MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

2015 Yılının Son Umre Kafilesi Yolcu Edildi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.12.2015 - 21:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

2015 Yılının Son Umre Kafilesi Yolcu Edildi

  Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonu ile umreye gidecek olan umreci adayları, İl Müftülüğünce düzenlenen programla dua, salâvat ve tekbirlerle uğurlandı. Umreciler için eski sebze pazarında İl Müftülüğünce uğurlama töreni düzenlendi. Törene, İl Müftü Vekili Yaşar Bolat, Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya, Hac ve Umre Şube Müdürü M. Şaban Yılmaz, umre yolcuları ve yakınları katıldı. Kutsal topraklara umre ibadetini yerine getirmek üzere, 14 günlük Ekonomik 1. Tur ile umre programına katılan 23 umreci adayları, 1 din görevlisi ve 1 bayan irşad görevlisi olmak üzere 25 umreci, Nevşehir’den Ankara Havaalanına uğurlandı. Umre ibadeti, Müslüman’ın hayatında dönüm noktası teşkil eden ibadetlerdendir diyen İl Müftü Vekili Bolat; “Çünkü Hac ve Umre, hem dünyevi hem de uhrevi faydaları bulunan çok kutsal, çok mübarek bir hadisedir. Bu mutluluğu yaşamak her Müslüman’ın arzusudur” dedi. Umrecilere kutsal beldelerde geçen günleri en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye eden Bolat; “Siz oraya ibadet için gidiyorsunuz. Zamanınızı tavaf ederek, namaz kılarak, Kur’an okuyarak, zikir ve tesbihat gibi ibadetlerle geçirmeye çalışın” diye nasihatte bulundu. Müftü Vekili Bolat; “Allah, umreye gidecek kardeşlerimizin umrelerini makbul eylesin, en güzel şekilde umre yapıp gelmeyi, gidemeyen kardeşlerimize de en yakın zamanda gitmeyi nasip eylesin” dedi ve ardından bir dua yaptı. Duygulu anların yaşandığı törende umreciler, Ankara Havaalanına, oradan da Medine-i Münevvere’ ye yolculuk yapmak üzere tekbirlerle uğurlandılar.
 

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonu ile umreye gidecek olan umreci adayları, İl Müftülüğünce düzenlenen programla dua, salâvat ve tekbirlerle uğurlandı.

Umreciler için eski sebze pazarında İl Müftülüğünce uğurlama töreni düzenlendi. Törene, İl Müftü Vekili Yaşar Bolat, Müftü Yardımcısı A. Celalettin Altunkaya, Hac ve Umre Şube Müdürü M. Şaban Yılmaz, umre yolcuları ve yakınları katıldı.

Kutsal topraklara umre ibadetini yerine getirmek üzere, 14 günlük Ekonomik 1. Tur ile umre programına katılan 23 umreci adayları, 1 din görevlisi ve 1 bayan irşad görevlisi olmak üzere 25 umreci, Nevşehir’den Ankara Havaalanına uğurlandı.

Umre ibadeti, Müslüman’ın hayatında dönüm noktası teşkil eden ibadetlerdendir diyen İl Müftü Vekili Bolat; “Çünkü Hac ve Umre, hem dünyevi hem de uhrevi faydaları bulunan çok kutsal, çok mübarek bir hadisedir. Bu mutluluğu yaşamak her Müslüman’ın arzusudur” dedi.

Umrecilere kutsal beldelerde geçen günleri en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye eden Bolat; “Siz oraya ibadet için gidiyorsunuz. Zamanınızı tavaf ederek, namaz kılarak, Kur’an okuyarak, zikir ve tesbihat gibi ibadetlerle geçirmeye çalışın” diye nasihatte bulundu.

Müftü Vekili Bolat; “Allah, umreye gidecek kardeşlerimizin umrelerini makbul eylesin, en güzel şekilde umre yapıp gelmeyi, gidemeyen kardeşlerimize de en yakın zamanda gitmeyi nasip eylesin” dedi ve ardından bir dua yaptı.

Duygulu anların yaşandığı törende umreciler, Ankara Havaalanına, oradan da Medine-i Münevvere’ ye yolculuk yapmak üzere tekbirlerle uğurlandılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.