Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Şevval Orucu Nedir ?

ASAYİŞ 18.06.2016 - 15:02, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Şevval Orucu Nedir ?

2016 yılı şevval ayı ne zaman başlıyor ve hangi güne denk geliyor? Şevval orucu ne zaman başlayıp ne zaman bitecek ve nasıl tutulur ?
2016 yılı şevval ayı ne zaman başlıyor ve hangi güne denk geliyor? Şevval orucu ne zaman başlayıp ne zaman bitecek ve nasıl tutulur ?   ŞEVVAL ORUCU NE ZAMAN TUTULUR ?  2016 yılı şevval ayı 5 Temmuz Salı günü başlayıp 3 Ağustos Çarşamba günü sona erecek. Ramazan ayında oruç tutup da 6 günde şevval orucu tutan kişi bir yılı oruçlu geçirmiş sayılır. Şevval ayında oruç tutmak Peygamber Efendimizin sünnetidir. Bu orucu tutmak çok sevaptır. Kaza orucu yerine geçmez ancak, kaza orucuna niyet edilirse kaza orucu yerine sayılmış olur. Şevval oruçlarını Pazartesi ve Cuma günü tutmak çok daha sevaptır. 6 gün tutulacak şevval orucu art arda tutulabileceği gibi ara verilerek de tutulabilir.   Şevval orucu ard arda tutulacağı gibi ara vererek de tutulabilir. Pazartesi Cuma oruç tutmak çok sevaptır, İmkanınız varsa bu günlere denk getiriniz. Ramazan ayını bitirip 6 günde şevval orucu tutan kişi bir yılı oruçlu geçirmiş gibi olur. Ramazan Bayramının ilk günü oruçlu olamk mekruhtur. Dinen yasaklanmıştır. Bu yüzden şevval orucunuzu bayramdan sonra tutmaya başlayınız.  
2016 yılı şevval ayı ne zaman başlıyor ve hangi güne denk geliyor? Şevval orucu ne zaman başlayıp ne zaman bitecek ve nasıl tutulur ?

2016 yılı şevval ayı ne zaman başlıyor ve hangi güne denk geliyor? Şevval orucu ne zaman başlayıp ne zaman bitecek ve nasıl tutulur ?

 


ŞEVVAL ORUCU NE ZAMAN TUTULUR ? 



2016 yılı şevval ayı 5 Temmuz Salı günü başlayıp 3 Ağustos Çarşamba günü sona erecek. Ramazan ayında oruç tutup da 6 günde şevval orucu tutan kişi bir yılı oruçlu geçirmiş sayılır. Şevval ayında oruç tutmak Peygamber Efendimizin sünnetidir. Bu orucu tutmak çok sevaptır. Kaza orucu yerine geçmez ancak, kaza orucuna niyet edilirse kaza orucu yerine sayılmış olur. Şevval oruçlarını Pazartesi ve Cuma günü tutmak çok daha sevaptır. 6 gün tutulacak şevval orucu art arda tutulabileceği gibi ara verilerek de tutulabilir.
 


Şevval orucu ard arda tutulacağı gibi ara vererek de tutulabilir. Pazartesi Cuma oruç tutmak çok sevaptır, İmkanınız varsa bu günlere denk getiriniz. Ramazan ayını bitirip 6 günde şevval orucu tutan kişi bir yılı oruçlu geçirmiş gibi olur. Ramazan Bayramının ilk günü oruçlu olamk mekruhtur. Dinen yasaklanmıştır. Bu yüzden şevval orucunuzu bayramdan sonra tutmaya başlayınız.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.