MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Üniversitesinde ‘Kapadokya ve Koruma’ konuşuldu

EĞİTİM 11.02.2019 - 16:22, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya Üniversitesinde ‘Kapadokya ve Koruma’ konuşuldu

Kapadokya’nın korunması amacıyla yaptığı titiz ve başarılı çalışmalarıyla tanınan Restoratör Mimar Aslı Özbay, Kapadokya Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansta konuştu.
  Argos Yapı Genel Müdürü Restoratör Mimar Aslı Özbay’ın katılımıyla Kapadokya Üniversitesinin Mustafapaşa Yerleşkesinde “Kapadokya ve Koruma Üzerine” başlığıyla gerçekleştirilen söyleşiye başta üniversitenin Mimari Rastorasyon bölümü öğrencileri olmak üzere akademisyenler, öğrenciler, Kapadokya bölgesindeki mimar ve restoratörler katıldı.   Konferans öncesinde katılımcılara kısa bir bilgi takdimi ve açılış konuşması yapan Kapadokya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Şükran Ünser, “Türkiye’nin çeşitli yerlerinde başarılı saha çalışmaları yapmakla beraber özellikle 2010 yılından itibaren Kapadokya’da çeşitli mesleki çalışmalar yürüten, bunların yanı sıra bölgemizdeki sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan Restoratör Mimar Aslı Özbay’a davetimizi kırmayıp misafirimiz olduğu için teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak sözü Aslı Özbay’a bıraktı.   2002 yılında babasının çağrısıyla Kapadokya’ya geldiğini ve Mustafapaşa’nın koruma amaçlı imar planı için bölgede 25 gün çalışmasının soncusunda Kapadokya’nın bir insanı olduğunu ve bölgeden kopamadığını belirten Restoratör Mimar Aslı Özbay, bir müddet Kapadokya hakkında konuştuktan sonra Kapadokya’da örnek bir koruma uygulaması olan Argos In Cappadocia çalışmalarıyla ilgili katılımcılara fotoğraflarla desteklenen sunum eşliğinde çeşitli bilgiler verdikten sonra Kapadokya’da olması ve olmaması gereken restorasyon çalışmaları ile ilgili katılımcılara önerilerde bulundu.   Konferans sonunda Mimari Restorasyon Bölümü öğrencilerine önemli bir öneride bulunan Aslı Özbay, “Duyarlı restorasyon ve nitelikli dönüşüm koruma yaklaşımının sadece bir bölümüdür, Tarihi dokuları bütünsel korumak için bundan fazlası gerekiyor. Dokuların etrafındaki ve içindeki yeni yapılaşmanın da çok nitelikli olması gerekiyor. Aksi halde, asırlar boyu topluma kazandıracak bir turizm potansiyeli yok etme riskini yaşıyoruz” şeklinde konuşarak konferansını tamamladı.   Konferansın sonunda Kapadokya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Şükran Ünser tarafından Restoratör Mimar Aslı Özbay’a teşekkür çiçeği takdim edildi.
Kapadokya’nın korunması amacıyla yaptığı titiz ve başarılı çalışmalarıyla tanınan Restoratör Mimar Aslı Özbay, Kapadokya Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansta konuştu.

 

Argos Yapı Genel Müdürü Restoratör Mimar Aslı Özbay’ın katılımıyla Kapadokya Üniversitesinin Mustafapaşa Yerleşkesinde “Kapadokya ve Koruma Üzerine” başlığıyla gerçekleştirilen söyleşiye başta üniversitenin Mimari Rastorasyon bölümü öğrencileri olmak üzere akademisyenler, öğrenciler, Kapadokya bölgesindeki mimar ve restoratörler katıldı.

 

Konferans öncesinde katılımcılara kısa bir bilgi takdimi ve açılış konuşması yapan Kapadokya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Şükran Ünser, “Türkiye’nin çeşitli yerlerinde başarılı saha çalışmaları yapmakla beraber özellikle 2010 yılından itibaren Kapadokya’da çeşitli mesleki çalışmalar yürüten, bunların yanı sıra bölgemizdeki sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan Restoratör Mimar Aslı Özbay’a davetimizi kırmayıp misafirimiz olduğu için teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak sözü Aslı Özbay’a bıraktı.

 

2002 yılında babasının çağrısıyla Kapadokya’ya geldiğini ve Mustafapaşa’nın koruma amaçlı imar planı için bölgede 25 gün çalışmasının soncusunda Kapadokya’nın bir insanı olduğunu ve bölgeden kopamadığını belirten Restoratör Mimar Aslı Özbay, bir müddet Kapadokya hakkında konuştuktan sonra Kapadokya’da örnek bir koruma uygulaması olan Argos In Cappadocia çalışmalarıyla ilgili katılımcılara fotoğraflarla desteklenen sunum eşliğinde çeşitli bilgiler verdikten sonra Kapadokya’da olması ve olmaması gereken restorasyon çalışmaları ile ilgili katılımcılara önerilerde bulundu.

 

Konferans sonunda Mimari Restorasyon Bölümü öğrencilerine önemli bir öneride bulunan Aslı Özbay, “Duyarlı restorasyon ve nitelikli dönüşüm koruma yaklaşımının sadece bir bölümüdür, Tarihi dokuları bütünsel korumak için bundan fazlası gerekiyor. Dokuların etrafındaki ve içindeki yeni yapılaşmanın da çok nitelikli olması gerekiyor. Aksi halde, asırlar boyu topluma kazandıracak bir turizm potansiyeli yok etme riskini yaşıyoruz” şeklinde konuşarak konferansını tamamladı.

 

Konferansın sonunda Kapadokya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Şükran Ünser tarafından Restoratör Mimar Aslı Özbay’a teşekkür çiçeği takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.