Sitenin sağında bir giydirme reklam

Sanat Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel Belediye Başkanı Ünver’i Ziyaret Etti

NEVŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.02.2016 - 09:24, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Sanat Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel Belediye Başkanı Ünver’i Ziyaret Etti

  Sanat Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, Nevşehir’deki tarihi mekanlarını ziyaret ettikten sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i de ziyaret ederek bir süre görüştü. Beraberindeki bir heyet ile birlikte Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret eden Sanat Tarihçi –Yazar Talha Uğurluel, Aksaray’da verdiği konferansın ardından Nevşehir’e geldiğini belirtti. Çeşitli kereler bir tarihçi gözü ile bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e geldiğini aktaran Uğurluel, Nevşehir’in tarihle iç içe olan önemli şehirlerden biri olması nedeniyle de ayrı bir tutkunluğunun olduğunu vurguladı. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de, Talha Uğurluel’in TV’deki tarih proğramlarını yakından takip ettiğini belirterek, Sanat Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel ’e, gazetecilik yaptığı dönemlerde kaleme aldığı ve 1996 yılında yayınladığı “ Damat İbrahim Paşa Eserleri ve Ölümü “ isimli kitap hakkında bilgiler verdi. Nevşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildikten sonra da Nevşehir’li Damat İbrahim Paşa dönemi de başta olmak üzere Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü nezninde geniş çaplı bir araştırma başlattıklarını dile getiren Ünver, bu kapsamda 85 bin belgenin de internet üzerinden özellikle bilimsel anlamda tarih çalışmaları yapmak isteyen tüm bilim adamlarının ve bu yönde çalışma yaparak tarih severlerin yararlanımına sunduklarını kaydetti. Bugüne kadar değerlendirilen belgelerden ciddi veriler elde edildiğini vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak bölgenin tarihsel gelişimlerine ışık tutacak düzeydeki tüm çalışmalara her türlü katkı sunduklarını ifade etti. Ünver, ayrıca Uğurluel ve beraberindekilere ,Kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşimine ilişkin olarak da bilgiler aktardı. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, daha sonra ziyaretin anısına Sanat Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel ve beraberindeki heyete Nevşehir Belediyesi’nin kültür yayınlarından oluşan bir set takdim etti.
 

Sanat Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, Nevşehir’deki tarihi mekanlarını ziyaret ettikten sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i de ziyaret ederek bir süre görüştü.

Beraberindeki bir heyet ile birlikte Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i ziyaret eden Sanat Tarihçi –Yazar Talha Uğurluel, Aksaray’da verdiği konferansın ardından Nevşehir’e geldiğini belirtti.

Çeşitli kereler bir tarihçi gözü ile bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir’e geldiğini aktaran Uğurluel, Nevşehir’in tarihle iç içe olan önemli şehirlerden biri olması nedeniyle de ayrı bir tutkunluğunun olduğunu vurguladı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de, Talha Uğurluel’in TV’deki tarih proğramlarını yakından takip ettiğini belirterek, Sanat Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel ’e, gazetecilik yaptığı dönemlerde kaleme aldığı ve 1996 yılında yayınladığı “ Damat İbrahim Paşa Eserleri ve Ölümü “ isimli kitap hakkında bilgiler verdi.

Nevşehir Belediye Başkanlığı görevine seçildikten sonra da Nevşehir’li Damat İbrahim Paşa dönemi de başta olmak üzere Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü nezninde geniş çaplı bir araştırma başlattıklarını dile getiren Ünver, bu kapsamda 85 bin belgenin de internet üzerinden özellikle bilimsel anlamda tarih çalışmaları yapmak isteyen tüm bilim adamlarının ve bu yönde çalışma yaparak tarih severlerin yararlanımına sunduklarını kaydetti.

Bugüne kadar değerlendirilen belgelerden ciddi veriler elde edildiğini vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak bölgenin tarihsel gelişimlerine ışık tutacak düzeydeki tüm çalışmalara her türlü katkı sunduklarını ifade etti.

Ünver, ayrıca Uğurluel ve beraberindekilere ,Kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşimine ilişkin olarak da bilgiler aktardı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, daha sonra ziyaretin anısına Sanat Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel ve beraberindeki heyete Nevşehir Belediyesi’nin kültür yayınlarından oluşan bir set takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.