Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kredi ve Burs Başvuruları Başladı

EĞİTİM 03.10.2016 - 12:21, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kredi ve Burs Başvuruları Başladı

KYK kredi ve burs başvurularının başladığını, faydalanmak isteyen öğrenciler için son günün 12 Ekim olduğunu belirtildi.
KYK kredi ve burs başvurularının başladığını, faydalanmak isteyen öğrenciler için son günün 12 Ekim olduğunu belirtildi.       Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs/kredi başvuruları başladı. Burs/kredi için; yurt içinde okuyan öğrenciler, KKTC'de okuyanlar ve diğer yabancı ülkelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler e-devlet üzerinden veya kyk.gsb.gov.tr adresinden başvuru yapabilecek. Başvurular, 12 Ekim Çarşamba günü saat 23.59'da sona erecek.        KYK BURSU NEDİR ?     T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.     Burstan yararlanacak öğrenciler,   *Ön lisans öğrencileri,   *Lisans öğrencileri,   *Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi, gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)   *İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)   *Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)   *ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,   *Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.  
KYK kredi ve burs başvurularının başladığını, faydalanmak isteyen öğrenciler için son günün 12 Ekim olduğunu belirtildi.

KYK kredi ve burs başvurularının başladığını, faydalanmak isteyen öğrenciler için son günün 12 Ekim olduğunu belirtildi.

 

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs/kredi başvuruları başladı. Burs/kredi için; yurt içinde okuyan öğrenciler, KKTC'de okuyanlar ve diğer yabancı ülkelerde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler e-devlet üzerinden veya kyk.gsb.gov.tr adresinden başvuru yapabilecek. Başvurular, 12 Ekim Çarşamba günü saat 23.59'da sona erecek. 

 

 

 

KYK BURSU NEDİR ?

 

 

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

 

 

Burstan yararlanacak öğrenciler,

 

*Ön lisans öğrencileri,

 

*Lisans öğrencileri,

 

*Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi, gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

 

*İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

 

*Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

 

*ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

 

*Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.