Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Genç Nevşehirliler Derneği’nden Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Genç’e ziyaret

NEVŞEHİR 04.01.2023 - 10:56, Güncelleme: 04.01.2023 - 10:56
 

Genç Nevşehirliler Derneği’nden Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Genç’e ziyaret

Ankara Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca ve beraberindekiler Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Genç’i ziyaret etti.
  Hazine ve Maliye Bakanlığı eski müsteşar yardımcısı ve şuan da Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam eden Nevşehirli Dr. Ahmet Genç'e Genç Nevşehirliler Derneği yönetimi ve üyeleri ziyaret etti. Ziyarette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Teftiş Başkanı Vedat Yalçın, Av. Levent Bakılan, Türk Telekom uzmanı Cihat Keleş, Odtü Makina mühendisliği öğrencisi, Gazi inşaat mühendisliği öğrencisi ve Genç Nevşehirliler Derneği kurucu başkanı Ziya Ağca ile gerçekleştirdi.   Görüşmede Ankara’da faaliyetlerine devam Genç Nevşehirliler Derneği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.   Dr. Ahmet Genç kimdir?   Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1984 yılında mezun oldu. 1990 yılında, İngiltere’de bir yıl süreli sigorta ve reasürans eğitimi aldı. Yüksek lisansını 1993-1995 yılları arasında ABD de, Boston, Northeastern Üniversitesi, Ekonomi Bölümü’nde tamamladı. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü’nden “Sigortacılıkta Mali Yeterliliği” konu alan tezi ile doktora yeterliliğini aldı. 1985 yılında girdiği Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığında daha sonra da Hazine Müsteşarlığı ve en son Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı unvanları ile görev yaptı. Sigortacılıkla ilgili olarak oluşturulan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM), Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) gibi kurum ve kuruluşlarda kurucu yönetim kurulu/komitesi üyesi ya da başkan olarak görev yaptı. Ziraat Bankası ve Ziraat Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlıkları ile Türk Reasürans'ta yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak da ders veren Dr. Ahmet Genç, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Genç, evli ve iki çocuk babasıdır.
Ankara Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca ve beraberindekiler Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Genç’i ziyaret etti.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı eski müsteşar yardımcısı ve şuan da Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam eden Nevşehirli Dr. Ahmet Genç'e Genç Nevşehirliler Derneği yönetimi ve üyeleri ziyaret etti.

Ziyarette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Teftiş Başkanı Vedat Yalçın, Av. Levent Bakılan, Türk Telekom uzmanı Cihat Keleş, Odtü Makina mühendisliği öğrencisi, Gazi inşaat mühendisliği öğrencisi ve Genç Nevşehirliler Derneği kurucu başkanı Ziya Ağca ile gerçekleştirdi.

 

Görüşmede Ankara’da faaliyetlerine devam Genç Nevşehirliler Derneği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Dr. Ahmet Genç kimdir?

 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1984 yılında mezun oldu. 1990 yılında, İngiltere’de bir yıl süreli sigorta ve reasürans eğitimi aldı. Yüksek lisansını 1993-1995 yılları arasında ABD de, Boston, Northeastern Üniversitesi, Ekonomi Bölümü’nde tamamladı. 2002 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü’nden “Sigortacılıkta Mali Yeterliliği” konu alan tezi ile doktora yeterliliğini aldı. 1985 yılında girdiği Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığında daha sonra da Hazine Müsteşarlığı ve en son Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür, Müsteşar Yardımcısı unvanları ile görev yaptı. Sigortacılıkla ilgili olarak oluşturulan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM), Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) gibi kurum ve kuruluşlarda kurucu yönetim kurulu/komitesi üyesi ya da başkan olarak görev yaptı. Ziraat Bankası ve Ziraat Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlıkları ile Türk Reasürans'ta yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak da ders veren Dr. Ahmet Genç, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Genç, evli ve iki çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.