Sitenin sağında bir giydirme reklam

Yaşlılarımızın Dünya Yaşlılar Günü Kutlu Olsun

NEVŞEHİR 01.10.2016 - 14:03, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Yaşlılarımızın Dünya Yaşlılar Günü Kutlu Olsun

1 Ekim Önemli Günler ve Haftalar... -Dünya Hepatit Bilinçlendirme Günü ve Dünya Yaşlılar Günü
1 Ekim Önemli Günler ve Haftalar... -Dünya Hepatit Bilinçlendirme Günü ve Dünya Yaşlılar Günü Hayatın her insan için farklı anlamlar taşıyan çeşitli dönemleri vardır. Yaşlılığın da bu önemli dönemlerden biri olması nedeniyle 1990 yılında Birleşmiş Milletler 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü olarak ilan etmiştir.   Dünyada insanlar daha uzun yaşamakta, doğum oranları azalmakta ve yaşlı nüfus sayısal olarak artmaktadır. Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak anılmaktadır.     Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus oranı her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde Devlet İstatistik Enstitüsünün nüfus sayımı sonuçlarına göre,  65 yaş üstü nüfus 1985’de % 4,2 iken, 2000 yılında bu oran % 5,6’dır. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2008 yılı verilerine göre ise 65 yaş nüfusun oranı %7,1’dir. 2020 yılında yaşlı nüfusun Türkiye nüfusunun yaklaşık % 7,7’sini oluşturacağı öngörülmektedir.     Yaşlılıkta daha iyi ve kaliteli bir yaşam için bu sağlık sorunlarından korunmak gereklidir.     Korunmak için başlıca üç ilke;    •   Yeterli ve dengeli beslenme    •   Doğru fiziksel aktivite ve egzersiz yapma    •   Alkol ve sigara kullanımından uzak durma,     Kısaca “sağlıklı yaşam ilkeleri” olarak bilinen bu kurallara uyulması durumunda yaşlanma ile ortaya çıkabilecek olan önemli sağlık sorunlarından başarılı şekilde korunmak mümkündür. İnsanoğlunun var olduğu günden bugüne kadar üzerinde en çok düşündüğü, araştırma yaptığı, türlü çareler aradığı ama bir türlü engelleyemediği gerçek yaşlanmaktır. Her yeni güne yaşlanmak için değil sağlıklı yaşamak için “Gençlikten Ömür Saklamak Hepimizin Elinde”      Lale Haber olarak  1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ vesilesi ile herkese sağlık ve huzur içinde yaşlanma dileriz.
1 Ekim Önemli Günler ve Haftalar... -Dünya Hepatit Bilinçlendirme Günü ve Dünya Yaşlılar Günü

1 Ekim Önemli Günler ve Haftalar... -Dünya Hepatit Bilinçlendirme Günü ve Dünya Yaşlılar Günü



Hayatın her insan için farklı anlamlar taşıyan çeşitli dönemleri vardır. Yaşlılığın da bu önemli dönemlerden biri olması nedeniyle 1990 yılında Birleşmiş Milletler 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü olarak ilan etmiştir.



 

Dünyada insanlar daha uzun yaşamakta, doğum oranları azalmakta ve yaşlı nüfus sayısal olarak artmaktadır. Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak anılmaktadır.

 

 

Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus oranı her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde Devlet İstatistik Enstitüsünün nüfus sayımı sonuçlarına göre,  65 yaş üstü nüfus 1985’de % 4,2 iken, 2000 yılında bu oran % 5,6’dır. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) 2008 yılı verilerine göre ise 65 yaş nüfusun oranı %7,1’dir. 2020 yılında yaşlı nüfusun Türkiye nüfusunun yaklaşık % 7,7’sini oluşturacağı öngörülmektedir.

 

 

Yaşlılıkta daha iyi ve kaliteli bir yaşam için bu sağlık sorunlarından korunmak gereklidir.

 

 

Korunmak için başlıca üç ilke;
   •   Yeterli ve dengeli beslenme
   •   Doğru fiziksel aktivite ve egzersiz yapma
   •   Alkol ve sigara kullanımından uzak durma,

 

 

Kısaca “sağlıklı yaşam ilkeleri” olarak bilinen bu kurallara uyulması durumunda yaşlanma ile ortaya çıkabilecek olan önemli sağlık sorunlarından başarılı şekilde korunmak mümkündür. İnsanoğlunun var olduğu günden bugüne kadar üzerinde en çok düşündüğü, araştırma yaptığı, türlü çareler aradığı ama bir türlü engelleyemediği gerçek yaşlanmaktır. Her yeni güne yaşlanmak için değil sağlıklı yaşamak için “Gençlikten Ömür Saklamak Hepimizin Elinde” 

 

 

Lale Haber olarak  1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ vesilesi ile herkese sağlık ve huzur içinde yaşlanma dileriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.