Nevşehirli Avukatlar Dikkatli Olun Zira Çarpılabilirsiniz !

Avukat Fırat ARAS, hukukihaber.net de yazdı; 

İlk bakışta dolandırıcılık gibi görünen mesajın altında gerçekten bir dava söz konusu, gönderdiği evraklar gerçekçi, kaldı ki (inancım o yönde olur) hiç bir avukat bir işi almak için 100 bin lira para vermez. Ya da verir mi? Olabilir burası Türkiye değil mi?

İşin aslı adamın gerçekten bir davası var ama "bir yandan da şu iştah kabartan dava öncesi elime 100 bin geçse, zaten ihtiyacım da var. Avukat da 100 bin verirse işi daha iyi takip eder" düşüncesi ile kendinde güzel bir yola çıkmış. Sizce 1 günde kaç kişi ile görüşmüştür? Evet kendi beyanına göre ülke çapında 150'ye yakın avukat meslektaşımız iş ile ciddi ciddi ilgilenip 100 bin konusunda pazarlık yapmaya çalışmış. Her gün yeni bir dolandırıcılık mevzusu ile gündemi tartışırken sıra hukukçulara geldi.

Ülkemizin geçtiği bu sıkıntılı günlerde kolay para kazanmanın yeni bir yolu daha geliştirildi.   AVUKATLAR DİKKATLİ OLUN ZİRA ÇARPILABİLİRSİNİZ.

Son olarak bana gönderilen maili paylaşıyorum.

Merhaba;

Telefonda yaptığımız konuşmaya istinaden size detaylı bir mail atıyorum.

Belgeler Ektedir.

Ekli belgelerde Özet Bilgi adında detaylı bir dosya göreceksiniz. Bu dosyayı açmanız durumunda dosya sizi Eklere yönlendirecektir. Buradan da tekrar özet geçmem gerekecek olur ise;

22.02.2010 tarihinde Ankara İli, Bala İlçesi ve Ahmet Çayırı Mahallesinin 197 nolu taşınmazı olan 13.100 m2 tarla vasfındaki gayrimenkule 500 adet Ceviz Fidanı dikerek, tarla vasfını Ceviz Bahçesine çevirdim.

19.03.2012 tarihinde Tapulara 2942 Sayılı kanuna göre Kamulaştırma şerhi geldi. Ancak kamulaştırma bedeli ödememek için Toplulaştırma ( 3083 sayılı kanun ) yapılarak geçecek olan karayolu üzerindeki taşınmazların yerleri kaydırıldı. Otoban güzergahı hazine arazisi olarak değişti. Yani toprak bedeli vermemek için böyle bir yöntem izlendi.

3083 sayılı kanunun uygulayıcısı Tarım Reformu Genel Müdürlüğüdür. 

Üzerinde herhangi bir yapı, ağaç, tesis olmayan arazilere başka arazi verilerek kamulaştırma bedeli ödenmeyecek hale getirildi. Bizim durumumuz farklıdır.

Üzerinde KAPAMA CEVİZ BAHÇESİ olduğu için Tarım Bakanlığının ilgili mevzuatına göre ( EK - 4 ) Zarar Ziyan ve Gelir Kaybı talebimiz doğdu. 14.06.2016 tarih ve 22701 sayılı dilekçemiz ile Ankara İl Tarım Müdürlüğüne Sulh yolu ile anlaşmak istediğimizi belirten dilekçemizi verdik. ( EK - 8 ) Bir yandan bunu takip ederken zaman kaybetmemek adına diğer yandan da hukuksal süreci başlatmak istiyoruz.
Size ulaşmak istediğim yöntem biraz farklı olabilir. Ancak size gelen mesaj aynı anda 30.000 meslektaşınızada gitti. Buda bana oldukça fazla zaman kazandırdı. Şimdi bizim amacımız gerçekten işinde uzman olan ve birazda bürekraside tanıdıkları olan ( şart değil ama olursa herkes daha az zamanda daha fazla kazanır. ) bir hukukçu ile sürekli olarak çalışmak.

Ekli dosyalarda size tüm belgeleri gönderdim. İnceleyin, araştırın. Eğer uygun görür iseniz çalışalım. Normal de avukatlık ücreti üst sınırı olan 12 yi değil 500.000 TL ile anlaşacağımız bir hukukçu arıyoruz.

Bölgede mahkemeler 4 yada 5 ay sürmektedir. Burada önemli olan unsur 1 ceviz ağacının tam verimde kaç kilo ceviz vereceğidir.

Bütün hesaplamalar buna göre değişir. EK 5,6,7 de örnek hesaplamalar (min, ort, max ) olarak tarafınıza iletilmiştir. Herhangi birini açarak en altta bulunan 3 unsuru Cevizin kilo fiyatı, Kapitilasyon Oranı (1.03 en kötü ihtimal ile sözü alındı ) ve ceviz ağacının kilo olarak verimini yazdığınızda Tarım Bakanlığıın ilgili mevzuatına göre alacağımız bedel ortaya çıkmaktadır.
Sorularınız olur ise tekrar telefonda görüşebiliriz.
Saygılarımla.