Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Devlet Hastanesi'nde yanlış kan verilmesine soruşturma açıldı

SAĞLIK 14.08.2023 - 17:49, Güncelleme: 14.08.2023 - 17:49
 

Devlet Hastanesi'nde yanlış kan verilmesine soruşturma açıldı

Nevşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi görmekte olan 75 yaşındaki hastaya yanlış kan verilmesi hakkında soruşturma açıldı.
  Nevşehir Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde yatmakta olan 75 yaşındaki Emine Ekinci’ye yanlış kan verilmesi sonrasında fenalaşarak yoğun bakım servisine kaldırılmasının ardından Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay yapılan yanlış müdahale ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı. Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay tarafından yapılan açıklamada, “12.08.2023 tarihinde Nevşehir Devlet Hastanesi Ortopedi Servisinde yatmakta olan Emine Ekinci (75) isimli hastaya yapılan kan transfüzyonu sırasında hasta fenalaşmış ve Kardiyak Arrest gelişmiştir. Hastaya Ortopedi Servisinde ilk müdahale yapılmış olup 3.seviye erişkin yoğun bakım servisinde takibe alınmıştır. Yapılan inceleme neticesinde hastaya takılan kana karşı reaksiyon geliştiği anlaşılmıştır. Hasta ileri düzey takip ve tedavisi için Kayseri Şehir Hastanesine ivedilikle transfer edilmiştir. Hastanın tedavisi Yoğun Bakım şartlarında devam etmektedir. Konu ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.
Nevşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi görmekte olan 75 yaşındaki hastaya yanlış kan verilmesi hakkında soruşturma açıldı.

 

Nevşehir Devlet Hastanesi Ortopedi servisinde yatmakta olan 75 yaşındaki Emine Ekinci’ye yanlış kan verilmesi sonrasında fenalaşarak yoğun bakım servisine kaldırılmasının ardından Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay yapılan yanlış müdahale ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay tarafından yapılan açıklamada, “12.08.2023 tarihinde Nevşehir Devlet Hastanesi Ortopedi Servisinde yatmakta olan Emine Ekinci (75) isimli hastaya yapılan kan transfüzyonu sırasında hasta fenalaşmış ve Kardiyak Arrest gelişmiştir. Hastaya Ortopedi Servisinde ilk müdahale yapılmış olup 3.seviye erişkin yoğun bakım servisinde takibe alınmıştır. Yapılan inceleme neticesinde hastaya takılan kana karşı reaksiyon geliştiği anlaşılmıştır. Hasta ileri düzey takip ve tedavisi için Kayseri Şehir Hastanesine ivedilikle transfer edilmiştir. Hastanın tedavisi Yoğun Bakım şartlarında devam etmektedir. Konu ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.