Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Çetin, ‘Ebeler Haftası kutlu olsun’

SAĞLIK 22.04.2020 - 10:40, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Çetin, ‘Ebeler Haftası kutlu olsun’

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada haftayı kutladı.
Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Çetin, yapmış olduğu açıklamada; “21-28 Nisan Ebeler Haftasını ülke olarak salgına karşı verilen bir mücadele ile karşılıyoruz. Tüm sağlık çalışanları her türlü olumsuzluğa rağmen kahramanca bir mücadele veriyorlar. Fedakârlıkta bulunuyorlar, kendi evlatlarından ayrılar ama ailelerin bebeklerine kavuşmasını sağlıyorlar. Özverili ile sağlık hizmetinin sürmesinin yanında salgınla mücadelede de verilen görevleri yerine getiriyorlar. Çalışanlarımızın hepsi ayrı bir kahraman, hepsinin farklı bir fedakarlığı ekranlara yansıyor, milletin sağlığı için devletin verdiği görevle nelerden vazgeçtiklerine nelere sabrettiklerini herkes görüyor. Kahraman sağlık çalışanlarımızın ne yazık ki bugün ek ödemelerdeki adaletsizlik nedeniyle mağdurlar. Adil bir şekilde mali, sosyal ve özlük haklarında iyileştirme istiyorlar. Vekil ebe hemşirelerimiz yıllardır kadro bekliyorlar. Sözleşmeli çalışanlar hak ettikleri kadroların kendilerine verilmesini talep ediyorlar. Salgınla mücadelenin kahramanlarının emeklerinin karşılığı ödenmez. Onlarda bunu milli bir vazife olarak bir karşılık beklemeden yapıyorlar. Ama sorunlarını çözmek, mağduriyetlerinin gidermek kahramanlarımız için yapılacak en önemli iştir. Türk Sağlık-Sen olarak sorunlara çözüm istiyoruz. “Ebe arkadaşlarımızın tüm sağlık çalışanlarının sesine kulak verilmeli, onları sevindirecek düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir” diyoruz.   Bu düşüncelerle fedakârlık gerektiren mesleğin cefakar çalışanları olan tüm ebe arkadaşlarımızın Ebeler Haftasını kutluyor, bu haftanın sorunların çözülmesinde adımların atıldığı bir hafta olmasını temenni ediyoruz. Millet olarak sağlıklı günlere en kısa sürede kavuşmak temennisiyle salgına karşı kahramanca bir mücadele veren tüm sağlık çalışanlarına kolaylıklar diliyoruz. Vatan Size Minnettardır” dedi.
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada haftayı kutladı.


Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Çetin, yapmış olduğu açıklamada;


“21-28 Nisan Ebeler Haftasını ülke olarak salgına karşı verilen bir mücadele ile karşılıyoruz.
Tüm sağlık çalışanları her türlü olumsuzluğa rağmen kahramanca bir mücadele veriyorlar. Fedakârlıkta bulunuyorlar, kendi evlatlarından ayrılar ama ailelerin bebeklerine kavuşmasını sağlıyorlar.


Özverili ile sağlık hizmetinin sürmesinin yanında salgınla mücadelede de verilen görevleri yerine getiriyorlar.


Çalışanlarımızın hepsi ayrı bir kahraman, hepsinin farklı bir fedakarlığı ekranlara yansıyor, milletin sağlığı için devletin verdiği görevle nelerden vazgeçtiklerine nelere sabrettiklerini herkes görüyor.
Kahraman sağlık çalışanlarımızın ne yazık ki bugün ek ödemelerdeki adaletsizlik nedeniyle mağdurlar. Adil bir şekilde mali, sosyal ve özlük haklarında iyileştirme istiyorlar. Vekil ebe hemşirelerimiz yıllardır kadro bekliyorlar. Sözleşmeli çalışanlar hak ettikleri kadroların kendilerine verilmesini talep ediyorlar.


Salgınla mücadelenin kahramanlarının emeklerinin karşılığı ödenmez. Onlarda bunu milli bir vazife olarak bir karşılık beklemeden yapıyorlar.


Ama sorunlarını çözmek, mağduriyetlerinin gidermek kahramanlarımız için yapılacak en önemli iştir.
Türk Sağlık-Sen olarak sorunlara çözüm istiyoruz. “Ebe arkadaşlarımızın tüm sağlık çalışanlarının sesine kulak verilmeli, onları sevindirecek düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir” diyoruz.

 

Bu düşüncelerle fedakârlık gerektiren mesleğin cefakar çalışanları olan tüm ebe arkadaşlarımızın Ebeler Haftasını kutluyor, bu haftanın sorunların çözülmesinde adımların atıldığı bir hafta olmasını temenni ediyoruz.


Millet olarak sağlıklı günlere en kısa sürede kavuşmak temennisiyle salgına karşı kahramanca bir mücadele veren tüm sağlık çalışanlarına kolaylıklar diliyoruz.
Vatan Size Minnettardır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.