Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Pandemi sürecinin en gözde turistik merkezi Göreme oldu

TURİZM 08.02.2021 - 10:14, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Pandemi sürecinin en gözde turistik merkezi Göreme oldu

Türkiye'nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden, Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'de yılın geride kalan ilk ayında kısıtlamalara rağmen bölgedeki tarihi ve turistik merkezleri 42 bini aşan yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
  NEVŞEHİR(MHA) Türkiye'nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden, Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'de yılın geride kalan ilk ayında kısıtlamalara rağmen bölgedeki tarihi ve turistik merkezleri 42 bini aşan yerli ve yabancı turist ziyaret etti.    Kısıtlamalara rağmen, hafta sonları yabancı turistlerin ziyaret edebildiği tarihi ve turistik merkezler arasında Pandemi sürecinin en gözde turistik merkezi yine Göreme açık hava müzesi oldu.     10 bin civarında yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Göreme Açık Hava müzesinin ardından ilgi gören turistik merkezler sıralamasında Zelve ören yeri ikinci, Kaymaklı yeraltı şehri üçüncü, Derinkuyu yeraltı şehri ise dördüncü sırada yerini aldı.     Gülşehir Açıksaray harabeleri, Gülşehir St Jean kilisesi, Tatlarin yeraltı şehri, Ürgüp müzesi, Mazı yeraltı şehri gibi turistik merkezler ise Ocak ayında en az ilgi gören merkezler arasındaydı.  
Türkiye'nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden, Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'de yılın geride kalan ilk ayında kısıtlamalara rağmen bölgedeki tarihi ve turistik merkezleri 42 bini aşan yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

 

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye'nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden, Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'de yılın geride kalan ilk ayında kısıtlamalara rağmen bölgedeki tarihi ve turistik merkezleri 42 bini aşan yerli ve yabancı turist ziyaret etti. 

 

Kısıtlamalara rağmen, hafta sonları yabancı turistlerin ziyaret edebildiği tarihi ve turistik merkezler arasında Pandemi sürecinin en gözde turistik merkezi yine Göreme açık hava müzesi oldu.  

 

10 bin civarında yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Göreme Açık Hava müzesinin ardından ilgi gören turistik merkezler sıralamasında Zelve ören yeri ikinci, Kaymaklı yeraltı şehri üçüncü, Derinkuyu yeraltı şehri ise dördüncü sırada yerini aldı.  

 

Gülşehir Açıksaray harabeleri, Gülşehir St Jean kilisesi, Tatlarin yeraltı şehri, Ürgüp müzesi, Mazı yeraltı şehri gibi turistik merkezler ise Ocak ayında en az ilgi gören merkezler arasındaydı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.