Sitenin sağında bir giydirme reklam

Nevşehir'de Her 4 kişiden Birinin Kabusu !

NEVŞEHİR 07.10.2016 - 13:59, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Her 4 kişiden Birinin Kabusu !

Sağlıklı ağız ve dişlere sahip olmanın 6 aylık diş hekimi kontrolleriyle mümkün.
Sağlıklı ağız ve dişlere sahip olmanın 6 aylık diş hekimi kontrolleriyle mümkün.       Diş hekimi korkusunun (dentofobi) kişinin bizzat yaşamış olduğu tecrübeler ve dolaylı tecrübeler olarak iki şekilde olduğunu söyleyen uzmanlar, “Kişilerin tedavileri sırasında karşılaştığı acılı ve travmatik durumlar diş hekimi fobisinin oluşmasında en önemli faktörlerin başında gelmektedir. Bununla birlikte diş hekiminin ‘ilgisiz’ ve ‘soğuk’ tavırları da hastalar üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır.   Kişinin korku nedeni her ne olursa olsun diş hekiminin hastaya yaklaşımı, korkunun en aza indirgenmesinde büyük önem taşımaktadır. Dolaylı tecrübeler ise çevreden edinilen izlenimlerdir. Bireyin küçük yaşta büyükleri tarafından hekimle korkutulması, kitle iletişim araçlarında diş hekiminin korku öğesi olarak gösterilmesi veya çevreden aktarılan olumsuz tecrübeler de bu kategoriye dahil edilebilir” diye konuştular.         DİŞ HEKİMİ KORKUSU OLAN KİŞİLERE ÖNEMLİ TAVSİYE   Öncelikle sizi rahat ve güvende htiren, samimi ve ilgili bir diş hekimi seçmelisiniz.   Tedavi başlamadan diş hekiminize korkularınızdan bahsederseniz ve tam olarak neden korktuğunuzu belirtirseniz, diş hekiminiz korkunuzu yenmeniz için size yardımcı olacaktır.     Diş hekiminizden tedavi başlamadan tüm prosedürü adım adım anlatmasını isteyiniz.     Tedavi esnasında herhangi bir nedenle işleme ara vermek isterseniz, bunu tedavi başlamadan diş hekiminizle aranızda bir işaret ile belirleyebilirsiniz.  
Sağlıklı ağız ve dişlere sahip olmanın 6 aylık diş hekimi kontrolleriyle mümkün.

Sağlıklı ağız ve dişlere sahip olmanın 6 aylık diş hekimi kontrolleriyle mümkün.

 

 

 

Diş hekimi korkusunun (dentofobi) kişinin bizzat yaşamış olduğu tecrübeler ve dolaylı tecrübeler olarak iki şekilde olduğunu söyleyen uzmanlar, “Kişilerin tedavileri sırasında karşılaştığı acılı ve travmatik durumlar diş hekimi fobisinin oluşmasında en önemli faktörlerin başında gelmektedir. Bununla birlikte diş hekiminin ‘ilgisiz’ ve ‘soğuk’ tavırları da hastalar üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır.

 

Kişinin korku nedeni her ne olursa olsun diş hekiminin hastaya yaklaşımı, korkunun en aza indirgenmesinde büyük önem taşımaktadır. Dolaylı tecrübeler ise çevreden edinilen izlenimlerdir. Bireyin küçük yaşta büyükleri tarafından hekimle korkutulması, kitle iletişim araçlarında diş hekiminin korku öğesi olarak gösterilmesi veya çevreden aktarılan olumsuz tecrübeler de bu kategoriye dahil edilebilir” diye konuştular.

 

 

 

 

DİŞ HEKİMİ KORKUSU OLAN KİŞİLERE ÖNEMLİ TAVSİYE

 

Öncelikle sizi rahat ve güvende htiren, samimi ve ilgili bir diş hekimi seçmelisiniz.

 

Tedavi başlamadan diş hekiminize korkularınızdan bahsederseniz ve tam olarak neden korktuğunuzu belirtirseniz, diş hekiminiz korkunuzu yenmeniz için size yardımcı olacaktır.

 

 

Diş hekiminizden tedavi başlamadan tüm prosedürü adım adım anlatmasını isteyiniz.

 

 

Tedavi esnasında herhangi bir nedenle işleme ara vermek isterseniz, bunu tedavi başlamadan diş hekiminizle aranızda bir işaret ile belirleyebilirsiniz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.