Uzer Sarrafiye ile 12 Ocak Cuma Nevşehir’de günün özeti

 

Uzer Sarrafiye’nin katkılarıyla 12 Ocak Cuma günü Nevşehir’de yaşanan tüm gelişmeleri kısaca sizler için derledik.

- Nevşehir Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Nevşehir Şubesi Dernek tüzüğünün 33. maddesi gereğince 11 Ocak 2024 Perşembe günü dernek binasında 14. Olağan genel kurula gitti.

- Nevşehir merkezli 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda “kiralık bungalov” ilanlarıyla dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 25 şüpheli gözaltına alınmasının ardından emniyetteki işlemleri tamamlanan 19 şüpheli bu sabah adliyeye sevk edildi.

- Nevşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda yeni dönem atölye çalışmaları için oyuncu seçmeleri gerçekleştirilecek.

- Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, yapımı son aşamada olan, yeni 30 Yataklı Kozaklı Devlet Hastanesi ve 170 yataklı Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesin de İncelemelerde bulundu.

- Nevşehir İHH Şube Başkanı Baki Öncel ve yönetim kurulu üyesi Salim Kesekçi, Kapadokya Haber ajansı sahibi ve Lale Haber Genel Yayın Yönetmeni Coşkun Sağlamdin’i ziyaret etti.

- Nevşehir’de uzun yıllar gazetecilik mesleği yapan Gazeteci Ali Çamur geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etti.

- Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Erciyes Dağı’nda düzenlenen “Kayak” yarışmalarına Kardelen Koleji öğrencileri damga vurdu.

- AK Parti Genel Merkezi tarafından 15 Ocak Pazartesi günü açıklanacağı duyurulan Belediye Başkan adayları programına 14 Ocak Pazar günü yapacak.

- Nevşehir Valiliği ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Denetimli Serbestlik Hizmetleri mevzuatına göre hükümlü ve yükümlülerin kamu hizmetinde ücretsiz olarak çalıştırılması için işbirliği protokolü imzalandı.

- Nevşehir Belediyesi ve HAK-İŞ’e bağlı Hizmet İş Sendikası arasında 826 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre Nevşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan personelinin maaşları yüzde 70 oranında arttırıldı.