Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Vişnenin Faydaları Neler ?

SAĞLIK 11.07.2016 - 00:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Vişnenin Faydaları Neler ?

Nevşehir Pazarlarında ve bazı bahçelerde tam mevsimi diyebileceğimiz vişnenin vücudumuza faydaları saymakla bitmez.
Nevşehir Pazarlarında ve bazı bahçelerde tam mevsimi diyebileceğimiz vişnenin vücudumuza faydaları saymakla bitmez.     Vişnenin meyvesi, suyu, sapları hatta kabukları bile şifa kaynağı.       Vişnenin Vitaminleri: Vişne meyvesinde şeker elma ve limon asidi A ve C vitamini vardır. Vişne yüksek oranda beta-karoten E vitamini gibi güçlü antioksidanlar içerir. Vişne sodyum potasyum kalsiyum ve fosfor mineralleri açısından zengindir. Vişnenin Faydaları: * Vişne bağışıklığı güçlendirir. * Ateşi düşürür ve idrar söktürür. * Vücudu ve mideyi kuvvetlendirir. * Sindirim sistemi sağlığı için yararlıdır. * Vişne hafızayı güçlendirir. * Susuzluğu giderir. * Öksürüğe iyi gelir. * Vişne ishali keser. * Ağrıları dindirir. * İltihap gidericidir. * Mikrop öldürücüdür. * Kan basıncını düzenler. * Damar sertleşmesini önler. * En yüksek antioksidan içeren besinler arasındadır. * Vücuda rahatlık verir. * Uyku düzensizliğinde faydalıdır. * Kas ağrılarının hafifletilmesinde olumlu etkileri bulunur. * Eklem kireçlenmeleri ve gut hastalığında rahatlatıcıdır. * Vişnede bulunan antosiyanin kolon kanseri olasılığını azaltır. * Mide ve karaciğerin düzenli şekilde çalışmasına yardım eder. * Vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını sağlar. * Vişne yaşlanmayı yavaşlatıyor.   Vişnenin Zararları: Vişnenin bilinen bir zararı ve yan etkisi yoktur. Vişne Nasıl Kullanılır: Vişnenin gövde kabukları meyvesi ve meyve sapları kullanılır. Vişne meyve olarak yenir. Vişne reçeli ve vişne suyu farklı tadıyla severek tüketilen besinlerdir. Tıbbi açıdan kabukları ateş düşürücüdür. Sapları ise idrar söktürücü olarak kullanılır.     BÖBREKLEREDE FAYDALI 1 tutam kiraz sapını (40-50 adet) 3 su bardağı suda 10 dk. kaynatın. Soğutun ve sabahları aç karnına 1/2 çay bardağı için. İdrar söktürecek böbrekleri temizleyecektir. Özellikle idrar yolları enfeksiyonuna dermandır. Aynı zamanda kadınların menapoz ağrılarını yok eder.     ÖDEM ATICI 1 tutam kiraz sapını 1 çay bardağı dolusu taze vişne ya da böğürtlen ya da kızılcık ile beraber 3 su bardağı suda 5 dk. kaynatın ve soğutun. Sabahları aç karnına 1 çay bardağı için. 2 hafta sonra vücunuzdaki şişkinliğin azaldığını ve sağlıklı kilo verdğinizi göreceksiniz. Aynı zamanda vücuttaki ödemleri atacaktır. CİLT BAKIMI İÇİN 4 tutam kiraz sapını (200-300 adet) 3 litre suda 10 dk. kaynatın. Sonra içine 20 gr. kadar çubuk tarçın tanesi ve 5 gr. kadar ıhlamur (10-20 yaprak) atın. 1 saat demlendirin. Bu su ile banyo yapın. Cildinizin nasıl nefes aldığını hissedeceksiniz. Ayrıca bir leğene bu karışımdan koyup ayaklarınızı içinde 20 dk. bekletirseniz ayaklarınızda ne gibi değişimler yaşandığını kendi gözlerinizle görecek ve topuk ağrılarından kurtulduğunuz gibi ayaklarınızın gül bahçesi olduğunun farkına varacaksınız.  
Nevşehir Pazarlarında ve bazı bahçelerde tam mevsimi diyebileceğimiz vişnenin vücudumuza faydaları saymakla bitmez.

