Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte Nevşehir ve ilçelerinde gelenek haline gelen ve kış hazırlıkları arasında sayılan ev yapımı salça sezonu başladı.
Salça sezonunun açılması ile birlikte Nevşehirli ev hanımları kurulan Pazar yerlerinde salçalık domates arayışına çıktı.
Bu yıl salçalık domatesin fiyatı geçen seneye kıyasla düşüş göstermesine karşılık, salçalık biberin fiyatının ise yükselişe geçmesi dikkat çekti.
Pazar esnafı salçalık sezonun yeni başladığını belirterek bu sene salçalık biber satış fiyatının geçen sene yaşanan sezona kıyasla biraz daha pahalı, salçalık domatesin satış fiyatı daha ucuz olduğunu söyledi.
Nevşehir’de salça sezonun ilerleyen tarihlerde hızlanacağını belirten Pazar esnafı, salçalık domates ve biber fiyatlarında çok ciddi değişiklik yaşanmasını beklemediklerinin altını çizdiler.