MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’e kar kalınlığı 18 cm ölçüldü

GÜNCEL 31.01.2020 - 17:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir’e kar kalınlığı 18 cm ölçüldü

Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Nevşehir’e 18 cm kar kalınlığı ölçüldü.
  Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Nevşehir’de kar kalınlığı 18 cm olarak ölçüldü.  Nevşehir’de 1 Şubat tarihinde ise hava sıcaklığının -6 derece olmasının tahmin edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi.   “Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğümüz Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından hafta başından itibaren günlük olarak yayınlanan hava tahmin raporlarında ve 30 Ocak 2020 tarihinde yayınlanan uyarımızda; sorumluluk sahamızda bulunan illerde 30 Ocak 2020 Perşembe günü yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların; akşam saatlerinde karla karışık yağmura, Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece saatlerinde ise kar yağışına dönüşerek yer yer yoğun (10-20 cm) olacağı ve 31 Ocak 2020 Cuma öğle saatlerinden sonra bölgemizi terk edeceği belirtilmişti. Tahminlerimiz doğrultusunda gerçekleşen hava durumunun neticesinde bu sabah kaydedilen kar örtüsü yükseklikleri İl Merkezlerinde; Kayseri (12 cm), Kırşehir (3 cm), Nevşehir (18 cm), Sivas (10 cm), Yozgat (13 cm) Kayak Merkezlerinde ise; Erciyes Kayak Merkezi (150 cm), Yıldız Dağı Kayak Merkezi (115 cm) olarak ölçülmüştür. Yapılan son değerlendirmelere göre; kar yağışının bugün (Cuma) akşam saatlerinde kesilmesinin ardından 01 Şubat 2020 Cumartesi sabahı beklenen en düşük sıcaklıkların Kayseri’ de - 9 oC, Kırşehir’ de - 4 oC, Nevşehir’ de - 6 oC, Sivas’ da - 6 oC ve Yozgat’ ta - 8 oC olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile birlikte tipi, kar savruntusu ve sürülmesi, görüş mesafesinde azalma gibi meteorolojik olaylara karşı vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.”
Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Nevşehir’e 18 cm kar kalınlığı ölçüldü.

 

Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Nevşehir’de kar kalınlığı 18 cm olarak ölçüldü.  Nevşehir’de 1 Şubat tarihinde ise hava sıcaklığının -6 derece olmasının tahmin edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi.

 

“Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğümüz Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından hafta başından itibaren günlük olarak yayınlanan hava tahmin raporlarında ve 30 Ocak 2020 tarihinde yayınlanan uyarımızda; sorumluluk sahamızda bulunan illerde 30 Ocak 2020 Perşembe günü yağmur şeklinde başlayacak olan yağışların; akşam saatlerinde karla karışık yağmura, Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece saatlerinde ise kar yağışına dönüşerek yer yer yoğun (10-20 cm) olacağı ve 31 Ocak 2020 Cuma öğle saatlerinden sonra bölgemizi terk edeceği belirtilmişti. Tahminlerimiz doğrultusunda gerçekleşen hava durumunun neticesinde bu sabah kaydedilen kar örtüsü yükseklikleri İl Merkezlerinde; Kayseri (12 cm), Kırşehir (3 cm), Nevşehir (18 cm), Sivas (10 cm), Yozgat (13 cm) Kayak Merkezlerinde ise; Erciyes Kayak Merkezi (150 cm), Yıldız Dağı Kayak Merkezi (115 cm) olarak ölçülmüştür. Yapılan son değerlendirmelere göre; kar yağışının bugün (Cuma) akşam saatlerinde kesilmesinin ardından 01 Şubat 2020 Cumartesi sabahı beklenen en düşük sıcaklıkların Kayseri’ de - 9 oC, Kırşehir’ de - 4 oC, Nevşehir’ de - 6 oC, Sivas’ da - 6 oC ve Yozgat’ ta - 8 oC olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile birlikte tipi, kar savruntusu ve sürülmesi, görüş mesafesinde azalma gibi meteorolojik olaylara karşı vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.