MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Belediye Başkanı Arı,'Nevşehir’in su sorunu çözülüyor'

BELEDİYELER 22.01.2020 - 11:02, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Belediye Başkanı Arı,'Nevşehir’in su sorunu çözülüyor'

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı 2020 yılında yapılacak çalışmalar ile su sorununun çözüleceğinin müjdesini verdi.
  Yaz aylarında gerçekleştirilen altyapı çalışmaları ile birlikte Mustafa Parmaksız, Saatçi Hoca, Lale Caddesi, Meteris Meydanı, Belediye Caddesi, Tahmis Caddesi, Ada Sokak, Hastane Caddesi ve Keçeciler Caddesi’nde 50 yıldır kullanılan, kullanım itibari ile aşınmaya uğramış olan içme suyu boruları değiştirilerek vatandaşımızın güvenilir ve sağlıklı su kullanımına imkan sağladıklarını açıklayan Arı, daha sonra bu bölgeleri sıcak asfaltla taçlandırarak vatandaşlara konforlu bir ulaşım sağladıklarını söyledi.   Şehir merkezinde yağmur yağdıktan sonra sokak ve caddelerde yaşanan su birikintisi problemini ortadan kaldırmak için altyapı çalışması yapılan bölgelere yağmur suyu hatlarının da çekildiğini ve bu bölgelerde yeni yaya kaldırımlarının imalatının gerçekleştirildiğini ifade eden Arı, ‘Yaptığımız çalışmalarla şehir merkezinin çehresini değiştirdik’ diye konuştu.   2020 yılı içerisinde altyapı hamlesini sürdüreceklerini açıklayan Arı, yaklaşık 40 Milyon Liralık bir yatırım ile şehrin önemli bir bölümünde alt yapının tamamen yenileneceğini açıkladı. 2020 yılı içerisinde altyapı ve sıcak asfalt çalışması gerçekleştirilecek olan bölgeleri paylaşan Arı, “Dev bir altyapı hamlesi daha başlatıyoruz. Şubat ayında bunun ihalesini gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar Nevşehir Belediyesi’nde ve Nevşehir’de yapılan en büyük ihale olacak. Birinci aşamada 25 Milyon lira civarı ikinci aşamada ise 15 Milyon Lira daha ilave ederek toplam 40 Milyon Liralık bir altyapı yatırımı yapacağız. Bunun içerisinde Koçacay, Yunus Emre Caddesi, Kasaplar Çarşısı, Yavuz Sultan Selim Caddesi, Diriliş Meydanı ve İstiklal Caddesi var. Bu bölgelerimizin hem altyapısını tamamen yenileyeceğiz hem de sıcak asfalt serimi gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.   Yapılan altyapı çalışmaları ile birlikte şehrin içme suyu probleminin önemli oranda çözüldüğünü ancak bunu yeterli görmediklerini ve bu problemi tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediklerini vurgulayan Arı sözlerini şöyle sürdürdü;   “Yıllık biz şehre 11 milyon metre küp su veriyoruz. Geri dönüşü ise 5,5 milyon metre küp. Yani 5,5 milyon metre küp su kaybımız var. Bu su kaybı kayıp ve kaçaklardan oluşuyor. Bu şehirde kaçak olamayacağına göre tamamı bunun kayıp. Bu kaybın iki sebebi var. Bunlardan bir tanesi ana hatlardan gelen büyük isale hatları ikincisi de şehre verdiğimiz ara hatlar. Şehirde yaptığımız çalışmalarla bunu belli bir noktaya getirerek çözdük. Altyapıda uzun yıllardır kullanılan boruların önemli bir bölümünü değiştirdik. Şimdi ikinci yatırımla bunu tamamen ortadan kaldıracağız. Böylelikle su problemimizi kökten çözeceğiz. Bununla da yetinmeyip bir yandan yeni su kaynaklarımızı şehre kazandırırken bir yandan da su depolarımızın kapasitesini artırıyoruz. Mevcut su sorunumuzun çözümü adına su depolarımızın inşâsı başlatılmış olup, depolarımızın kapasitesini 9.500 tondan 24.500 tona çıkardık.”
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı 2020 yılında yapılacak çalışmalar ile su sorununun çözüleceğinin müjdesini verdi.

