Tavukta Kanser Şüphesi

Çiftçi Sen Başkanı Abdullah Aysu, 45 günde imal edilen tavukların halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

 

 

Abdullah Aysu, 45 günde kapalı alanlarda yetişen tavukların ciddi risk taşıdığını, antibiyotikli tavukların kanser sebebi olduğuna ilişkin ciddi kuşkular olduğunu belirtti.


Kırmızı etin fiyatının artmasıyla beyaz etin öne çıkarıldığını belirten Aysu; “Kapalı alanda hayvanlara yem vermek zorundasınız. Meralarda yapılan ve maliyeti düşük olan hayvancılık yerine kapalı alanda yemin maliyetin yüzde 70 bölümü oluşturduğu ortamda kırmızı etin fiyatının artması kaçınılmazdı. Bu fiyat artışıyla kırmızı et erişilemez oldu. Yoksulların gıda isyanına karşı beyaz et burada egemenler tarafından öne çıkarıldı” diye konuştu.



Kısa sürede tavuk üretiminin toplum sağlığında ciddi yaralar açacağını söyleyen Abdullah Aysu; “ 4-6 ay arasında yetişmesi gereken hayvan antibiyotik ve çeşitli yöntemlerle 45 günde imal edilir oldu. Bunun adı tavuk yetiştirmek değil tavuk imalatı olarak adlandırılmalı. Bir çorap üretimi gibi. Civciv yumurtadan çıkıp kapalı alana atılıyor, yeri eşelemeden, güneşi görmeden 45 gün sonra ayakları asılıp kellesi vurulup kazana atılarak orada soyulduktan sonra el değmeden paketlenip satılıyor. Egemen anlayış bunu sağlık ve hijyen olarak pazarlıyor. Bütün dünyada tedirginlik yaratan GDO’lu yemlerle ve antibiyotiklerle yapılan imalatın insan sağlığı üzerinde ne gibi etkiler oluşturacağı bilinmesine rağmen gerçek saklanmaya çalışlıyor. Umutsuz hastalık kanserin de bu tür beslenme nedeniyle olduğuna dair ciddi kuşkular var. Gelecek nesillerin yaşamı ve sağlığı tehlikeye atılıyor.” dedi. 

 

Kaynak : Gıda Gündem