Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de Sahte Psikoteknik Belgesine Dikkat !

NEVŞEHİR 21.09.2016 - 15:25, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir’de Sahte Psikoteknik Belgesine Dikkat !

Kapadokya Psikoteknik Değerlendirme Merkezi işletmecilerinden Recep Şener, Nevşehir’de daha önceden yasa dışı alınmış yüzlerce belge olduğunu belirtti.
Kapadokya Psikoteknik Değerlendirme Merkezi işletmecilerinden Recep Şener, Nevşehir’de daha önceden yasa dışı alınmış yüzlerce belge olduğunu belirtti.     Yasal olmayan yollar ile alınan bu belgelerin ilerleyen zamanlarda sürücülerin başını ağrıtacağını hatırlatan Recep Şener, sadece yasal yollardan yani İl Sağlık Müdürlüğü ve Uzman psikiyatrist onaylı Psikoteknik belgeleri geçerli olduğunu belirtti.     Yasal yollardan psikoteknik belgesi almak için, değerlendirme merkezleri dışında herhangi bir yere kesinlikle başvuru yapılmaması gerektiğini ifade eden Şener, Karayolu taşıma yönetmeliği, Kapsamında Ticari araç sürücüleri Psikoteknik Değerlendirme Belgesi almak zorunda olduklarını da belirtti. Belge nasıl alınır?       Gerçek psikoteknik belgesi nasıl alınacağı konusunda da bilgilendirme yapan Şener, “Psikoteknik cihazında teste girmeden alınan bütün psikoteknik belgeleri sahtedir ve hiçbir geçerliliği yoktur. Bu cihazlar sizin resimli raporunuzu çıkartır. Önce uzman psikiyatrist onaylar sonra İl Sağlık Müdürlüğü tarafından onaylanır ve size onaylı rapor teslim edilir. Sizde tamamen yasal yollardan, başkasının hakkını yemeden, kolaya kaçmadan, yasalara uygun şekilde Psikoteknik belgenizi alınız.” dedi.       Bakanlık duyurusu Bakanlık duyurusu hakkında da bilgiler veren İşletmeci Recep Şener, “4925 sayılı karayolu taşıma yönetmeliğine göre madde 36- Şoförlerde aranacak nitelik ve şartlar şu şekilde;   d) Bedeni ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren bir sağlık raporunu yetkili sağlık kuruluşlarından her beş yılda bir psikoteknik almaları zorunludur. Karayolu Taşıma Yönetmeliği Kapsamında Ticari Araç Kullanan sürücülerin alması zorunlu belge olan psikoteknik değerlendirme; Sürücülerin güvenli araç kullanmalarını sağlayan zihinsel özelliklerinin (algı, dikkat, hafıza, muhakeme vb.); psikomotor yetenek ve becerilerinin (tepki hızı, göz, el, ayak koordinasyonu vb.); tutum-davranış, alışkanlık ve kişilik özelliklerinin (risk alma, saldırganlık, sorumluluk, öz kontrol vb.) ölçülmesi ve sürücülük açısından uygunluğu-yeterliliği hakkında bir sonuca varılmasıdır.” dedi.  
Kapadokya Psikoteknik Değerlendirme Merkezi işletmecilerinden Recep Şener, Nevşehir’de daha önceden yasa dışı alınmış yüzlerce belge olduğunu belirtti.

Kapadokya Psikoteknik Değerlendirme Merkezi işletmecilerinden Recep Şener, Nevşehir’de daha önceden yasa dışı alınmış yüzlerce belge olduğunu belirtti.

 

 

Yasal olmayan yollar ile alınan bu belgelerin ilerleyen zamanlarda sürücülerin başını ağrıtacağını hatırlatan Recep Şener, sadece yasal yollardan yani İl Sağlık Müdürlüğü ve Uzman psikiyatrist onaylı Psikoteknik belgeleri geçerli olduğunu belirtti.

 

 

Yasal yollardan psikoteknik belgesi almak için, değerlendirme merkezleri dışında herhangi bir yere kesinlikle başvuru yapılmaması gerektiğini ifade eden Şener, Karayolu taşıma yönetmeliği, Kapsamında Ticari araç sürücüleri Psikoteknik Değerlendirme Belgesi almak zorunda olduklarını da belirtti. Belge nasıl alınır?

 

 

 

Gerçek psikoteknik belgesi nasıl alınacağı konusunda da bilgilendirme yapan Şener, “Psikoteknik cihazında teste girmeden alınan bütün psikoteknik belgeleri sahtedir ve hiçbir geçerliliği yoktur. Bu cihazlar sizin resimli raporunuzu çıkartır. Önce uzman psikiyatrist onaylar sonra İl Sağlık Müdürlüğü tarafından onaylanır ve size onaylı rapor teslim edilir. Sizde tamamen yasal yollardan, başkasının hakkını yemeden, kolaya kaçmadan, yasalara uygun şekilde Psikoteknik belgenizi alınız.” dedi.

 

 

 

Bakanlık duyurusu Bakanlık duyurusu hakkında da bilgiler veren İşletmeci Recep Şener, “4925 sayılı karayolu taşıma yönetmeliğine göre madde 36- Şoförlerde aranacak nitelik ve şartlar şu şekilde;

 

d) Bedeni ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren bir sağlık raporunu yetkili sağlık kuruluşlarından her beş yılda bir psikoteknik almaları zorunludur. Karayolu Taşıma Yönetmeliği Kapsamında Ticari Araç Kullanan sürücülerin alması zorunlu belge olan psikoteknik değerlendirme; Sürücülerin güvenli araç kullanmalarını sağlayan zihinsel özelliklerinin (algı, dikkat, hafıza, muhakeme vb.); psikomotor yetenek ve becerilerinin (tepki hızı, göz, el, ayak koordinasyonu vb.); tutum-davranış, alışkanlık ve kişilik özelliklerinin (risk alma, saldırganlık, sorumluluk, öz kontrol vb.) ölçülmesi ve sürücülük açısından uygunluğu-yeterliliği hakkında bir sonuca varılmasıdır.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.