Ürgüp Belediye Başkanı Aktürk’ün Miraç Kandili mesajı
Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk yayımladığı Miraç kandili mesajında “Miraç gecesi, feyiz ve bereketin sular seller gibi aktığı mübarek gecelerimizden biridir” dedi.
Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz, içinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran mübarek Miraç Kandilini bir kez daha karşılamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Aktürk mesajında, “Miraç, beşeri hislerden temizlenme, huzura ulaşma ve en yüce mertebeye erişme gecesidir” diyerek mesajını şu sözlerle sürdürdü:
“Peygamberimiz (S.A.V.)’in miraca yükseldiği bu güzel gece, efendimizin şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir lütuftur. Kandiller yüreklerimizin kin ve nefret duygularının temizlenmesine, beşeri duygulardan arınmamıza vesiledir, Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Efendimizin sünnetinden ayrılmamalı ve ona sımsıkı bağlanmalıyız.
Bu vesile ile başta Ürgüplü hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimiz ve İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.