Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Uçhisar Belediyesi, Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitimi Düzenliyor

NEVŞEHİR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.10.2015 - 09:08, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Uçhisar Belediyesi, Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitimi Düzenliyor

T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Microsoft Türkiye ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği toplumun farklı kesimlerinin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve Türkiye’nin e-dönüşümüne destek vermek, temel vizyonu ile Türkiye’nin 81 ilinde ortak sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor. Uçhisar Belediyesi bu kapsamda günümüzün olmazsa olmazı haline gelen sosyal medya ile ilgili eğitim olanağı sağlayacak. Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitmeni Ayhan İlhan’ın 4 Ekim Pazar günü Uçhisar Belediyesi Düğün Salonu’nda vereceği eğitimle katılımcılara sosyal medyanın ne olduğu anlatılacak. Eğitim kapsamında eğitmen arkadaşlara, internetin geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel dönüşümden başlayarak, sosyal medyanın ne olduğu ve neden önemli olduğunu, ne gibi yararlarının ve zararlarının olabileceği, hangi araçlarla yönetildiği, sosyal medyada kişisel itibarın nasıl yönetileceğini konusunda bilgilendirme içeren bir eğitim verilecektir. Aynı zamanda eğitim sosyal medyanın yaygınlaşması ile konuşulmaya başlanan sosyal medya etiği ve internet hukuku hakkında bilgilendirme sağlayan bir amacı da içinde barındırmaktadır. Eğitim kapmasında, sosyal medyanın geleneksel medyadan ayrıldığı noktalar da göz önünde bulundurularak, kullanıcıların aktif ve bilinçli sosyal medya kullanıcıları olmaları sağlanmaya çalışılacaktır. Bununla birlikte eğitim süresinde eğitmen adaylarımıza eğitim metotlarının öğretilmesi ve eğitim simulasyonlarının yaptırılması sağlanacaktır.  

T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Microsoft Türkiye ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği toplumun farklı kesimlerinin bilgiye erişimlerini kolaylaştırmak ve Türkiye’nin e-dönüşümüne destek vermek, temel vizyonu ile Türkiye’nin 81 ilinde ortak sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyor. Uçhisar Belediyesi bu kapsamda günümüzün olmazsa olmazı haline gelen sosyal medya ile ilgili eğitim olanağı sağlayacak.

Sosyal Medya Okuryazarlığı Eğitmeni Ayhan İlhan’ın 4 Ekim Pazar günü Uçhisar Belediyesi Düğün Salonu’nda vereceği eğitimle katılımcılara sosyal medyanın ne olduğu anlatılacak. Eğitim kapsamında eğitmen arkadaşlara, internetin geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel dönüşümden başlayarak, sosyal medyanın ne olduğu ve neden önemli olduğunu, ne gibi yararlarının ve zararlarının olabileceği, hangi araçlarla yönetildiği, sosyal medyada kişisel itibarın nasıl yönetileceğini konusunda bilgilendirme içeren bir eğitim verilecektir. Aynı zamanda eğitim sosyal medyanın yaygınlaşması ile konuşulmaya başlanan sosyal medya etiği ve internet hukuku hakkında bilgilendirme sağlayan bir amacı da içinde barındırmaktadır. Eğitim kapmasında, sosyal medyanın geleneksel medyadan ayrıldığı noktalar da göz önünde bulundurularak, kullanıcıların aktif ve bilinçli sosyal medya kullanıcıları olmaları sağlanmaya çalışılacaktır. Bununla birlikte eğitim süresinde eğitmen adaylarımıza eğitim metotlarının öğretilmesi ve eğitim simulasyonlarının yaptırılması sağlanacaktır.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.