MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kur'an kurslarında etkinlikler düzenlendi

NEVŞEHİR 17.07.2021 - 10:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kur'an kurslarında etkinlikler düzenlendi

Nevşehir Valiliği himayesinde il müftülüğü tarafından yaz Kur’an kurslarında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri düzenlendi.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Valiliği himayesinde il müftülüğü tarafından yaz Kur’an kurslarında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri düzenlendi.    15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde yaz Kur’an kursu öğrencilerine yönelik din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri tarafından günün anlam ve önemine ilişkin etkinlikler düzenlendi.    Programlarda: 15 Temmuz karanlık gecede ne oldu,15 Temmuz gecesinde salâlar niçin okundu, 15 Temmuz’u gerçekleştiren FETÖ’nün dini istismar etmesi, 15 Temmuz darbe girişimini engelleyen ruh nedir, 15 Temmuz’dan alınması gereken dersler nelerdir?  konuları işlenerek öğrencilere vatan sevgisi, şehadet arzusu, birlik ve beraberlik ruhu, Cenab-ı hakkın yardımı,  dini doğru kaynaklardan öğrenmek, vatanımız ve ülkemiz için çok çalışmak ile yaptığımız işte samimi olmak temaları işlendi.    Pandemi nedeniyle geniş önlemlerin alındığı etkinliklerde, cesur yürekleri ile destan yazan 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı kerim okunarak, şiirler ve ilahiler seslendirilip dualar edildi.    Şehit ve gazi aileleri ile şehitlik ziyaretlerinde duygu dolu anlar yaşandı...    Milli bilincin oluşturulması ve farkındalığın arttırılması amacıyla şehit ve gazi ailelerini ziyaret eden öğrenciler, ailelere Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye ettiler.    Şehit kabirlerini ziyaret eden öğrencilerimiz, şehitlerimizin mezarlarına bayrak ve karanfiller dikerek dualar ettiler.    15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımızın adına Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve Vatan Şehitliğini ziyaret eden öğrenciler Kur’an-ı Kerim okuyup dualar ettiler.    15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik şuurunu htirebilme ve millet olma farkındalığını oluşturmak amacıyla resimler yapılıp şiirler okundu.    
Nevşehir Valiliği himayesinde il müftülüğü tarafından yaz Kur’an kurslarında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri düzenlendi.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Valiliği himayesinde il müftülüğü tarafından yaz Kur’an kurslarında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri düzenlendi. 

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde yaz Kur’an kursu öğrencilerine yönelik din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri tarafından günün anlam ve önemine ilişkin etkinlikler düzenlendi. 

 

Programlarda: 15 Temmuz karanlık gecede ne oldu,15 Temmuz gecesinde salâlar niçin okundu, 15 Temmuz’u gerçekleştiren FETÖ’nün dini istismar etmesi, 15 Temmuz darbe girişimini engelleyen ruh nedir, 15 Temmuz’dan alınması gereken dersler nelerdir?  konuları işlenerek öğrencilere vatan sevgisi, şehadet arzusu, birlik ve beraberlik ruhu, Cenab-ı hakkın yardımı,  dini doğru kaynaklardan öğrenmek, vatanımız ve ülkemiz için çok çalışmak ile yaptığımız işte samimi olmak temaları işlendi. 

 

Pandemi nedeniyle geniş önlemlerin alındığı etkinliklerde, cesur yürekleri ile destan yazan 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı kerim okunarak, şiirler ve ilahiler seslendirilip dualar edildi. 

 

Şehit ve gazi aileleri ile şehitlik ziyaretlerinde duygu dolu anlar yaşandı... 

 

Milli bilincin oluşturulması ve farkındalığın arttırılması amacıyla şehit ve gazi ailelerini ziyaret eden öğrenciler, ailelere Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye ettiler. 

 

Şehit kabirlerini ziyaret eden öğrencilerimiz, şehitlerimizin mezarlarına bayrak ve karanfiller dikerek dualar ettiler. 

 

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kahramanlarımızın adına Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve Vatan Şehitliğini ziyaret eden öğrenciler Kur’an-ı Kerim okuyup dualar ettiler. 

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik şuurunu htirebilme ve millet olma farkındalığını oluşturmak amacıyla resimler yapılıp şiirler okundu.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.