MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Vali Becel, ‘Vaka sayımız çevre illerden daha iyi durumda’

GÜNCEL 12.10.2020 - 11:11, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Vali Becel, ‘Vaka sayımız çevre illerden daha iyi durumda’

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, bugün yaptığı okul ziyaretleri sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada korona virüs ile mücadele de çevre illerden daha iyi durumda olduğumuzu açıkladı.
  Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, okulların kademeli açılmasının ardından bugün yaptığı okul ziyaretleri sonrasında gazetecilere açıklamada bulundu. Vali Becel açıklamasında korona virüs ile mücadeleyi hep birlikte yapmalıyız mesajı verirken Nevşehir’in çevre illerden daha iyi durumda olduğunu belirtti.   Vali Becel, “Okullar 21 Eylül’de açıldı ancak tam anlamıyla eğitim öğretime geçemedi. Bunun sebebi ise vaka sayılarındaki artış ve maalesef ölüm vakalarının olması idi. Son günlerde vakalar inme trendine girmiş olmakla beraber hala tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de vakalar maalesef pozitif vakaların olduğunu ve ölümlerin olduğunu söyleyebiliriz. Bir tek şey söylemek istiyorum. Çocuklarımızın okula gelebilmeleri için evlatlarımızın normal eğitim alabilmesi için, arkadaşlarıyla bir arada eğitim alabilmesi için anne, babaların, vatandaşların kurallar uyum göstermesi için daha dikkatli olması gerekiyor. Maalesef tedbir almadığımız noktada süreç daha da uzuyor. Daha kısa atlatabileceğimiz süreçte çok daha uzun bir döneme evrilmiş oluyor. Lütfen biz kontrolleri yapıyoruz. Gerekli denetimleri gerek güvenlik güçlerimiz gerek denetim ekiplerimiz ile yapıyoruz. Ama olay tamamen vatandaşlarımız da bitiyor. Sadece davranışlarının kendilerini ilgilendirmediğini, toplumun diğer bireylerini de etkilediğini hiç unutmasınlar. Başka bir şahsın hastalanmasına hatta belki de ölümüne sebep olabilecek davranışlardan uzak olmaları, toplu olarak bulunulan düğün, taziye uygulamasından uzak kalsınlar. Zaten taziyelerin yasak olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Düğünlerinde belli bir sınırlandırması var. Kurallara uygun davranılması aslında insan haklarına saygı, komşusuna, çocuğuna karşı saygısını gösteriyor. Biz bunu istiyoruz. Nevşehirlilere o anlamda güveniyoruz. Biz İç Anadolu’da vak sayılarının yoğun olduğunu biliyoruz ama çevremizdeki illere kıyaslandığımız zaman daha iyi durumdayız. Ama hareketliliği artırmamak lazım. Gidiş gelişler ne yazık ki süreci daha da zorlandırıyor. Ben tüm çocuklarımıza güzel sağlıklı bir eğitim öğretim yılı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, bugün yaptığı okul ziyaretleri sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada korona virüs ile mücadele de çevre illerden daha iyi durumda olduğumuzu açıkladı.

 

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, okulların kademeli açılmasının ardından bugün yaptığı okul ziyaretleri sonrasında gazetecilere açıklamada bulundu. Vali Becel açıklamasında korona virüs ile mücadeleyi hep birlikte yapmalıyız mesajı verirken Nevşehir’in çevre illerden daha iyi durumda olduğunu belirtti.

 

Vali Becel, “Okullar 21 Eylül’de açıldı ancak tam anlamıyla eğitim öğretime geçemedi. Bunun sebebi ise vaka sayılarındaki artış ve maalesef ölüm vakalarının olması idi. Son günlerde vakalar inme trendine girmiş olmakla beraber hala tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de vakalar maalesef pozitif vakaların olduğunu ve ölümlerin olduğunu söyleyebiliriz. Bir tek şey söylemek istiyorum. Çocuklarımızın okula gelebilmeleri için evlatlarımızın normal eğitim alabilmesi için, arkadaşlarıyla bir arada eğitim alabilmesi için anne, babaların, vatandaşların kurallar uyum göstermesi için daha dikkatli olması gerekiyor. Maalesef tedbir almadığımız noktada süreç daha da uzuyor. Daha kısa atlatabileceğimiz süreçte çok daha uzun bir döneme evrilmiş oluyor. Lütfen biz kontrolleri yapıyoruz. Gerekli denetimleri gerek güvenlik güçlerimiz gerek denetim ekiplerimiz ile yapıyoruz. Ama olay tamamen vatandaşlarımız da bitiyor. Sadece davranışlarının kendilerini ilgilendirmediğini, toplumun diğer bireylerini de etkilediğini hiç unutmasınlar. Başka bir şahsın hastalanmasına hatta belki de ölümüne sebep olabilecek davranışlardan uzak olmaları, toplu olarak bulunulan düğün, taziye uygulamasından uzak kalsınlar. Zaten taziyelerin yasak olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Düğünlerinde belli bir sınırlandırması var. Kurallara uygun davranılması aslında insan haklarına saygı, komşusuna, çocuğuna karşı saygısını gösteriyor. Biz bunu istiyoruz. Nevşehirlilere o anlamda güveniyoruz. Biz İç Anadolu’da vak sayılarının yoğun olduğunu biliyoruz ama çevremizdeki illere kıyaslandığımız zaman daha iyi durumdayız. Ama hareketliliği artırmamak lazım. Gidiş gelişler ne yazık ki süreci daha da zorlandırıyor. Ben tüm çocuklarımıza güzel sağlıklı bir eğitim öğretim yılı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.