 

Yaz aylarında gerçekleştirilen altyapı çalışmaları ile birlikte Mustafa Parmaksız, Saatçi Hoca, Lale Caddesi, Meteris Meydanı, Belediye Caddesi, Tahmis Caddesi, Ada Sokak, Hastane Caddesi ve Keçeciler Caddesi’nde 50 yıldır kullanılan, kullanım itibari ile aşınmaya uğramış olan içme suyu boruları değiştirilerek vatandaşımızın güvenilir ve sağlıklı su kullanımına imkan sağladıklarını açıklayan Arı, daha sonra bu bölgeleri sıcak asfaltla taçlandırarak vatandaşlara konforlu bir ulaşım sağladıklarını söyledi.

 

Şehir merkezinde yağmur yağdıktan sonra sokak ve caddelerde yaşanan su birikintisi problemini ortadan kaldırmak için altyapı çalışması yapılan bölgelere yağmur suyu hatlarının da çekildiğini ve bu bölgelerde yeni yaya kaldırımlarının imalatının gerçekleştirildiğini ifade eden Arı, ‘Yaptığımız çalışmalarla şehir merkezinin çehresini değiştirdik’ diye konuştu.

 

2020 yılı içerisinde altyapı hamlesini sürdüreceklerini açıklayan Arı, yaklaşık 40 Milyon Liralık bir yatırım ile şehrin önemli bir bölümünde alt yapının tamamen yenileneceğini açıkladı. 2020 yılı içerisinde altyapı ve sıcak asfalt çalışması gerçekleştirilecek olan bölgeleri paylaşan Arı, “Dev bir altyapı hamlesi daha başlatıyoruz. Şubat ayında bunun ihalesini gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar Nevşehir Belediyesi’nde ve Nevşehir’de yapılan en büyük ihale olacak. Birinci aşamada 25 Milyon lira civarı ikinci aşamada ise 15 Milyon Lira daha ilave ederek toplam 40 Milyon Liralık bir altyapı yatırımı yapacağız. Bunun içerisinde Koçacay, Yunus Emre Caddesi, Kasaplar Çarşısı, Yavuz Sultan Selim Caddesi, Diriliş Meydanı ve İstiklal Caddesi var. Bu bölgelerimizin hem altyapısını tamamen yenileyeceğiz hem de sıcak asfalt serimi gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Yapılan altyapı çalışmaları ile birlikte şehrin içme suyu probleminin önemli oranda çözüldüğünü ancak bunu yeterli görmediklerini ve bu problemi tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediklerini vurgulayan Arı sözlerini şöyle sürdürdü;

 

“Yıllık biz şehre 11 milyon metre küp su veriyoruz. Geri dönüşü ise 5,5 milyon metre küp. Yani 5,5 milyon metre küp su kaybımız var. Bu su kaybı kayıp ve kaçaklardan oluşuyor. Bu şehirde kaçak olamayacağına göre tamamı bunun kayıp. Bu kaybın iki sebebi var. Bunlardan bir tanesi ana hatlardan gelen büyük isale hatları ikincisi de şehre verdiğimiz ara hatlar. Şehirde yaptığımız çalışmalarla bunu belli bir noktaya getirerek çözdük. Altyapıda uzun yıllardır kullanılan boruların önemli bir bölümünü değiştirdik. Şimdi ikinci yatırımla bunu tamamen ortadan kaldıracağız. Böylelikle su problemimizi kökten çözeceğiz. Bununla da yetinmeyip bir yandan yeni su kaynaklarımızı şehre kazandırırken bir yandan da su depolarımızın kapasitesini artırıyoruz. Mevcut su sorunumuzun çözümü adına su depolarımızın inşâsı başlatılmış olup, depolarımızın kapasitesini 9.500 tondan 24.500 tona çıkardık.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.