MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de karbonmonoksit zehirlenmesinden 1 kişi öldü

ASAYİŞ 22.01.2020 - 10:11, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir’de karbonmonoksit zehirlenmesinden 1 kişi öldü

Nevşehir’in Acıgöl ve Hacıbektaş ilçesinde karbonmonoksit zehirlenmesinden 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi ise zehirlenerek tedavi altına alındı.
  Edinilen bilgilere göre, Acıgöl ve Hacıbektaş ilçesinde iki farklı karbonmonoksit zehirlenmesi olayında 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi ise hastanelerde tedavi altına alındı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise vatandaşlar karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşlar uyarıldı.   Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bölgemizde soğuk geçen kış mevsimi nedeniyle soba yakmaktan kaynaklı Karbonmonoksit zehirlenmesi vakalarında artış meydana geldiği tespit edilmiştir. 21 Ocak 2020 günü Hacıbektaş ve Acıgöl ilçelerimizde meydana gelen iki ayrı Karbonmonoksit zehirlenmesi olayında 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (3) vatandaşımızda zehirlenerek sağlık kuruluşlarında tedavi altına alınmıştır. Soba yakmak kaynaklı Karbonmonoksit zehirlenmesi olaylarına karşı vatandaşlarımız tarafından; evlerinde kurulu sobaların, sobadan çıkan Karbonmonoksit gazını evin bacasına ileten soba borularının ve evin baca sisteminin bakım ve temizliğine özen göstermeleri, borularda kaçak olmaması, bacaların Karbonmonoksit gazını dışarı tahliye edecek şekilde sağlam ve temiz bulundurulması gerekmektedir. Vatandaşlarımız, bizleri derinden üzen bu tür Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı tedbirlerini gözden geçirmeleri, gece yatmadan önce sobalarını söndürmeleri ve küçük ihmallerin büyük sorunlara yol açacağını unutmamalıdır” ifadelerine yer verildi.
Nevşehir’in Acıgöl ve Hacıbektaş ilçesinde karbonmonoksit zehirlenmesinden 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi ise zehirlenerek tedavi altına alındı.

 

Edinilen bilgilere göre, Acıgöl ve Hacıbektaş ilçesinde iki farklı karbonmonoksit zehirlenmesi olayında 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi ise hastanelerde tedavi altına alındı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise vatandaşlar karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşlar uyarıldı.

 

Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bölgemizde soğuk geçen kış mevsimi nedeniyle soba yakmaktan kaynaklı Karbonmonoksit zehirlenmesi vakalarında artış meydana geldiği tespit edilmiştir. 21 Ocak 2020 günü Hacıbektaş ve Acıgöl ilçelerimizde meydana gelen iki ayrı Karbonmonoksit zehirlenmesi olayında 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (3) vatandaşımızda zehirlenerek sağlık kuruluşlarında tedavi altına alınmıştır. Soba yakmak kaynaklı Karbonmonoksit zehirlenmesi olaylarına karşı vatandaşlarımız tarafından; evlerinde kurulu sobaların, sobadan çıkan Karbonmonoksit gazını evin bacasına ileten soba borularının ve evin baca sisteminin bakım ve temizliğine özen göstermeleri, borularda kaçak olmaması, bacaların Karbonmonoksit gazını dışarı tahliye edecek şekilde sağlam ve temiz bulundurulması gerekmektedir. Vatandaşlarımız, bizleri derinden üzen bu tür Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı tedbirlerini gözden geçirmeleri, gece yatmadan önce sobalarını söndürmeleri ve küçük ihmallerin büyük sorunlara yol açacağını unutmamalıdır” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.