MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp’te kabak çiçeği sezonu açıldı

NEVŞEHİR 06.07.2021 - 15:43, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Ürgüp’te kabak çiçeği sezonu açıldı

Ürgüp yöresinde mutfaklarda önemli yeri olan kabak çiçeği dolması şu günlerin en çok tercih edilen yemek türü oldu.
  Ürgüp yöresinde mutfaklarda önemli yeri olan kabak çiçeği dolması şu günlerin en çok tercih edilen yemek türü oldu. Temmuz ayının sevilen zeytinyağlı yemeklerinden olan Kabak dolması için tarla ve bahçelerini eken üreticiler, çiçek açan ancak kabağı olmayan ürünleri günün ilk ışıklarında serinlikte toplayarak, kabak çiçeği dolmasını sevenlerle paylaşıyorlar.   Ürgüp'te çiftçilik yapan Saniye hanım; "her yıl temmuz ayında sabahın erken saatlerinde tarlamıza giderek kabak çiçeği topluyoruz yılın her vaktinde taze taze toplama imkanımız olmadığı için topladığımız çiçekleri belirli işlemlerden geçirerek dondurucuya koyarak saklıyoruz. Gurbette olan çocuklarımıza misafirlerimize geldiklerinde ikram ediyoruz. Kabak sebzesinden türlerine göre yemek, tatlı, kuruyemişlik çekirdek gibi ürünleride alıyoruz. Çiçeğin içerisine konacak iç hazırlıyoruz sonra kabak çiçeklerini yıkayıp içlerindeki parçaları tabanını delmeyecek şekilde kopartıyoruz.   Önceden hazırlanan iç, çiçeklere dolduruluyor ve üçgen şekilde uçlar birbiri üzerine kapatılarak açılmayacak şekilde, pişirilecekse tencereye daha sonra yenecekse saklama kabına diziliyor. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyup pişiriliyor. Kabak çiçeklerinin üzerinde zeytinyağı gezdirip, kısık ateşte 20 dakikada pişen Kabak çiçeği soğuduktan sonra istenirse sarımsaklı yoğurt ile yada sade şekilde servis ediliyor." dedi.                                                                                        
Ürgüp yöresinde mutfaklarda önemli yeri olan kabak çiçeği dolması şu günlerin en çok tercih edilen yemek türü oldu.

 

Ürgüp yöresinde mutfaklarda önemli yeri olan kabak çiçeği dolması şu günlerin en çok tercih edilen yemek türü oldu. Temmuz ayının sevilen zeytinyağlı yemeklerinden olan Kabak dolması için tarla ve bahçelerini eken üreticiler, çiçek açan ancak kabağı olmayan ürünleri günün ilk ışıklarında serinlikte toplayarak, kabak çiçeği dolmasını sevenlerle paylaşıyorlar.

 

Ürgüp'te çiftçilik yapan Saniye hanım; "her yıl temmuz ayında sabahın erken saatlerinde tarlamıza giderek kabak çiçeği topluyoruz yılın her vaktinde taze taze toplama imkanımız olmadığı için topladığımız çiçekleri belirli işlemlerden geçirerek dondurucuya koyarak saklıyoruz. Gurbette olan çocuklarımıza misafirlerimize geldiklerinde ikram ediyoruz. Kabak sebzesinden türlerine göre yemek, tatlı, kuruyemişlik çekirdek gibi ürünleride alıyoruz. Çiçeğin içerisine konacak iç hazırlıyoruz sonra kabak çiçeklerini yıkayıp içlerindeki parçaları tabanını delmeyecek şekilde kopartıyoruz.

 

Önceden hazırlanan iç, çiçeklere dolduruluyor ve üçgen şekilde uçlar birbiri üzerine kapatılarak açılmayacak şekilde, pişirilecekse tencereye daha sonra yenecekse saklama kabına diziliyor. Üzerini geçmeyecek şekilde su koyup pişiriliyor. Kabak çiçeklerinin üzerinde zeytinyağı gezdirip, kısık ateşte 20 dakikada pişen Kabak çiçeği soğuduktan sonra istenirse sarımsaklı yoğurt ile yada sade şekilde servis ediliyor." dedi.

                                                                                       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.