MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

AHİKA’nın dijital dönüşüm programı sürüyor

NEVŞEHİR 17.02.2020 - 10:22, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

AHİKA’nın dijital dönüşüm programı sürüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi”nde yer alan 500.000 yazılım geliştirici yetiştirme hedefi doğrultusunda Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından geleceğin meslekleri konusunda farkındalık yaratmak ve bu alanda yetişmiş insan gücü kapasitesini artırmaya yönelik 2020 bölgesel paydaşlar ile çeşitli faaliyetler planlanmış ve bu kapsamda “Dijital Dönüşüm Programı” başlatıldı.
NEVŞEHİR(MHA) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi”nde yer alan 500.000 yazılım geliştirici yetiştirme hedefi doğrultusunda Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından geleceğin meslekleri konusunda farkındalık yaratmak ve bu alanda yetişmiş insan gücü kapasitesini artırmaya yönelik 2020 bölgesel paydaşlar ile çeşitli faaliyetler planlanmış ve bu kapsamda “Dijital Dönüşüm Programı” başlatıldı.   Ahiler Kalkınma Ajansının (AHİKA) uygulamayı planladığı Dijital Dönüşüm Programı ile 15-30 yaş aralığındaki genç işsizlerin geleceğin mesleklerine yönlendirilmesi ve çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye ulaştırılması amaçlanıyor.   Ayrıca; Bilişim alanında bölgesel paydaşlarla birlikte yetkin, dinamik ve sürekli gelişen bir ekosistemin oluşturulması, Bölgede en önemli sorunlardan birisi olan genç işsizlik oranının düşürülmesi, Bilişim konusundaki start-up‘ların sayısının artırılması, Bilişim alanındaki yatırımcıların bölgeye çekilmesi, Bilişim konusunda bölgenin know-how merkezine dönüşümü hedefleniyor.   Bu kapsamda Ahiler Kalkınma Ajansının İŞKUR İl Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde düzenlenmesi planlanan “Front-end 101” eğitim takvimi ve eğitim yerleri aşağıda yer almakta.  Aksaray Front-end 101 2 Mart Pazartesi 13 Mart Cuma Aksaray Gençlik Merkezi Merkez/Aksaray Kırıkkale Front-end 101 16 Mart Pazartesi 27 Mart Cuma Yahşihan Gençlik Merkezi Yahşihan/Kırıkkale Kırşehir Front-end 101 16 Mart Pazartesi 27 Mart Cuma Kırşehir Aşık Paşa İl Halk Kütüphanesi Merkez/Kırşehir Nevşehir Front-end 101 6 Nisan Pazartesi 17 Nisan Cuma Ahiler Kalkınma Ajansı Merkez/Nevşehir Niğde Front-end 101 11 Nisan Cumartesi 22 Nisan Çarşamba Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi Merkez/Niğde  
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi”nde yer alan 500.000 yazılım geliştirici yetiştirme hedefi doğrultusunda Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından geleceğin meslekleri konusunda farkındalık yaratmak ve bu alanda yetişmiş insan gücü kapasitesini artırmaya yönelik 2020 bölgesel paydaşlar ile çeşitli faaliyetler planlanmış ve bu kapsamda “Dijital Dönüşüm Programı” başlatıldı.

NEVŞEHİR(MHA) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının “2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi”nde yer alan 500.000 yazılım geliştirici yetiştirme hedefi doğrultusunda Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından geleceğin meslekleri konusunda farkındalık yaratmak ve bu alanda yetişmiş insan gücü kapasitesini artırmaya yönelik 2020 bölgesel paydaşlar ile çeşitli faaliyetler planlanmış ve bu kapsamda “Dijital Dönüşüm Programı” başlatıldı.

 

Ahiler Kalkınma Ajansının (AHİKA) uygulamayı planladığı Dijital Dönüşüm Programı ile 15-30 yaş aralığındaki genç işsizlerin geleceğin mesleklerine yönlendirilmesi ve çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye ulaştırılması amaçlanıyor.

 

Ayrıca; Bilişim alanında bölgesel paydaşlarla birlikte yetkin, dinamik ve sürekli gelişen bir ekosistemin oluşturulması, Bölgede en önemli sorunlardan birisi olan genç işsizlik oranının düşürülmesi, Bilişim konusundaki start-up‘ların sayısının artırılması, Bilişim alanındaki yatırımcıların bölgeye çekilmesi, Bilişim konusunda bölgenin know-how merkezine dönüşümü hedefleniyor.

 

Bu kapsamda Ahiler Kalkınma Ajansının İŞKUR İl Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde düzenlenmesi planlanan “Front-end 101” eğitim takvimi ve eğitim yerleri aşağıda yer almakta.

Aksaray Front-end 101

2 Mart Pazartesi

13 Mart Cuma

Aksaray Gençlik Merkezi Merkez/Aksaray

Kırıkkale Front-end 101

16 Mart Pazartesi

27 Mart Cuma

Yahşihan Gençlik Merkezi Yahşihan/Kırıkkale

Kırşehir Front-end 101

16 Mart Pazartesi

27 Mart Cuma

Kırşehir Aşık Paşa İl Halk Kütüphanesi Merkez/Kırşehir

Nevşehir Front-end 101

6 Nisan Pazartesi

17 Nisan Cuma

Ahiler Kalkınma Ajansı
Merkez/Nevşehir

Niğde Front-end 101

11 Nisan Cumartesi

22 Nisan Çarşamba

Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi Merkez/Niğde

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.