Nevşehir Müftülüğünce Bayanlara Yönelik Konferans Düzenlendi
08 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Nevşehir İl Müftülüğüne bağlı Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Salonunda bayanlara yönelik, konferans düzenlendi.
Kültür Merkezinde düzenlenen programa Ankara Müftü Yardımcısı Ayten Koç konuşmacı olarak katılırken, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Nazım Haksever, Yaşar Bolat, Kur’an Kursu Öğreticileri, Sivil Toplum Kuruluşları kadın Kolları Temsilcileri ve çok sayıda kalabalık bir kadın topluluğu katıldı.
Program İstiklal Marşının okunuşu ile başladı. İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı açılış konuşmasında; “Mutlu aile cennet yuvalarının dünyadaki bir şubesidir. Mutsuz aile de cehennem yurdunun dünyadaki bir şubesidir. Mutlu yuvası olan adeta cenneti dünyada yaşar.
Mutlu yuvaya sahip olmak için hanımlara çok görev düşer. İsterse her hanım bunu başarır. Bunun birçok yolları vardır. En önemlisi de tatlı dille güler yüzdür” dedi ve şöyle bir misal verdi.
“Her madenin bir erime derecesi vardır, kimi erken kimi geç, ama mutlaka erir. İnsan madeninin de bir erime derecesi vardır. O da tatlı dil güler yüzdür.
Bazıları geç erir, ama her insan bunun karşısında mutlaka dayanamaz ve bir gün erir” dedi.
Öztürk sözlerini şöyle tamamladı; “Bu gün evlerinize bir gül alın ve eşlerinize bir gül verin. Gül bulamazsanız bir GÜLÜVERİN” dedi.
4-6 Yaş grubu Kur’an kursu öğreticilerinin okudukları sure ve dualar salondaki katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
Miniklerin gösterilerinin ardından İl Müftüsü Yakup Öztürk programdan ayrıldı.
İl Müftülüğü tarafından hazırlanan Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun tanıtım slaydı izlendi.
Slayt sonrası programa konuşmacı olarak katılan Ankara Müftü Yardımcısı Ayten Koç, “İslam’da Kadın ve Aile” konulu konferansını sundu.
Ayten Koç; “İslam’ın kadına verdiği en önemli hakların başında, ona tam bir kişilik kazandırması gelir. Kadının bir insan olarak mükellef sayılmış, yapacağı iyi veya kötü işlerin sorumluluğunun kendisine ait olacağı bildirilmiştir.
Kadın da erkek gibi inanılması gereken esaslara inanmak zorundadır. Namaz erkeğe olduğu gibi kadına da farzdır.
İslam’a göre kadın-erkek, bir bütünün birbirlerini tamamlayan parçalarıdır. Biri olmadan, diğeri eksik ve yarımdır. Her bakımdan iki cins de birbirine muhtaçtır. Bu yüzden kadın erkek iki cins birlikte dünyaya gelmişler, hayatı birlikte paylaşmışlar, Yüce Yaratıcı’nın emirlerine birlikte muhatap olmuşlar, sonunda kendilerine yasaklanan meyveyi beraber yemiş
ve birlikte Allah’a tevbe etmişlerdir. Bu birliktelik bu dünyada devam ettiği gibi ahirette de sürecektir” dedi.
Müftü Yardımcısı Koç; “Kulluk yarışında cinsler arasında bir fark yoktur. Ama sonuçta, her iki cinsin asıl hedefi de Allah’ın hoşnutluğunu kazanıp cennetine girebilmek olmalıdır.
İslam’ın ilk döneminden itibaren bu kutlu yarışta erkekler kadar kadınlar da yerlerini almışlardır. Tarihin görünen sayfalarına kadın kahramanların isimleri çok fazla yazılmamış olsa bile, elde edilen başarılarda erkekler kadar, görünmeyen kahramanlar olarak kadınların da katkısı vardır. Aynı şekilde başarısızlıklarda kadınlarında sorumluluğu vardır” dedi.
Program, takdimlerin ardından sona erdi.
Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.