MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'de Ayasofya sevinci

GÜNCEL 11.07.2020 - 12:20, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir'de Ayasofya sevinci

İstanbul Ayasofya Camiinin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılması kararı Nevşehir'de de büyük bir sevinç yarattı.
  NEVŞEHİR(MHA) İstanbul Ayasofya Camiinin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılması kararı Nevşehir'de de büyük bir sevinç yarattı.   Siyasetçisinden, Sivil Topluk Kuruluşu Başkanına, Belediye Başkanından Milletvekiline kadar karara tam destek vardı.   AK Parti İl Başkanı M. Rauf Yanar, "Bu gün bazı TV kanallarında moraller bozuk , zor bir gün tabi onlar için . Ne de olsa tek parti döneminden kalan bir icraat daha lağvedildi.. Hem de mührün sahibi Recep Tayyip Erdoğan, bu iş en çokta Reisimize yakıştı. Önce insan sağlığı dedik ve de Pandemi süreci bu vuslatı biraz uzatacak Can Ayasofya, lakin bu Cuma 15 Temmuz sürecinde olduğu gibi biz yine Diriliş meydanında olacağız.. Sosyal Mesafeli-Gönül mesafesiz.. Bu kez de Ayasofya için ve de oradaymışçasına..Kıblemiz bir nasılsa, Ayasofya huşusunda.. Şükür kurbanları ve de tekbirlerle, dualarla.. Bakarsınız Edilen dualar Mescidi Aksa'nın da zincirlerinin kırılmasına vesile olur. Hem de Diriliş Meydanımızın yenilenmiş hali ile başkanım Rasim Arı."   İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, "İmza Öyle Atılmaz Böyle Atılır, Allah’a hamd olsun Başta Sn cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ayasofya ibadete açılıyor. Teşekkürler Sn Cumhurbaşkanım."   AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; "Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Türk milletine ve İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum, Rabbim içerisinde namaz kılmayı nasip etsin inşallah. #ZincirlerKırıldıAyasofyaAçıldı."   Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş; "Elhamdülillah. Ülkemiz ve tüm İslam Alemi için hayırlı olsun."   Uçhisar Belediyesi, "Ayasofya İslamdır! Ayasofya Özgürlüktür! Ayasofya Kıyamadır! Ayasofya Vuslattır! Ayasofya Zaferdir! Ayasofya Fatihtir! Ayasofya Fetihtir! Ayasofya Ruhtur! Ayasofya Türkiye'dir Ayasofya Camii'dir Mübarek Olsun...!"   Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanlığı; "Ecdadımız Fatih Sultan Mehmet Han’ın Rüyası Ayasofya'nın 86 Yıllık Esaretten Kurtulmasında Emeği Geçen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Olmak Üzere Ona Gönül Verip Destek Olan Herkesten Allah Razı Olsun.#AyasofyaCamii#AllahRazıOlsunReis."
İstanbul Ayasofya Camiinin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılması kararı Nevşehir'de de büyük bir sevinç yarattı.

 

NEVŞEHİR(MHA) İstanbul Ayasofya Camiinin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılması kararı Nevşehir'de de büyük bir sevinç yarattı.

 

Siyasetçisinden, Sivil Topluk Kuruluşu Başkanına, Belediye Başkanından Milletvekiline kadar karara tam destek vardı.

 

AK Parti İl Başkanı M. Rauf Yanar, "Bu gün bazı TV kanallarında moraller bozuk , zor bir gün tabi onlar için . Ne de olsa tek parti döneminden kalan bir icraat daha lağvedildi.. Hem de mührün sahibi Recep Tayyip Erdoğan, bu iş en çokta Reisimize yakıştı. Önce insan sağlığı dedik ve de Pandemi süreci bu vuslatı biraz uzatacak Can Ayasofya, lakin bu Cuma 15 Temmuz sürecinde olduğu gibi biz yine Diriliş meydanında olacağız.. Sosyal Mesafeli-Gönül mesafesiz.. Bu kez de Ayasofya için ve de oradaymışçasına..Kıblemiz bir nasılsa, Ayasofya huşusunda.. Şükür kurbanları ve de tekbirlerle, dualarla.. Bakarsınız Edilen dualar Mescidi Aksa'nın da zincirlerinin kırılmasına vesile olur. Hem de Diriliş Meydanımızın yenilenmiş hali ile başkanım Rasim Arı."

 

İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, "İmza Öyle Atılmaz Böyle Atılır, Allah’a hamd olsun Başta Sn cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Ayasofya ibadete açılıyor. Teşekkürler Sn Cumhurbaşkanım."

 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; "Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Türk milletine ve İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum, Rabbim içerisinde namaz kılmayı nasip etsin inşallah. #ZincirlerKırıldıAyasofyaAçıldı."

 

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş; "Elhamdülillah. Ülkemiz ve tüm İslam Alemi için hayırlı olsun."

 

Uçhisar Belediyesi, "Ayasofya İslamdır! Ayasofya Özgürlüktür! Ayasofya Kıyamadır! Ayasofya Vuslattır! Ayasofya Zaferdir! Ayasofya Fatihtir! Ayasofya Fetihtir! Ayasofya Ruhtur! Ayasofya Türkiye'dir Ayasofya Camii'dir Mübarek Olsun...!"

 

Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanlığı; "Ecdadımız Fatih Sultan Mehmet Han’ın Rüyası Ayasofya'nın 86 Yıllık Esaretten Kurtulmasında Emeği Geçen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Olmak Üzere Ona Gönül Verip Destek Olan Herkesten Allah Razı Olsun.#AyasofyaCamii#AllahRazıOlsunReis."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.