Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başkan Urgenç Il.Maarif kongresine katıldı.

NEVŞEHİR 15.07.2021 - 09:21, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Başkan Urgenç Il.Maarif kongresine katıldı.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç Türk Eğitim Sen genel merkezi tarafından organizasyonu yapılan tarihi 1.Meclis binasında açılış oturumu gerçekleştirilen II.Maarif kongresine katıldı.
  Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç Türk Eğitim Sen genel merkezi tarafından organizasyonu yapılan tarihi 1.Meclis binasında açılış oturumu gerçekleştirilen II.Maarif kongresine katıldı.   Türk Eğitim-Sen, Maarif Kongresi’nin 100’üncü yılında düzenlediği 2. Maarif Kongresi başladı. Türk Eğitim-Sen tarafından UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun desteği ile düzenlenen 2. Maarif Kongresi; Türk eğitimine, Türk bilim hayatına ve 2023 sonrasında Türk devletine insan kaynağının niteliğini artırmak amacıyla eğitim alanında yol haritası belirlemek için gerçekleştiriliyor.   Ev sahipliğini Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın yaptığı 2. Maarif Kongresi’ne Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Prof. Dr. Adnan Boyacı, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, İlksan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Türkav Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticileri, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nurullah Albayrak, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Mustafa Yorulmaz, Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, çok sayıda akademisyen, bilim insanı, öğretmen ve eğitimci katıldı.   Kongrede düzenlenen 2023’e Doğru Türk Yükseköğretimine İlişkin Görüş ve Öneriler başlığında düzenlenecek panelin başkanlığını Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurucu Rektörü, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç gerçekleştirecektir. Aynı zamanda Nevü’den kongrede 4 akademisyen bildiri ve makale sunumu gerçekleştirecektir.   1.Maarif Kongresinin 100.yılında 2.Maarif Kongresinde Ulus'ta TBMM'de başlayan açılış programı Anıtkabir ziyareti ile devam etti. Kongre 5 gün sürecektir.   Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç 2.Maarif kongresi ile ilgili yaptığı açıklamada; Gururla ifade ediyorum ki; 2. Maarif Kongresi’ni düzenleme şerefi de en çok tarihimize ve ecdadımıza sadakati hücrelerinin her zerresinde taşıyan Türkiye sevdalısı Türk Eğitim Sen’lilere yakışırdı. Şükürler olsun. İnanıyoruz ki; nasıl 1. Maarif Kongresi 1923’e yani Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun taşlarını döşemiş ise, irfan ordusu 2. Maarif Kongresi ile de 2023 sonrasına yani Türk Devletinin daha güçlü ve daha müreffeh ikinci yüz yılına omuz verecektir. İfadelerini kullandı.                 
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç Türk Eğitim Sen genel merkezi tarafından organizasyonu yapılan tarihi 1.Meclis binasında açılış oturumu gerçekleştirilen II.Maarif kongresine katıldı.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç Türk Eğitim Sen genel merkezi tarafından organizasyonu yapılan tarihi 1.Meclis binasında açılış oturumu gerçekleştirilen II.Maarif kongresine katıldı.

 

Türk Eğitim-Sen, Maarif Kongresi’nin 100’üncü yılında düzenlediği 2. Maarif Kongresi başladı. Türk Eğitim-Sen tarafından UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun desteği ile düzenlenen 2. Maarif Kongresi; Türk eğitimine, Türk bilim hayatına ve 2023 sonrasında Türk devletine insan kaynağının niteliğini artırmak amacıyla eğitim alanında yol haritası belirlemek için gerçekleştiriliyor.

 

Ev sahipliğini Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın yaptığı 2. Maarif Kongresi’ne Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Prof. Dr. Adnan Boyacı, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, İlksan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Türkav Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticileri, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nurullah Albayrak, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı Mustafa Yorulmaz, Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, çok sayıda akademisyen, bilim insanı, öğretmen ve eğitimci katıldı.

 

Kongrede düzenlenen 2023’e Doğru Türk Yükseköğretimine İlişkin Görüş ve Öneriler başlığında düzenlenecek panelin başkanlığını Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurucu Rektörü, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç gerçekleştirecektir. Aynı zamanda Nevü’den kongrede 4 akademisyen bildiri ve makale sunumu gerçekleştirecektir.

 

1.Maarif Kongresinin 100.yılında 2.Maarif Kongresinde Ulus'ta TBMM'de başlayan açılış programı Anıtkabir ziyareti ile devam etti. Kongre 5 gün sürecektir.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç 2.Maarif kongresi ile ilgili yaptığı açıklamada; Gururla ifade ediyorum ki; 2. Maarif Kongresi’ni düzenleme şerefi de en çok tarihimize ve ecdadımıza sadakati hücrelerinin her zerresinde taşıyan Türkiye sevdalısı Türk Eğitim Sen’lilere yakışırdı. Şükürler olsun. İnanıyoruz ki; nasıl 1. Maarif Kongresi 1923’e yani Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun taşlarını döşemiş ise, irfan ordusu 2. Maarif Kongresi ile de 2023 sonrasına yani Türk Devletinin daha güçlü ve daha müreffeh ikinci yüz yılına omuz verecektir. İfadelerini kullandı.

                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.