Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Cumhuriyet Savcısı, Cumhurbaşkanına Hakaretten Yargılanıyor

GÜNCEL 01.05.2016 - 15:24, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Cumhuriyet Savcısı, Cumhurbaşkanına Hakaretten Yargılanıyor

BİMER'e yapılan şikayet üzerine Savcı Mehmet Turan Denizgöçer'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Tarsus Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çelenk tarafından hakkında iddianame hazırlandı.
BİMER'e yapılan şikayet üzerine Savcı Mehmet Turan Denizgöçer'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Tarsus Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çelenk tarafından hakkında  iddianame hazırlandı.     Facebook hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hakaret ettiği iddia edilen Adana Cumhuriyet Savcısı Mehmet Turan Denizgöçer'in yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya katılan Savcı Denizgöçer, paylaşımın kendine ait olmadığını savundu.     Savcı Denizgöçer, 25 yıllık Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığını dolayısıyla neyin suç olacağının bilincinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Ayrıca, devlet büyüklerimize hakaret edecek bir kişiliğe de sahip değilim. Bu paylaşımı ben yapmadım, benim Facebook hesabım kendi arkadaş grubum tarafından görülebilen dışarıya kapalı bir hesaptır. Paylaşımı yaptığı iddia edilen kişi benim arkadaş listemde olmadığı gibi kendisini de tanımam herhangi bir bağım yoktur. Hakkımdaki şikayetle ilgili olarak cep telefonumla Facebook'a girişlerim ve Facebook hesabım kontrol edilmeden bu paylaşımın benim paylaşımım olup olamadığını kontrol edilmeden hakkımda açılmış bir davadır. Paylaşım bana ait değildir. Bu suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum, bu yargılama adil yargılanma hakkının ihlalini kapsar.dedi     Avukatı Battal Özer de müvekkilinin söz konusu hakareti yapmadığını ifade ederek, "Bu paylaşım yapılmış olsa dahi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilendirilemeyeceği açıktır. Bu hakaret paylaşımı değildir. Diktatör sözcüğü, Komünist sözcüğü hakaret içermeyen ifadelerdir. Söz konusu paylaşım tarihi bir olayı anlatmaktadır. Bu nedenle müvekkilimin beraatı talep ediyorum" dedi.     Savcı hakkında çıkacak karar sosyal medya üzerinde böyle bir durumu yaşayanlara da örnek olacak. Savcı hakkında açılan dava eksiklerin tamamlanması için duruşma ileri bir tarihe erteledi.    
BİMER'e yapılan şikayet üzerine Savcı Mehmet Turan Denizgöçer'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Tarsus Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çelenk tarafından hakkında iddianame hazırlandı.

BİMER'e yapılan şikayet üzerine Savcı Mehmet Turan Denizgöçer'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Tarsus Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çelenk tarafından hakkında  iddianame hazırlandı.

 

 

Facebook hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hakaret ettiği iddia edilen Adana Cumhuriyet Savcısı Mehmet Turan Denizgöçer'in yargılanmasına başlandı. İlk duruşmaya katılan Savcı Denizgöçer, paylaşımın kendine ait olmadığını savundu.

 

 

Savcı Denizgöçer, 25 yıllık Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığını dolayısıyla neyin suç olacağının bilincinde olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Ayrıca, devlet büyüklerimize hakaret edecek bir kişiliğe de sahip değilim. Bu paylaşımı ben yapmadım, benim Facebook hesabım kendi arkadaş grubum tarafından görülebilen dışarıya kapalı bir hesaptır. Paylaşımı yaptığı iddia edilen kişi benim arkadaş listemde olmadığı gibi kendisini de tanımam herhangi bir bağım yoktur. Hakkımdaki şikayetle ilgili olarak cep telefonumla Facebook'a girişlerim ve Facebook hesabım kontrol edilmeden bu paylaşımın benim paylaşımım olup olamadığını kontrol edilmeden hakkımda açılmış bir davadır. Paylaşım bana ait değildir. Bu suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum, bu yargılama adil yargılanma hakkının ihlalini kapsar.dedi

 

 

Avukatı Battal Özer de müvekkilinin söz konusu hakareti yapmadığını ifade ederek, "Bu paylaşım yapılmış olsa dahi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilendirilemeyeceği açıktır. Bu hakaret paylaşımı değildir. Diktatör sözcüğü, Komünist sözcüğü hakaret içermeyen ifadelerdir. Söz konusu paylaşım tarihi bir olayı anlatmaktadır. Bu nedenle müvekkilimin beraatı talep ediyorum" dedi.

 

 

Savcı hakkında çıkacak karar sosyal medya üzerinde böyle bir durumu yaşayanlara da örnek olacak. Savcı hakkında açılan dava eksiklerin tamamlanması için duruşma ileri bir tarihe erteledi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.