Urgenç, ‘Eğitim çalışanları aşılanmalıdır’

  Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, “Yüz yüze eğitime devam edilmesi için zaman kaybedilmeden eğitim çalışanlarının aşılanması gerektiğini söyleyerek;" 18 milyon öğrencinin olduğu ülkemizde, öğrenciyle okulla alakası olmayan neredeyse aile yoktur. Bundan dolayı öğretmenleri covid-19 riskinden korumamız, aslında tüm toplumu korumaya yönelik tedbir almak anlamına gelecektir” dedi.

 

Başkan Urgenç açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Gün geçmiyor ki bir meslektaşımızın Covid-19 nedeniyle vefat ya da hastalık haberini almayalım. Her gün milyonlarca öğrenci ve veli ile muhatap olan öğretmenlerimizi virüs riskine karşı korumak ertelenemez bir gerekliliktir.

 

Yüz yüze eğitime devam edilmesi isteniyorsa, zaman kaybetmeden başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanlarının aşılanmasına başlanmalıdır.

 

18 milyon öğrencinin olduğu ülkemizde, öğrenciyle okulla alakası olmayan neredeyse aile yoktur. Bundan dolayı öğretmenleri covid-19 riskinden korumamız, aslında tüm toplumu korumaya yönelik tedbir almak anlamına gelecektir."