Nevşehir Pazarlarında ve bazı bahçelerde tam mevsimi diyebileceğimiz vişnenin vücudumuza faydaları saymakla bitmez.

 

 

Vişnenin meyvesi, suyu, sapları hatta kabukları bile şifa kaynağı.

 

 

 

Vişnenin Vitaminleri:

Vişne meyvesinde şeker elma ve limon asidi A ve C vitamini vardır. Vişne yüksek oranda beta-karoten E vitamini gibi güçlü antioksidanlar içerir. Vişne sodyum potasyum kalsiyum ve fosfor mineralleri açısından zengindir.

Vişnenin Faydaları:

* Vişne bağışıklığı güçlendirir.
* Ateşi düşürür ve idrar söktürür.
* Vücudu ve mideyi kuvvetlendirir.
* Sindirim sistemi sağlığı için yararlıdır.
* Vişne hafızayı güçlendirir.
* Susuzluğu giderir.
* Öksürüğe iyi gelir.
* Vişne ishali keser.
* Ağrıları dindirir.
* İltihap gidericidir.
* Mikrop öldürücüdür.
* Kan basıncını düzenler.
* Damar sertleşmesini önler.
* En yüksek antioksidan içeren besinler arasındadır.
* Vücuda rahatlık verir.
* Uyku düzensizliğinde faydalıdır.
* Kas ağrılarının hafifletilmesinde olumlu etkileri bulunur.
* Eklem kireçlenmeleri ve gut hastalığında rahatlatıcıdır.
* Vişnede bulunan antosiyanin kolon kanseri olasılığını azaltır.
* Mide ve karaciğerin düzenli şekilde çalışmasına yardım eder.
* Vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını sağlar.
* Vişne yaşlanmayı yavaşlatıyor.

 

Vişnenin Zararları:

Vişnenin bilinen bir zararı ve yan etkisi yoktur.

Vişne Nasıl Kullanılır:

Vişnenin gövde kabukları meyvesi ve meyve sapları kullanılır. Vişne meyve olarak yenir. Vişne reçeli ve vişne suyu farklı tadıyla severek tüketilen besinlerdir. Tıbbi açıdan kabukları ateş düşürücüdür. Sapları ise idrar söktürücü olarak kullanılır.

 

 

BÖBREKLEREDE FAYDALI
1 tutam kiraz sapını (40-50 adet) 3 su bardağı suda 10 dk. kaynatın. Soğutun ve sabahları aç karnına 1/2 çay bardağı için. İdrar söktürecek böbrekleri temizleyecektir. Özellikle idrar yolları enfeksiyonuna dermandır. Aynı zamanda kadınların menapoz ağrılarını yok eder.

 

 

ÖDEM ATICI
1 tutam kiraz sapını 1 çay bardağı dolusu taze vişne ya da böğürtlen ya da kızılcık ile beraber 3 su bardağı suda 5 dk. kaynatın ve soğutun. Sabahları aç karnına 1 çay bardağı için. 2 hafta sonra vücunuzdaki şişkinliğin azaldığını ve sağlıklı kilo verdğinizi göreceksiniz. Aynı zamanda vücuttaki ödemleri atacaktır.

CİLT BAKIMI İÇİN

4 tutam kiraz sapını (200-300 adet) 3 litre suda 10 dk. kaynatın. Sonra içine 20 gr. kadar çubuk tarçın tanesi ve 5 gr. kadar ıhlamur (10-20 yaprak) atın. 1 saat demlendirin. Bu su ile banyo yapın. Cildinizin nasıl nefes aldığını hissedeceksiniz. Ayrıca bir leğene bu karışımdan koyup ayaklarınızı içinde 20 dk. bekletirseniz ayaklarınızda ne gibi değişimler yaşandığını kendi gözlerinizle görecek ve topuk ağrılarından kurtulduğunuz gibi ayaklarınızın gül bahçesi olduğunun farkına varacaksınız.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.