Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi açıldı

EĞİTİM 09.02.2024 - 11:55, Güncelleme: 09.02.2024 - 11:55
 

Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi açıldı

2 Şubat’ta vefat eden Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı adını taşıyan bilim merkezi Emine Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.
  T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Altındağ Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ve Emine Erdoğan, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Valisi Vasip Şahin, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve milletvekillerinin katıldığı ‘Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Etkinliği Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi Açılış Töreni’nde, kadınların; eğitimden sağlığa, bilimden iş dünyasına, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında gösterdiği azmin ve başarının desteklenmesi adına Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi açıldı. Türkiye’de kadın bilim insanlarının sayısının artırılması, kadın araştırmacıların desteklenmesi, bilimde kadının yerinin güçlendirilmesi ve araştırma çeşitliliğinin artırılmasına destek olunması için açılan merkezde, büyük düşünce insanı, Kapadokya Üniversitesinin kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı’nın ismi yaşatılacak.  
2 Şubat’ta vefat eden Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı adını taşıyan bilim merkezi Emine Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

 

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Altındağ Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ve Emine Erdoğan, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Valisi Vasip Şahin, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ve milletvekillerinin katıldığı ‘Bilimde Kadınlar ve Kız Çocukları Etkinliği Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi Açılış Töreni’nde, kadınların; eğitimden sağlığa, bilimden iş dünyasına, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında gösterdiği azmin ve başarının desteklenmesi adına Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi açıldı.

Türkiye’de kadın bilim insanlarının sayısının artırılması, kadın araştırmacıların desteklenmesi, bilimde kadının yerinin güçlendirilmesi ve araştırma çeşitliliğinin artırılmasına destek olunması için açılan merkezde, büyük düşünce insanı, Kapadokya Üniversitesinin kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Alev Alatlı’nın ismi yaşatılacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.