Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Yok Böyle Bir İddia AK Parti'de Delege Seçimi Fiyaskosu

SİYASET 24.07.2017 - 09:57, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Yok Böyle Bir İddia AK Parti'de Delege Seçimi Fiyaskosu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığına dönüşü sonrası 'adeta bir metal yorgunluğu seziyorum' diyerek değişim işareti verdiği teşkilatlarda hafta sonu yapılan delege seçimleri, durumun bir 'yorgunluktan' çok öte olduğunu ortaya koydu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığına dönüşü sonrası 'adeta bir metal yorgunluğu seziyorum' diyerek değişim işareti verdiği teşkilatlarda hafta sonu yapılan delege seçimleri, durumun bir 'yorgunluktan' çok öte olduğunu ortaya koydu. AK Parti teşkilatlarının hemen hemen tamamında kullanılan oy sayısı seçilecek olan delege sayısının bile çok altında kaldı.     AK Parti Kurucu Lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Nisan Referandumu sonrasında AK Parti Genel Başkanlığına yeniden dönüşünde, 'adeta bir metal yorgunluğu seziyorum' diyerek değişim işareti verdiği teşkilatlarda kongre hazırlıkları sürüyor. Bu kapsamda haftasonu delege seçimi yapılan teşkilatlardaki durumun 'yorgunluktan' çok öte bir çöküş olduğu ortaya çıktı.   Partinin teşkilatlarında yapılan delege seçimlerinde, oy kullanan üye sayısı seçilecek delege sayısına bile ulaşmazken, ismi FETÖ ile anılan, bylock kullandığı ortaya çıkan ya da adli soruşturmalarda FETÖ ile ilişkisi tespit edilenler, çocuklarını Erdoğan'ın uyarılarına rağmen 15 Temmuz'a kadar FETÖ kolejlerinde okutanlar tüzük gereği "doğal delege" kabul edilirken, bu şekilde olan İl ilçe başkanları ya da yöneticilerin delege listelerinde etkili olması ise parti tabanında infiale sebep oldu.                           Bu koşullarda Erdoğan'ın işaret ettiği değişimin hiçbirşeyi değiştirmeyeceği görüşü ağırlık kazanırken, AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı'nın da kongre süreci için yeterli hazırlığı yapmadığı ve bilhassa FETÖ ile irtibat ve ilişkisi olanların tasfiyesi yönünde yeterli irade ortaya koymadığı değerlendirmeleri yapıldı.   BYLOCKÇULAR DELEGE LİSTESİ Mİ YAPTI? AK Parti delege seçimlerinin en çok tartışılan yönlerinden biri de Erdoğan'ın "metal yorgunluğu" diye işaret ettiği teşkilat yönetimlerinin delege listesi yapması oldu. Parti tabanı sosyal medya üzerinden bu duruma tepki koyarken, ByLock kullandığı tespit edilip gözaltına alınan İlçe Başkanlarıyla Savcılık soruşturmalarında FETÖ ile ilişkisine işaret edilen İl Başkanlarının da delege listesi yapması tabanda infiale sebep oldu. Bu arada geçmiş yıllarda delege seçimlerini mahallelerde kurulan sandıklarda büyük bir şölen halinde yapan AK Parti'nin bu yıl bir çok bölgede il ya da ilçe teşkilatlarına kurulan sandıklarla sınırlı kaldığı ve üyelerin ilgisizliği de gözlerden kaçmadı.  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığına dönüşü sonrası 'adeta bir metal yorgunluğu seziyorum' diyerek değişim işareti verdiği teşkilatlarda hafta sonu yapılan delege seçimleri, durumun bir 'yorgunluktan' çok öte olduğunu ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığına dönüşü sonrası 'adeta bir metal yorgunluğu seziyorum' diyerek değişim işareti verdiği teşkilatlarda hafta sonu yapılan delege seçimleri, durumun bir 'yorgunluktan' çok öte olduğunu ortaya koydu. AK Parti teşkilatlarının hemen hemen tamamında kullanılan oy sayısı seçilecek olan delege sayısının bile çok altında kaldı.

 

 

AK Parti Kurucu Lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Nisan Referandumu sonrasında AK Parti Genel Başkanlığına yeniden dönüşünde, 'adeta bir metal yorgunluğu seziyorum' diyerek değişim işareti verdiği teşkilatlarda kongre hazırlıkları sürüyor. Bu kapsamda haftasonu delege seçimi yapılan teşkilatlardaki durumun 'yorgunluktan' çok öte bir çöküş olduğu ortaya çıktı.

 

Partinin teşkilatlarında yapılan delege seçimlerinde, oy kullanan üye sayısı seçilecek delege sayısına bile ulaşmazken, ismi FETÖ ile anılan, bylock kullandığı ortaya çıkan ya da adli soruşturmalarda FETÖ ile ilişkisi tespit edilenler, çocuklarını Erdoğan'ın uyarılarına rağmen 15 Temmuz'a kadar FETÖ kolejlerinde okutanlar tüzük gereği "doğal delege" kabul edilirken, bu şekilde olan İl ilçe başkanları ya da yöneticilerin delege listelerinde etkili olması ise parti tabanında infiale sebep oldu.                        

 

Bu koşullarda Erdoğan'ın işaret ettiği değişimin hiçbirşeyi değiştirmeyeceği görüşü ağırlık kazanırken, AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı'nın da kongre süreci için yeterli hazırlığı yapmadığı ve bilhassa FETÖ ile irtibat ve ilişkisi olanların tasfiyesi yönünde yeterli irade ortaya koymadığı değerlendirmeleri yapıldı.

 

BYLOCKÇULAR DELEGE LİSTESİ Mİ YAPTI?


AK Parti delege seçimlerinin en çok tartışılan yönlerinden biri de Erdoğan'ın "metal yorgunluğu" diye işaret ettiği teşkilat yönetimlerinin delege listesi yapması oldu. Parti tabanı sosyal medya üzerinden bu duruma tepki koyarken, ByLock kullandığı tespit edilip gözaltına alınan İlçe Başkanlarıyla Savcılık soruşturmalarında FETÖ ile ilişkisine işaret edilen İl Başkanlarının da delege listesi yapması tabanda infiale sebep oldu.

Bu arada geçmiş yıllarda delege seçimlerini mahallelerde kurulan sandıklarda büyük bir şölen halinde yapan AK Parti'nin bu yıl bir çok bölgede il ya da ilçe teşkilatlarına kurulan sandıklarla sınırlı kaldığı ve üyelerin ilgisizliği de gözlerden kaçmadı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.