Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'in En Gözde İlçesi Avanos

İLÇELER 01.09.2016 - 10:50, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Nevşehir'in En Gözde İlçesi Avanos

"Kör de bilir Avanos'un yolunu, testi çanak kırığından bellidir" demiş Seyrani... Gerçekten Avanos'un gelişkin turizmine yön veren el sanatları içinde çömlekçilik birinci sırayı alıyor.
"Kör de bilir Avanos'un yolunu, testi çanak kırığından bellidir" demiş Seyrani... Gerçekten Avanos'un gelişkin turizmine yön veren el sanatları içinde çömlekçilik birinci sırayı alıyor.       Hemen hemen her hediyelik eşya satılan iş yerlerinde gösterim amaçlı bir çömlekçi çarkı bulunuyor. Müşteriler, konuklar hem ustanın çömlek yapımı gösterisini seyretme imkanı buluyor, hem de isteyenler, kendileri çömlekçi çarkının başına geçip çömlek yapmaya çalışıyor. Ancak günümüzde el yapımı çömlek yerine artık endüstri halini alan fabrikasyon çömlekler raflarda yerini almış durumda.       İşlik çömlekçisinde Ertaş Usta da kendi eliyle yaptığı çömlekleri turistlere gösterim amaçlı sunarken, isteklilerin, çömlekçi çarkının başına oturmasına müsaade ediyor.       Bu arada Avanos'un turizm ve ekonomisine ilişkin kısaca bilgiler verelim: Çanakçılık, çömlekçilik, halıcılık, hediyelik eşya ve çeşitli el sanatları işlikleri bulunan ilçede, 35 çanak atölyesinde çanak ve seramik ürünleri yapılıyor.       Kapadokya turizm bölgesine gelen yerli ve yabancı turistlerin % 80'i Avanos'u ziyaret ediyor.  İlçede 7 otel, 3 motel, 7 pansiyon ve 1 konuk evi mevcut, toplamda yatak kapasitesi 1823 ve oda sayısı 871. Bu konaklama tesislerinden 6 otel Turizm Bakanlığı, 1 otel, 3 motel, 7 pansiyon Belediye belgeli olarak faaliyet gösteriyor.       Ayrıca 6 tuğla fabrikası, 34 un fabrikası, 2 büyük halı fabrikası, 1 kireç fabrikası ve 1 çimento fabrikası ile 1 örgü fabrikası faaliyetine devam ediyor.            Kaynak : Hak Gazetesi
"Kör de bilir Avanos'un yolunu, testi çanak kırığından bellidir" demiş Seyrani... Gerçekten Avanos'un gelişkin turizmine yön veren el sanatları içinde çömlekçilik birinci sırayı alıyor.

"Kör de bilir Avanos'un yolunu, testi çanak kırığından bellidir" demiş Seyrani... Gerçekten Avanos'un gelişkin turizmine yön veren el sanatları içinde çömlekçilik birinci sırayı alıyor.

 

 

 

Hemen hemen her hediyelik eşya satılan iş yerlerinde gösterim amaçlı bir çömlekçi çarkı bulunuyor. Müşteriler, konuklar hem ustanın çömlek yapımı gösterisini seyretme imkanı buluyor, hem de isteyenler, kendileri çömlekçi çarkının başına geçip çömlek yapmaya çalışıyor. Ancak günümüzde el yapımı çömlek yerine artık endüstri halini alan fabrikasyon çömlekler raflarda yerini almış durumda.

 

 

 

İşlik çömlekçisinde Ertaş Usta da kendi eliyle yaptığı çömlekleri turistlere gösterim amaçlı sunarken, isteklilerin, çömlekçi çarkının başına oturmasına müsaade ediyor.

 

 

 

Bu arada Avanos'un turizm ve ekonomisine ilişkin kısaca bilgiler verelim:

Çanakçılık, çömlekçilik, halıcılık, hediyelik eşya ve çeşitli el sanatları işlikleri bulunan ilçede, 35 çanak atölyesinde çanak ve seramik ürünleri yapılıyor.

 

 

 

Kapadokya turizm bölgesine gelen yerli ve yabancı turistlerin % 80'i Avanos'u ziyaret ediyor. 

İlçede 7 otel, 3 motel, 7 pansiyon ve 1 konuk evi mevcut, toplamda yatak kapasitesi 1823 ve oda sayısı 871. Bu konaklama tesislerinden 6 otel Turizm Bakanlığı, 1 otel, 3 motel, 7 pansiyon Belediye belgeli olarak faaliyet gösteriyor.

 

 

 

Ayrıca 6 tuğla fabrikası, 34 un fabrikası, 2 büyük halı fabrikası, 1 kireç fabrikası ve 1 çimento fabrikası ile 1 örgü fabrikası faaliyetine devam ediyor. 

 

 

 

 

 

Kaynak : Hak Gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.