Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

FETÖ Nevşehir İçin KN Kodunu Kullanıyor

NEVŞEHİR 19.08.2016 - 10:54, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

FETÖ Nevşehir İçin KN Kodunu Kullanıyor

Emniyetin hazırladığı FETÖ raporunda örgütün bilinmeyenleri gün yüzüne çıktı.
Emniyetin hazırladığı FETÖ raporunda örgütün bilinmeyenleri gün yüzüne çıktı. Darbe girişimi sonrasındaki soruşturmalara da rehber olan raporda yemin metinlerinden, Aralarında İlimiz Nevşehir’inde bulunduğu illere göre kodlu sisteme kadar çok çarpıcı yöntemler yer alıyor.      Raporda ayrıca örgütün MİT operasyonunda Erdoğan’ın FETÖ’ye bağlı bir hastaneye yatırıldığı ve müdahale edileceği belirtilerek durumu Hakan Fidan’ın anlayıp müdahale ettiği belirtiliyor.     Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda Fethullah Gülen Terör Örgütü’nün (FETÖ) kuruluşu, amaç ve hedefleri detaylıca anlatılıyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşturulan soruşturmalarda da referans alınan EGM’nin hazırladığı 40 sayfalık raporda örgütün yapısı detaylı olarak anlatılıyor.       İHBAR VE İTİRAFÇILAR ANLATTI 17-25 Aralık soruşturmalarında ihbarcılar, itirafçılar ve yapılan operasyonlarda elde edilen verilerden yararlanılarak oluşturulan raporda ilginç ayrıntılar var. İddianamelerde FETÖ örgütünün il kodları ve haritalandırılması, örgüte girenlerin ettiği yemin, çalınan soruların Fetih Okutması adı altında ezberletilmesi gibi detaylar yer alıyor.   KANLI ÖRGÜTÜN AMACI Raporun giriş bölümünde FETÖ’nün kuruluş ve amacı şöyle anlatılıyor. "Kuruluş yıllarından itibaren toplumun dini duygularını suistimal ederek ‘Himmet’ adı altında topladığı finans ile yurt içi/yurt dışında faaliyete geçirdiği eğitim müesseseleri üzerinden amaç ve ilkeleri doğrultusunda yetiştirdiği öğrencilerini, elde ettiği finans ve siyasi gücünü, örgütsel menfaat ve ideolojisi çerçevesinde kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm anayasal kurumlarını (yasama, yürütme, yargı erklerini) ele geçirmek, aynı zamanda uluslararası düzeyde büyük ve etkili siyasi/ekonomik güç haline gelmek olduğu geçmişte örgüt içinde faaliyet göstermiş kişilerin beyanlarından anlaşılmaktadır.”     9 bölgeye ayırıp illere kod vermişler Nevşehir 7 nci bölgede Ele geçirilen dokümanların içinde Türkiye’nin 9 bölgeye ayrılarak illerin faaliyet durumlarına göre kodlandığı,  Nevşehir’in 7. Bölgede  ve ‘’KN’’ olarak kodlandığı da ortaya çıktı. 1-AH: İstanbul, Kırklareli, Edirne,            2-FT: Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Bilecik 3- HL: Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Afyonkarahisar,Uşak, Denizli 4-SLÇ: Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Bolu, Çankırı, 5-SLM: Adana, Hatay, Mersin, 6-TR: Konya, Karaman, Isparta, 7-KN: Kayseri, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat 8-SD: Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli 9. AKF: Trabzon, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin...     Nevşehir’in neden ‘’KN’’ kodu ile kodlandığı ve bu harflerin ne anlama geldiği merak konusu olurken uzmanlar bu harflerin bölge içerisinde bulunan illerden baş harfleri en çok tekrarlayanların baş harflerinin grup ismine verilmiş olabileceğini ifade ettiler.         Kaynak: Mehmet Ali Demir / Vatan İstihbarat  
Emniyetin hazırladığı FETÖ raporunda örgütün bilinmeyenleri gün yüzüne çıktı.

Emniyetin hazırladığı FETÖ raporunda örgütün bilinmeyenleri gün yüzüne çıktı. Darbe girişimi sonrasındaki soruşturmalara da rehber olan raporda yemin metinlerinden, Aralarında İlimiz Nevşehir’inde bulunduğu illere göre kodlu sisteme kadar çok çarpıcı yöntemler yer alıyor. 

 

 

Raporda ayrıca örgütün MİT operasyonunda Erdoğan’ın FETÖ’ye bağlı bir hastaneye yatırıldığı ve müdahale edileceği belirtilerek durumu Hakan Fidan’ın anlayıp müdahale ettiği belirtiliyor.

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda Fethullah Gülen Terör Örgütü’nün (FETÖ) kuruluşu, amaç ve hedefleri detaylıca anlatılıyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşturulan soruşturmalarda da referans alınan EGM’nin hazırladığı 40 sayfalık raporda örgütün yapısı detaylı olarak anlatılıyor.

 

 

 

İHBAR VE İTİRAFÇILAR ANLATTI

17-25 Aralık soruşturmalarında ihbarcılar, itirafçılar ve yapılan operasyonlarda elde edilen verilerden yararlanılarak oluşturulan raporda ilginç ayrıntılar var. İddianamelerde FETÖ örgütünün il kodları ve haritalandırılması, örgüte girenlerin ettiği yemin, çalınan soruların Fetih Okutması adı altında ezberletilmesi gibi detaylar yer alıyor.

 

KANLI ÖRGÜTÜN AMACI

Raporun giriş bölümünde FETÖ’nün kuruluş ve amacı şöyle anlatılıyor. "Kuruluş yıllarından itibaren toplumun dini duygularını suistimal ederek ‘Himmet’ adı altında topladığı finans ile yurt içi/yurt dışında faaliyete geçirdiği eğitim müesseseleri üzerinden amaç ve ilkeleri doğrultusunda yetiştirdiği öğrencilerini, elde ettiği finans ve siyasi gücünü, örgütsel menfaat ve ideolojisi çerçevesinde kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm anayasal kurumlarını (yasama, yürütme, yargı erklerini) ele geçirmek, aynı zamanda uluslararası düzeyde büyük ve etkili siyasi/ekonomik güç haline gelmek olduğu geçmişte örgüt içinde faaliyet göstermiş kişilerin beyanlarından anlaşılmaktadır.”

 

 

9 bölgeye ayırıp illere kod vermişler Nevşehir 7 nci bölgede

Ele geçirilen dokümanların içinde Türkiye’nin 9 bölgeye ayrılarak illerin faaliyet durumlarına göre kodlandığı,  Nevşehir’in 7. Bölgede  ve ‘’KN’’ olarak kodlandığı da ortaya çıktı.

1-AH: İstanbul, Kırklareli, Edirne,           

2-FT: Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Bilecik

3- HL: Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Afyonkarahisar,Uşak, Denizli

4-SLÇ: Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Bolu, Çankırı,

5-SLM: Adana, Hatay, Mersin,

6-TR: Konya, Karaman, Isparta,

7-KN: Kayseri, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat

8-SD: Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli

9. AKF: Trabzon, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin...

 

 

Nevşehir’in neden ‘’KN’’ kodu ile kodlandığı ve bu harflerin ne anlama geldiği merak konusu olurken uzmanlar bu harflerin bölge içerisinde bulunan illerden baş harfleri en çok tekrarlayanların baş harflerinin grup ismine verilmiş olabileceğini ifade ettiler.

 

 

 

 

Kaynak: Mehmet Ali Demir / Vatan İstihbarat

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.