3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajları

Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsmail ÖRDÜ, "03 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı

 

Mesajında ÖRDÜ; Vatandaşlarımızın doğuştan ya da sonradan meydana gelmiş engellilik durumu hepimizin duyarlı olması gereken bir olgudur. Engelli olmak bütün zamanların ve toplumların değişmez bir gerçeğidir.

 

Ülkemizde engellilerin eşit birer vatandaş olarak ekonomik, sosyal ve siyasal hayata katılmasının sağlanabilmesi, yardıma muhtaç olmayacak duruma getirilmesi için yapılması gerekenler çok fazladır. Yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Sosyal hayata ve çalışma hayatına adapte olmak, insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamak, fiziksel ve zihinsel engellere bakılmaksızın her yurttaşımızın hakkıdır.

 

Engelli yurttaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi için toplumsal sorumluluğun, sosyal devlet olmanın, her şeyden önce insan olmanın gereği yerine getirilmelidir. Şunu biliyoruz ki engelli olmak bir noksanlık değildir ve toplumdaki her birey hayat süreci içerisinde engelli olabilir. Önemli olan engelli vatandaşlarımızla ilgili önce zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırmak ve onların günlük yaşantılarında hayatlarını kolaylaştıracak tedbirleri almaktır. Bu duygularla engelsiz bir dünya için hep birlikte daha çok çalışmak dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Aday Adayı Zafer İnanır'dan Engelliler Günü Mesajı

Ak Parti Nevşehir Belediye Başkan Aday Adayı Zafer İnanır 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Nedeniyle bir mesaj yayımladı.
AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Aday Adayı Zafer İnanır mesajında şunları kaydetti.
Toplumumuzun önemli bir parçası olan Değerli Engelli Kardeşlerimiz; 03 Aralık tarihi ülkemizde, “Dünya Engelliler Günü” olarak kutlanmaktadır. Engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşayabilmelerini, üretken insan durumuna getirilerek, yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek, ihtiyaçlarını iyi anlamak ve onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamları hazırlamak ve onlara iş imkânı sağlamak en büyük hedefimizdir. Ayrıca “Eğitim her engeli aşar” gerçeğinden hareketle engelli bireylerin eğitimi için gerekli ortamları hazırlamak da devletimizin en temel görevleri arasındadır. Engelli vatandaşlarımızın bu anlamlı günlerinde bir araya getirilmesi, sorunlarına çözüm üretilmesi ve kendilerine hak ettikleri değerin verilmesi suretiyle, ihtiyaçları olan moral ve motivasyonu kazanmalarında, onlara yönelik uygulamaya konulan projeler hayati önem arz etmektedir.  Engelliler gününün toplumun tüm kesimlerinin, engellilerin sorunlarının çözümü için yönlendirilmesi ve engellilerin bir araya gelerek kaynaşmaları bakımından da önem arz etmektedir. Tüm engelli yurttaşlarımıza “3 Aralık Engelliler Günü” vesilesiyle bir kez daha, aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.” 

Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin'den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı 

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı ve Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin , 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
Çetin, yapmış olduğu açıklamada ;
“Toplumumuzun önemli bir parçası olan Değerli Engelli Kardeşlerimiz; 03 Aralık tarihi ülkemizde, “Dünya Engelliler Günü” olarak kutlanmaktadır. Engellilik yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşayabilmelerini, üretken insan durumuna getirilerek, yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmek, ihtiyaçlarını iyi anlamak ve onlara mevcut şartlar içinde en iyi ortamları hazırlamak ve onlara iş imkânı sağlamak en büyük hedefimizdir. Ayrıca “Eğitim her engeli aşar” gerçeğinden hareketle engelli bireylerin eğitimi için gerekli ortamları hazırlamak da devletimizin en temel görevleri arasındadır. Engelli vatandaşlarımızın bu anlamlı günlerinde bir araya getirilmesi, sorunlarına çözüm üretilmesi ve kendilerine hak ettikleri değerin verilmesi suretiyle, ihtiyaçları olan moral ve motivasyonu kazanmalarında, onlara yönelik uygulamaya konulan projeler hayati önem arz etmektedir. Engelliler gününün toplumun tüm kesimlerinin, engellilerin sorunlarının çözümü için yönlendirilmesi ve engellilerin bir araya gelerek kaynaşmaları bakımından da önem arz etmektedir. Tüm engelli yurttaşlarımıza “3 Aralık Engelliler Günü” vesilesiyle bir kez daha, aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.”dedi.

Başkan Cingil’den “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Mesajı
Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil 3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Birleşmiş Milletler tarafından “Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesine dikkat çekebilme adına önemli bir gün olduğunun altını çizen Cingil mesajında şu görüşlere yer verdi;
“Engellilik ve Engelliler hususu ülkemizde de yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Evrensel hukuk yönüyle de, devletlerin ödevi toplumların sorumluluğu ve gelişmişlik ölçütüdür. 
Bu noktadan hareketle çağdaş dünyanın ulaştığı seviye esas alınarak engellilerin eğitim, sağlık, istihdam gibi sorunlarını temel insan hakları kriterlerine göre çözmeye çalışmalıyız. Engellilerin insan hak ve onuruna yakışır bir şekilde, toplumsal hayata katılımlarını, çalışan, üreten ve kıvanç duyan saygın birer vatandaş olarak yaşamalarını sağlamalıyız. Fiziksel veya zihinsel olsun, tüm engellilik durumları konusunda farkındalık oluşturabilmek; her bireyin üretken olabildiği, karar mekanizmalarına ulaşabildiği ve toplumla iç içe, haysiyetli, yaşamını sürdürebildiği bir dünyanın inşası için el ele vermek, demokrasiye değer veren toplum olmanın gereğidir.
Hükümetimizin bu kapsamda yaptığı çalışmalar gerçekten verilen değerin bir göstergesidir. Bizde belediye olarak beldemizde buna uygun alt yapıları oluşturarak her daim engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösterdik.
Bu düşünceler ile tüm engelli kardeşlerimizin gününü kutluyor ve bu günlerin sadece bir kutlama anma günü gibi değil hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmama bilincini geliştirmesini temenni ediyorum.”