Sitenin sağında bir giydirme reklam

Nevşehir'de Günü Birlik Evlerde Neler Oluyor ?

NEVŞEHİR 22.09.2016 - 13:36, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'de Günü Birlik Evlerde Neler Oluyor ?

Nevşehir’de son yıllarda 1+1 daireleri günlük veya saatlik kiraya veren bazı emlakçılar ile otel işletmecileri karşı karşıya geldi.
Nevşehir’de son yıllarda 1+1 daireleri günlük veya saatlik kiraya veren bazı emlakçılar ile otel işletmecileri karşı karşıya geldi.     Ev ve apartlarda  bir günlüğüne 30 ile 50 TL arasında kiraya verilen 1+1 eşyalı dairelerin ne amaçlı kullandığı ise hem otelcileri hem de o semtlerde oturan aileleri endişelendiriyor.   Nevşehir’de özellikle TOKİ Üniversite tarafından bu apart ve günlük ev kiralaması çoğunlukta peki bu olay yasal mı ?      Nevşehir’de faaliyet gösteren ve hemen hemen her mahallede 1+1 eşyalı daireleri bir günlüğüne hatta saatliğine kiraya vermesi büyük sorun olmaya başladı. Bu daireleri kiraya verirken, daireyi veren kişinin kiralayan kişinin kimlik bilgilerini gerekli polis mercilerine bildirip bildirmediği ise gizemini koruyor. Dairelerin ne amaçla kullandığı ise ayrı bir merak konusu.         OTELCİLER İSYANDA     Nevşehir’de otel işletmeciliği yapan vatandaşlar, Apart sahiplerinin ve 1+1 daire sahiplerinin  otel gibi kiraya verdiklerinden yakınarak, “Böyle bir iş yapılması ne kadar doğru ne kadar etik bunu araştırmak lazım. 1+1 eşyalı daireler artık büyük rant haline geldi ve otel gibi hizmet vermekte. Bu şahısların vergi bile verdiklerinden şüphe ediyoruz. İnternet ortamında  ilanlarına bakın 1+1 dairelerin günlük kiraya verildiğini göreceksiniz. Ayrıca, kanunen böyle bir iş yapmaları doğrumudur bunu yetkililer daha iyi bilir. Bizler otelimize gelen müşterilerin kimlik bilgilerini emniyete anlık bildiriyoruz. Bir günlüğüne kiraya verilen bu daireleri kiralayanların kimlik bilgileri emniyete veriliyor mu ? Bizlerin uyguladığı fiyatların altında yani günlük 30 ila 50 TL arasında para alıyorlar. Bu yüzden biz otelciler mağdur durumdayız. Yetkililerin, bu tür hizmet verenlere baksınlar 1+1 dairelerin günlük olarak kiralandığını görecekler. Derhal bu hatadan dönülmesini ve vatandaş ile emlakçıların otelcilik işini bırakmalarını istiyoruz. Kiraya verilen bu dairelerin ne amaçla kullanıldığı da ortaya çıkacaktır” diyerek tepki gösterdiler.  
Nevşehir’de son yıllarda 1+1 daireleri günlük veya saatlik kiraya veren bazı emlakçılar ile otel işletmecileri karşı karşıya geldi.

Nevşehir’de son yıllarda 1+1 daireleri günlük veya saatlik kiraya veren bazı emlakçılar ile otel işletmecileri karşı karşıya geldi.

 

 

Ev ve apartlarda  bir günlüğüne 30 ile 50 TL arasında kiraya verilen 1+1 eşyalı dairelerin ne amaçlı kullandığı ise hem otelcileri hem de o semtlerde oturan aileleri endişelendiriyor.

 

Nevşehir’de özellikle TOKİ Üniversite tarafından bu apart ve günlük ev kiralaması çoğunlukta peki bu olay yasal mı ? 

 

 

Nevşehir’de faaliyet gösteren ve hemen hemen her mahallede 1+1 eşyalı daireleri bir günlüğüne hatta saatliğine kiraya vermesi büyük sorun olmaya başladı. Bu daireleri kiraya verirken, daireyi veren kişinin kiralayan kişinin kimlik bilgilerini gerekli polis mercilerine bildirip bildirmediği ise gizemini koruyor. Dairelerin ne amaçla kullandığı ise ayrı bir merak konusu.

 

 

 

 

OTELCİLER İSYANDA

 

 

Nevşehir’de otel işletmeciliği yapan vatandaşlar, Apart sahiplerinin ve 1+1 daire sahiplerinin  otel gibi kiraya verdiklerinden yakınarak, “Böyle bir iş yapılması ne kadar doğru ne kadar etik bunu araştırmak lazım. 1+1 eşyalı daireler artık büyük rant haline geldi ve otel gibi hizmet vermekte. Bu şahısların vergi bile verdiklerinden şüphe ediyoruz. İnternet ortamında  ilanlarına bakın 1+1 dairelerin günlük kiraya verildiğini göreceksiniz. Ayrıca, kanunen böyle bir iş yapmaları doğrumudur bunu yetkililer daha iyi bilir. Bizler otelimize gelen müşterilerin kimlik bilgilerini emniyete anlık bildiriyoruz. Bir günlüğüne kiraya verilen bu daireleri kiralayanların kimlik bilgileri emniyete veriliyor mu ? Bizlerin uyguladığı fiyatların altında yani günlük 30 ila 50 TL arasında para alıyorlar. Bu yüzden biz otelciler mağdur durumdayız. Yetkililerin, bu tür hizmet verenlere baksınlar 1+1 dairelerin günlük olarak kiralandığını görecekler. Derhal bu hatadan dönülmesini ve vatandaş ile emlakçıların otelcilik işini bırakmalarını istiyoruz. Kiraya verilen bu dairelerin ne amaçla kullanıldığı da ortaya çıkacaktır” diyerek tepki gösterdiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.