Uzer Sarrafiye ile 16 Şubat Cuma Nevşehir’de günün özeti

 

Uzer Sarrafiye’nin katkılarıyla 16 Şubat Cuma günü Nevşehir’de yaşanan tüm gelişmeleri kısaca sizler için derledik.

- AK Parti Avanos İl Genel Meclis üyeliği için başvuru yapan Alaattin Sarıtaş adaylıktan çekildiğini ve AK Parti’den istifa ettiğini açıkladı.

- Nevşehir’in Avanos ilçesinde jandarma ekiplerince kasten adam öldürme suçundan 46 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile aranan firari saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı.

- Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Savran, sık sık esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek onların talep ve önerilerini de bizzat dinlemeye özen gösteriyor.

- İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

- Nevşehir’de ilk kez bir atletizm sporcusuna olimpik sporcu unvanı verildi.

- Hacıbektaş Belediye Başkanı CHP Belediye Başkan Adayı Arif Yoldaş Altıok kapalı pazaryeri ve GES projesini açıkladı.

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında Çat beldesini ziyaret ederek Belediye Başkan Adayı Zübeyir Kalay ile esnaf ve vatandaşlar ile buluştu.

- Nevşehir’de akşam saatlerinde 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 7 kişi yaralandı.

- Ünlü Psikolog ve Yazar Tuba Kılıç, 8 Mart 2024 Cumartesi günü Nevşehir’de ‘Günümüz Dünyasında Kadın’ konulu söyleşi gerçekleştirecek.

- 31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimler öncesinde Avanos Belediye Başkanı ve CHP Avanos Belediye Başkan Adayı Celal Alper İbaş bugün Avanos’ta adeta gövde gösterisi yaparak seçim iletişim ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

- AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir’de bulunan depremzede aileleri ziyaret etti.

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğü tarafından Nevşehir’de Ocak ayında 281 konut satışı yapıldığı açıklandı.

- Nevşehir’de trafik ekiplerince emniyet kemeri, kırmızı ışık ve cep telefonu denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde 22 araç sürücüsüne ceza yazıldı.

- AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Savran, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde şehri adeta karış karış gezerek vatandaşlarla projelerini paylaşıyor.

- AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde 1 belediye başkan adayını değiştirmeye hazırlanıyor.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan başkanlığında, haftalık İl Güvenlik ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.

- Nevşehirli hayırsever Harun Kalaner, Afrika’da susuzluk çeken bir köye İHH aracılığıyla su kuyusu açtırdı.

- Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin yaptığı açıklamada enflasyon nedeniyle banka promosyonlarının güncellenmesi gerektiğini açıkladı.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir hafta içerisinde aranan 30 kişi yakalanırken adliyeye sevk edilen 16 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

- AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir’in en önemli ihtiyaçlarından biri olan otopark konusunda projelerinin hazır olduğunu açıkladı.