MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Çocuk ve yetişkinler için açık havada sinema keyfi

KÜLTÜR-SANAT 05.09.2020 - 22:12, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Çocuk ve yetişkinler için açık havada sinema keyfi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile Türkiye turuna çıkan Gezen Sinema Tırı, Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki çocukları ve yetişkinleri açık havada sinema ile buluşturdu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile Türkiye turuna çıkan Gezen Sinema Tırı, Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki çocukları ve yetişkinleri açık havada sinema ile buluşturdu. Etkinlikte çocuklar eğlence dolu Kral Şakir isimli animasyon filmini izlerken yetişkinler için ise ‘Dağ 2’ filmi gösterildi.   Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği'nin ortak projesi olan "Gezen Sinema Tır'ı" Türkiye’nin çeşitli illerinin ardından Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Nevşehir’de mahalleleri gezmeye başladı.   İlki Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki İstiklal Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik öncesinde Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Müzik Topluluğu bir konser verdi.   Türk Sanat ve Türk Halk Müziğinin sevilen eserlerini seslendiren Müzik Topluluğu üyelerinin konserinin ardından Gezen Sinema Tırı önüne kurulan dev ekranda çocuklar için Kral Şakir isimli animasyon filmi gösterildi. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki çocukların kahkalarla izledikleri animasyon filminin ardından ise Türk sinemasının son dönemdeki en beğenilen filmlerinden biri olan ‘Dağ 2’ filmi ekrana yansıtıldı. Etkinliğin gerçekleştirildiği alana vatandaşların ve çocukların maskesiz girişlerine izin verilmezken katılımcıların Kovid-19 tedbirleri nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak oturmaları sağlandı. Gezen Sinema Tırı 6 Eylül Pazar günü akşam saat 18.30’da Sümer Mahallesi’nde olacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile Türkiye turuna çıkan Gezen Sinema Tırı, Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki çocukları ve yetişkinleri açık havada sinema ile buluşturdu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile Türkiye turuna çıkan Gezen Sinema Tırı, Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki çocukları ve yetişkinleri açık havada sinema ile buluşturdu. Etkinlikte çocuklar eğlence dolu Kral Şakir isimli animasyon filmini izlerken yetişkinler için ise ‘Dağ 2’ filmi gösterildi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanat İçin Yola Çık Kültür ve Sanat Derneği'nin ortak projesi olan "Gezen Sinema Tır'ı" Türkiye’nin çeşitli illerinin ardından Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Nevşehir’de mahalleleri gezmeye başladı.

 

İlki Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki İstiklal Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik öncesinde Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Müzik Topluluğu bir konser verdi.

 

Türk Sanat ve Türk Halk Müziğinin sevilen eserlerini seslendiren Müzik Topluluğu üyelerinin konserinin ardından Gezen Sinema Tırı önüne kurulan dev ekranda çocuklar için Kral Şakir isimli animasyon filmi gösterildi.


Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki çocukların kahkalarla izledikleri animasyon filminin ardından ise Türk sinemasının son dönemdeki en beğenilen filmlerinden biri olan ‘Dağ 2’ filmi ekrana yansıtıldı.


Etkinliğin gerçekleştirildiği alana vatandaşların ve çocukların maskesiz girişlerine izin verilmezken katılımcıların Kovid-19 tedbirleri nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak oturmaları sağlandı.


Gezen Sinema Tırı 6 Eylül Pazar günü akşam saat 18.30’da Sümer Mahallesi’nde olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.