Uzer Sarrafiye ile 16 Ocak Salı Nevşehir’de günün özeti

 

Uzer Sarrafiye’nin katkılarıyla 16 Ocak Salı günü Nevşehir’de yaşanan tüm gelişmeleri kısaca sizler için derledik.

- Nevşehir Kuzey Batı Çevre yolu 2024 yatırım planına girdi.

- Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenmesine karar verildi.

- AK Parti Nevşehir milletvekili Emre Çalışkan, Kapadokya Havalimanı terminal binasının 2024 yılı yatırım programına alındığının müjdesini verdi.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir’de görev yapmakta olan basın mensuplarıyla Topuzluhan Restaurantta kahvaltıda bir araya geldi.

- Nevşehir’de ölümlü kaza sayısı geçtiğimiz yıla oran ile 2023 yılında yüzde 120 artış gösterdi.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarda 16 farklı olayda 28 şüpheli gözaltına alındı.

- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 26 kişi yakalanırken 8 şüpheli tutuklandı.

- AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran’ın annesi Güler Kemikkıran, Kurşunlu Cami’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

- Avanos Belediyesi ekipleri tarafından kış temizliği çalışmaları aralıksız devam ediyor.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan başkanlığında Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 1.Dönem toplantısı Valilik Toplantı salonunda yapıldı.

- Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, iki ayrı okulda katıldığı “Kariyer Günleri” programlarında öğrencilerle buluşarak hem tecrübelerini hem de sorularını cevaplandırdı.

- Nevşehir At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı’nca 11 farklı branşta gerçekleştirilen “Görev Köpeği ve Sorumlusu Branş Kursları” tamamlandı.