Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Güneş, ‘Çanakkale şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz’

İLÇELER 18.03.2021 - 09:20, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Güneş, ‘Çanakkale şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz’

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
  NEVŞEHİR(MHA) Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.   Başkan Güneş, "Hepimizin çok iyi bildiği gibi, 18 Mart 1915 tarihi Çanakkale Deniz Zaferinin kazanıldığı tarihtir. Dünyanın sözde en güçlü düşman donanmaları, Çanakkale'yi geçmek isteyerek, devletimizi ve milletimizi yok etmeye yeltenmişlerdir. Ancak Türk Milletinin aşılmaz direnişi ile karşılaşmışlardır. Sözde en güçlü düşman savaş gemileri, denizin dibini boylamışlardır. Bu nedenle 18 Mart tarihi, milletimizin bekası için çok önemli bir tarihtir ve her yıl 18 Mart tarihini "Şehitler Günü" olarak kutlanmakla, Türk Milletinin parlak geleceğine olan inancımızı bir kez daha tazeliyor ve yeniliyoruz. Bütün tarihi zaferlerle dolu atalarımızın, Çanakkale'de göstermiş oldukları kahramanlık destanından kısaca bahsetmek istiyorum. Hepimizin artık çok iyi bildiği gibi, Çanakkale Savaşında 250 bin şehit verilmiştir. Ülkemizin her köşesinden yüz binlerce yiğit, Çanakkale'ye koşarak, düşman ateşine meydan okumuştur. 10 binden fazla şehit askerin Üniversite mezunu ve 70 bin askerin Rüştiye mezunu olduğunu belirtmek istiyorum. Ülkemizin okumuş okuyamamış bütün gençleri, Çanakkale'de bayrağımızın şan ve şerefle dalgalanması için kendi hayatlarından vazgeçmişler ve kendilerini Türk Milletine kurban vermişlerdir. Çanakkale Savaşları, Birinci Dünya Savaşı'nın cephelerinde sadece biridir. Türk Milleti Birinci Dünya Savaşı'nda on ayrı cephede 4 yıl boyunca kahramanca savaşmıştır ve 1.300.000 bin kayıp vermiştir. Bu rakam içerisinden 400 bini cephelerdeki şehitlerdir. Ancak savaş sonunda Anayurdumuz Türkiye'de işgale uğrayınca Türk Milleti varlığını korumak için Kurtuluş Savaşı vermek zorunda kalmıştır. Bu nedenle, Kurtuluş Savaş'ımızın Çanakkale Savaşıyla başladığını kabul ediyoruz. Cevat Paşaların, Esat Paşaların, Selahattin Adil Paşaların emek ve gayretlerini büyük bir saygıyla hatırlıyoruz. Fevzi Çakma Paşaları, erinden ordu komutanına kadar tüm kadrosuyla, 5. Orduyu yazdıkları destan nedeniyle büyük bir övgüyle hatırlıyoruz. Nihayetinde Çanakkale Savaşını gönüllü olarak katılan Mustafa Kemal Paşayı hatırlıyoruz. Arı Burnu ve Anafartalar’dan aldığı ruhla, Sakarya da, Dumlupınar da gösterdiği asaleti hatırlıyoruz. " Ben size ölmeyi emrediyorum" diyerek dünyanın bütün mazlum uluslarının bağımsızlığını sağlayan Atamıza ahde vefa gösteriyoruz. Hatırası ve eserlerini gönlümüzde saklıyoruz. Türk Milletinin bütün şehitlerini rahmet, minnet, şükran ve büyük bir hayranlıkla anıyoruz. Tarih boyunca cephelerde ve siperlerde şehit olan milyonlarca Mehmet'i sevgiyle hatırlıyoruz. Baş eğmez ruhlarından güç alarak Türk Milletinin parlak geleceğine bütün kalbimizle inandığımızı belirtiyoruz. Varlığımızı borçlu olduğumuz kahraman ecdadımızı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.   
Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

NEVŞEHİR(MHA) Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  


Başkan Güneş, "Hepimizin çok iyi bildiği gibi, 18 Mart 1915 tarihi Çanakkale Deniz Zaferinin kazanıldığı tarihtir. Dünyanın sözde en güçlü düşman donanmaları, Çanakkale'yi geçmek isteyerek, devletimizi ve milletimizi yok etmeye yeltenmişlerdir. Ancak Türk Milletinin aşılmaz direnişi ile karşılaşmışlardır. Sözde en güçlü düşman savaş gemileri, denizin dibini boylamışlardır. Bu nedenle 18 Mart tarihi, milletimizin bekası için çok önemli bir tarihtir ve her yıl 18 Mart tarihini "Şehitler Günü" olarak kutlanmakla, Türk Milletinin parlak geleceğine olan inancımızı bir kez daha tazeliyor ve yeniliyoruz. Bütün tarihi zaferlerle dolu atalarımızın, Çanakkale'de göstermiş oldukları kahramanlık destanından kısaca bahsetmek istiyorum. Hepimizin artık çok iyi bildiği gibi, Çanakkale Savaşında 250 bin şehit verilmiştir. Ülkemizin her köşesinden yüz binlerce yiğit, Çanakkale'ye koşarak, düşman ateşine meydan okumuştur. 10 binden fazla şehit askerin Üniversite mezunu ve 70 bin askerin Rüştiye mezunu olduğunu belirtmek istiyorum. Ülkemizin okumuş okuyamamış bütün gençleri, Çanakkale'de bayrağımızın şan ve şerefle dalgalanması için kendi hayatlarından vazgeçmişler ve kendilerini Türk Milletine kurban vermişlerdir. Çanakkale Savaşları, Birinci Dünya Savaşı'nın cephelerinde sadece biridir. Türk Milleti Birinci Dünya Savaşı'nda on ayrı cephede 4 yıl boyunca kahramanca savaşmıştır ve 1.300.000 bin kayıp vermiştir. Bu rakam içerisinden 400 bini cephelerdeki şehitlerdir. Ancak savaş sonunda Anayurdumuz Türkiye'de işgale uğrayınca Türk Milleti varlığını korumak için Kurtuluş Savaşı vermek zorunda kalmıştır. Bu nedenle, Kurtuluş Savaş'ımızın Çanakkale Savaşıyla başladığını kabul ediyoruz. Cevat Paşaların, Esat Paşaların, Selahattin Adil Paşaların emek ve gayretlerini büyük bir saygıyla hatırlıyoruz. Fevzi Çakma Paşaları, erinden ordu komutanına kadar tüm kadrosuyla, 5. Orduyu yazdıkları destan nedeniyle büyük bir övgüyle hatırlıyoruz. Nihayetinde Çanakkale Savaşını gönüllü olarak katılan Mustafa Kemal Paşayı hatırlıyoruz. Arı Burnu ve Anafartalar’dan aldığı ruhla, Sakarya da, Dumlupınar da gösterdiği asaleti hatırlıyoruz. " Ben size ölmeyi emrediyorum" diyerek dünyanın bütün mazlum uluslarının bağımsızlığını sağlayan Atamıza ahde vefa gösteriyoruz. Hatırası ve eserlerini gönlümüzde saklıyoruz. Türk Milletinin bütün şehitlerini rahmet, minnet, şükran ve büyük bir hayranlıkla anıyoruz. Tarih boyunca cephelerde ve siperlerde şehit olan milyonlarca Mehmet'i sevgiyle hatırlıyoruz. Baş eğmez ruhlarından güç alarak Türk Milletinin parlak geleceğine bütün kalbimizle inandığımızı belirtiyoruz. Varlığımızı borçlu olduğumuz kahraman ecdadımızı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.