Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Mental Aritmetik Eğitimi Çocuklarımıza Zararlı Mı ?

EĞİTİM 19.05.2016 - 23:42, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Mental Aritmetik Eğitimi Çocuklarımıza Zararlı Mı ?

Lale Haber Eğitim Servisi olarak son zamanlarda Nevşehir’de oldukça popüler olan Mental Aritmetik Eğitimini sizler için değerlendirdik.
Lale Haber Eğitim Servisi olarak son zamanlarda Nevşehir’de oldukça popüler olan Mental Aritmetik Eğitimini sizler için değerlendirdik.     1940’lı yıllardan itibaren Mental aritmetik Tayvan, Malezya, Hindistan ve Japonya gibi ülkelerin eğitim programlarında uygulanan bir tekniktir. Ülkemize bu program 2000’li yıllarda özel kurumlarca getirilmeye başlanmış ve  bu kurumlarca da 5-12 yaş aralığında uygulanmaya halen devam etmektedir.     Neden 5-12 yaş ? Beynin fizyolojik gelişiminin yüzde 95’i 12 yaşına kadar tamamlamaktadır. Zihin bu gelişimini olağan olarak ta devam ettirmektedir. Hem fizyolojik hem de zihinsel olarak nasıl karakter öğeleri nasıl bir yere kadar oturuyorsa zihinsel yetenekler ve hayal güçleri de belli bir yere kadar gelişmektedir.     Konuşma ve matematik becerisi beynin sol  kısmında , hayal gücü, yorum , farklı düşünce ve fikirler, ritim ve müzik gibi zihinsel faaliyetler beynin sol kısmında gerçekleşmektedir. Beyin tüm bu faaliyetleri 5-12 yaş aralığında oldukça etkili ve kalıcı olarak öğrenebilmektedir.   Mental aritmetik tekniği ile bu yaş aralığında verilmesi istenen tüm kazanımlar kalıcı  etkili ve sürekli hale getirilebilmektedir. 12 yaşından itibaren bu kazanımlar mental aritmetik tekniği kullanılsa bile oldukça yavaşlamakta, zorlaşmakta ve kalıcı olmaktan uzaklaşmaktadır.     Mental tekniğinin 5-12 yaş aralığında olan çocukların zihinsel gelişimlerinde  oldukça etkili ve olumlu kazanımlar sağladığı tespit edilmiş ve  uzak doğu ülkelerinden yayılarak tüm dünyada uygulanmaya başlanmıştır.   NEVŞEHİRDE BULUNAN BÖYLE KURUMLAR NASILLAR ?   Doğru ve profesyonelce yapılan bir  mental aritmetik tekniğinin: çocukların zeka gelişimini en üst seviyeye çıkarma , özgüven duygusunu aşılama , dikkat dağınıklığını minimum seviyeye düşürme , pratik , çabuk ve etkili karar verme gibi kazanımları kazandırdığı ve sürekli hale getirerek kalıcılık sağladığı görülmüştür.     Nevşehir’de yaşayan anne ve babalara tavsiyemiz iyi bir araştırma yapmadan , bu tekniği veren her kuruma çocuklarını yüksek maliyetler harcayarak emanet etmemeleridir .   Doğru teknik ve uzmanlarca verilmeyen bu eğitim ,çocuklarda telafisi zor olumsuz durumlar oluşturabilir.    Lale Haber eğitim servisi olarak Nevşehir'de mental artimetik konusunda hangi kurumlar nasıl hizmet veriyor araştırmalarımız devam etmektedir. Siz okucularımızda yaşadığınız tecrübeleri bizlerle ile paylaşırsanız böyle bir eğitimin yararlımı zararlımı olduğunu gözlemlemiş imkanı bulacağız. Mental Aritmetik Nevşehir Gerçeklerini Sizler ile Paylaşacağız  
Lale Haber Eğitim Servisi olarak son zamanlarda Nevşehir’de oldukça popüler olan Mental Aritmetik Eğitimini sizler için değerlendirdik.

Lale Haber Eğitim Servisi olarak son zamanlarda Nevşehir’de oldukça popüler olan Mental Aritmetik Eğitimini sizler için değerlendirdik.

 

 

1940’lı yıllardan itibaren Mental aritmetik Tayvan, Malezya, Hindistan ve Japonya gibi ülkelerin eğitim programlarında uygulanan bir tekniktir. Ülkemize bu program 2000’li yıllarda özel kurumlarca getirilmeye başlanmış ve  bu kurumlarca da 5-12 yaş aralığında uygulanmaya halen devam etmektedir.

 

 

Neden 5-12 yaş ?

Beynin fizyolojik gelişiminin yüzde 95’i 12 yaşına kadar tamamlamaktadır. Zihin bu gelişimini olağan olarak ta devam ettirmektedir. Hem fizyolojik hem de zihinsel olarak nasıl karakter öğeleri nasıl bir yere kadar oturuyorsa zihinsel yetenekler ve hayal güçleri de belli bir yere kadar gelişmektedir.

 

 

Konuşma ve matematik becerisi beynin sol  kısmında , hayal gücü, yorum , farklı düşünce ve fikirler, ritim ve müzik gibi zihinsel faaliyetler beynin sol kısmında gerçekleşmektedir. Beyin tüm bu faaliyetleri 5-12 yaş aralığında oldukça etkili ve kalıcı olarak öğrenebilmektedir.

 

Mental aritmetik tekniği ile bu yaş aralığında verilmesi istenen tüm kazanımlar kalıcı  etkili ve sürekli hale getirilebilmektedir. 12 yaşından itibaren bu kazanımlar mental aritmetik tekniği kullanılsa bile oldukça yavaşlamakta, zorlaşmakta ve kalıcı olmaktan uzaklaşmaktadır.

 

 

Mental tekniğinin 5-12 yaş aralığında olan çocukların zihinsel gelişimlerinde  oldukça etkili ve olumlu kazanımlar sağladığı tespit edilmiş ve  uzak doğu ülkelerinden yayılarak tüm dünyada uygulanmaya başlanmıştır.

 

NEVŞEHİRDE BULUNAN BÖYLE KURUMLAR NASILLAR ?

 

Doğru ve profesyonelce yapılan bir  mental aritmetik tekniğinin: çocukların zeka gelişimini en üst seviyeye çıkarma , özgüven duygusunu aşılama , dikkat dağınıklığını minimum seviyeye düşürme , pratik , çabuk ve etkili karar verme gibi kazanımları kazandırdığı ve sürekli hale getirerek kalıcılık sağladığı görülmüştür.

 

 

Nevşehir’de yaşayan anne ve babalara tavsiyemiz iyi bir araştırma yapmadan , bu tekniği veren her kuruma çocuklarını yüksek maliyetler harcayarak emanet etmemeleridir .

 

Doğru teknik ve uzmanlarca verilmeyen bu eğitim ,çocuklarda telafisi zor olumsuz durumlar oluşturabilir. 

 

Lale Haber eğitim servisi olarak Nevşehir'de mental artimetik konusunda hangi kurumlar nasıl hizmet veriyor araştırmalarımız devam etmektedir. Siz okucularımızda yaşadığınız tecrübeleri bizlerle ile paylaşırsanız böyle bir eğitimin yararlımı zararlımı olduğunu gözlemlemiş imkanı bulacağız. Mental Aritmetik Nevşehir Gerçeklerini Sizler ile Paylaşacağız

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.