MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Çiftçiye anız yakmayın uyarısı

NEVŞEHİR 03.07.2021 - 11:28, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Çiftçiye anız yakmayın uyarısı

Nevşehir'de anızların yakılması Valilik Tebliği ile yasaklanmıştır. 2872 Sayılı Çevre Kanununa göre Anız yakılması, çayır ve mera'ların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'de anızların yakılması Valilik Tebliği ile yasaklanmıştır. 2872 Sayılı Çevre Kanununa göre Anız yakılması, çayır ve mera'ların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 24 Aralık 2020 tarih ve 31344 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2021/1 nolu Tebliğine göre "Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskûn mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat arttırılır" hükmü gereği anız yakma fiilini işleyenler hakkında İdari Para Cezası uygulanmaktadır.    İlgililerin anız yangınlarına sebebiyet vermemesi için azami dikkat etmesi gerekmekte olup, anız yangınına sebebiyet verenler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yasal işlem uygulanacağının bilinmesi önemle duyurulur.    Anız yakma fiilinin doğadaki canlıların yanarak ölmesine sebep olduğu, doğal dengenin bozulmasına ayrıca meskun mahal yada orman civarında hem can kaybına sebep olabileceği gibi orman yangınlarına da yol açabileceği unutulmamalıdır.    Bu sebeplerle anız yakmamak veya yakılmasına engel olmanın hem vicdani hem insani bir görev ve sorumluluk olduğu unutulmamalıdır. Anız yangınına karşı kırsal alanda 156 Jandarma, 155 Polis ve Yangın söndürme için ise 110 İtfaiye ihbar hatlarını arayınız. 
Nevşehir'de anızların yakılması Valilik Tebliği ile yasaklanmıştır. 2872 Sayılı Çevre Kanununa göre Anız yakılması, çayır ve mera'ların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'de anızların yakılması Valilik Tebliği ile yasaklanmıştır. 2872 Sayılı Çevre Kanununa göre Anız yakılması, çayır ve mera'ların tahribi ve erozyona sebebiyet verecek her türlü faaliyet yasaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 24 Aralık 2020 tarih ve 31344 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2021/1 nolu Tebliğine göre "Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskûn mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat arttırılır" hükmü gereği anız yakma fiilini işleyenler hakkında İdari Para Cezası uygulanmaktadır. 

 

İlgililerin anız yangınlarına sebebiyet vermemesi için azami dikkat etmesi gerekmekte olup, anız yangınına sebebiyet verenler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yasal işlem uygulanacağının bilinmesi önemle duyurulur. 

 

Anız yakma fiilinin doğadaki canlıların yanarak ölmesine sebep olduğu, doğal dengenin bozulmasına ayrıca meskun mahal yada orman civarında hem can kaybına sebep olabileceği gibi orman yangınlarına da yol açabileceği unutulmamalıdır. 

 

Bu sebeplerle anız yakmamak veya yakılmasına engel olmanın hem vicdani hem insani bir görev ve sorumluluk olduğu unutulmamalıdır. Anız yangınına karşı kırsal alanda 156 Jandarma, 155 Polis ve Yangın söndürme için ise 110 İtfaiye ihbar hatlarını arayınız. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.