Sitenin sağında bir giydirme reklam

Eriği Tuzlayıp Yerseniz Ne Oluyor

ASAYİŞ 02.06.2016 - 02:55, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Eriği Tuzlayıp Yerseniz Ne Oluyor

Pazarlarda marketlerde her zaman karşımıza çıkan eriklerin tadı kadar sağlığa yararları da önemlidir. Zayıflamadan kabızlığa kadar yeşil eriğin hiç bilinmeyen faydaları...
Pazarlarda marketlerde her zaman karşımıza çıkan eriklerin tadı kadar sağlığa yararları da önemlidir. Zayıflamadan kabızlığa kadar yeşil eriğin hiç bilinmeyen faydaları... Kansızlığı giderir. İştah açar ve ihtiva ettiği lifler nedeniyle hazmı kolaylaştırır. Ancak eriğin fazlası da ishal gibi sorunlara yol açabilmektedir.   Erik ateş düşürücü özelliğiyle de bilinir.   Bünyesinde bol miktarda su bulunduran erik, regl düzenleyici ve idrar söktürücüdür.   Tuzsuz rejim yapan ve romatizma rahatsızlığı olanlara iyi gelir.   Ayrıca erik, potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da zengin bir meyvedir.   ERİĞİ TUZLA YİYENLER DİKKAT!   Eriği tuzla yemek oldukça sık rastlanan bir durumdur. Tadı çok daha güzel olsa da farkında olmadan aşırı miktarda alınan tuzlar hem suyun vücutta tutulmasına neden olur hem de tansiyon gibi şikayetleri olan kişilerde riski artırır.   Zayıflamadan kabızlığa kadar yeşil eriğin hiç bilinmeyen faydaları... Sağlıklı çalışan sindirim sisteminin belirtisi günde bir veya iki kez büyük tuvalete çıkmaktır. Ancak, kabızlık yaşayanlar için bu hayal gibi görünür. Oysaki, günde bir avuç yeşil erik yiyerek kabızlığın üstesinden gelebilirsiniz. Yeşil erik sindirilebilir lif açısından zengin olduğundan, mide gazı, kabızlık ve gaz problemini önler.   YEŞİL ERİK KİLO VERDİRİR Açlık ve tokluk hissinin belirlenmesinde en büyük etkenlerden biri kan şekeridir. Eğer, kan şekeri dengede olursa sağlıklı insanlar gibi acıkır veya doyduğunuzu hissedersiniz. Bunu sağlamanın en garantili yollarından biri de kan şekerini dengeleyen yeşil erik gibi besinler tüketmektir. Yeşil erik, bu özelliğiyle kilo verdirir ve ara öğünler için çok ideal bir meyvedir. 1 kase yeşil erik ortalama 50 kaloridir.   YEŞİL ERİK BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR Güçlü bir bağışıklık sisteminin anlamı şudur: herkes hasta olurken siz sağlam ve keyifle hayata devam edersiniz; aids, kanser gibi ürkütücü ve acı veren hastalıklardan korunursunuz. İşte, yeşil erik içerdiği yüksek oranda C vitaminiyle bağışıklığı güçlendirir.  
Pazarlarda marketlerde her zaman karşımıza çıkan eriklerin tadı kadar sağlığa yararları da önemlidir. Zayıflamadan kabızlığa kadar yeşil eriğin hiç bilinmeyen faydaları...

Pazarlarda marketlerde her zaman karşımıza çıkan eriklerin tadı kadar sağlığa yararları da önemlidir. Zayıflamadan kabızlığa kadar yeşil eriğin hiç bilinmeyen faydaları...

Kansızlığı giderir. İştah açar ve ihtiva ettiği lifler nedeniyle hazmı kolaylaştırır. Ancak eriğin fazlası da ishal gibi sorunlara yol açabilmektedir.

 

Erik ateş düşürücü özelliğiyle de bilinir.

 

Bünyesinde bol miktarda su bulunduran erik, regl düzenleyici ve idrar söktürücüdür.

 

Tuzsuz rejim yapan ve romatizma rahatsızlığı olanlara iyi gelir.

 

Ayrıca erik, potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da zengin bir meyvedir.

 

ERİĞİ TUZLA YİYENLER DİKKAT!

 

Eriği tuzla yemek oldukça sık rastlanan bir durumdur. Tadı çok daha güzel olsa da farkında olmadan aşırı miktarda alınan tuzlar hem suyun vücutta tutulmasına neden olur hem de tansiyon gibi şikayetleri olan kişilerde riski artırır.

 

Zayıflamadan kabızlığa kadar yeşil eriğin hiç bilinmeyen faydaları... Sağlıklı çalışan sindirim sisteminin belirtisi günde bir veya iki kez büyük tuvalete çıkmaktır. Ancak, kabızlık yaşayanlar için bu hayal gibi görünür. Oysaki, günde bir avuç yeşil erik yiyerek kabızlığın üstesinden gelebilirsiniz. Yeşil erik sindirilebilir lif açısından zengin olduğundan, mide gazı, kabızlık ve gaz problemini önler.

 

YEŞİL ERİK KİLO VERDİRİR


Açlık ve tokluk hissinin belirlenmesinde en büyük etkenlerden biri kan şekeridir. Eğer, kan şekeri dengede olursa sağlıklı insanlar gibi acıkır veya doyduğunuzu hissedersiniz. Bunu sağlamanın en garantili yollarından biri de kan şekerini dengeleyen yeşil erik gibi besinler tüketmektir. Yeşil erik, bu özelliğiyle kilo verdirir ve ara öğünler için çok ideal bir meyvedir. 1 kase yeşil erik ortalama 50 kaloridir.

 

YEŞİL ERİK BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR


Güçlü bir bağışıklık sisteminin anlamı şudur: herkes hasta olurken siz sağlam ve keyifle hayata devam edersiniz; aids, kanser gibi ürkütücü ve acı veren hastalıklardan korunursunuz. İşte, yeşil erik içerdiği yüksek oranda C vitaminiyle bağışıklığı güçlendirir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.