Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp Ziraat Odası; ÇKS Kayıtları Devam Ediyor

İLÇELER 01.02.2021 - 16:53, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Ürgüp Ziraat Odası; ÇKS Kayıtları Devam Ediyor

Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı, 2021 üretim yılı için ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) başvurularının başladığını ve başvuruların 30 Haziran 2021 tarihinde sona ereceğini belirtti.
Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı, 2021 üretim yılı için ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) başvurularının başladığını ve başvuruların 30 Haziran 2021 tarihinde sona ereceğini belirtti.   Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz: "ÇKS kaydı yaptırmayan çiftçilerimiz desteklerden yararlanamıyor, tarım sigortası yaptıramıyor, düşük faizli kredi kullanamıyor. 2021 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ÇKS Yönetmeliği ve ÇKS Genelgesi hükümleri kapsamında başlamış olup 30 Haziran 2021 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Üreticilerimizin Bakanlıkça uygulanan Mazot - Gübre Desteği, Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteği, Sertifikalı Tohum Üretimi Desteği, Sertifikalı Fidan/Fide Kullanımı Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Organik Tarım Desteği, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Hububat- Baklagil Fark Ödemesi Desteği, Küçük Aile İşletmesi  Desteği, Yem Bitkileri Desteği, Katı Organik - Organomineral Gübre Desteği v.b. yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelebilecek zararları doğrultusunda, kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Çiftçilerimizin son aylarda yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak kayıtlarını yaptırmalarında fayda var." dedi   Çiftçilerimizin özellikle içinde bulduğumuz salgın hastalık sürecinde yoğunluk oluşturmadan tedbirli bir şekilde toplum sağlığımız için ağzı ve burunu kapatacak şekilde maskeli olarak dışarı çıkmaları ve odamızda, İlçe Tarım müdürlüğümüzde işlemler esnasında da maske takmalarını, kişiler arasında sosyal mesafe kurallarına uymalarını tavsiye ediyoruz.    Korona virüs salgınının devam etmesi ve artış göstermesinden dolayı;   - maskesiz asla sokağa çıkmamaları, - odadaki işlemler esnasında oluşabilecek yoğunluğa karşı son günleri beklemeden ihmal gelmemeleri, - maskeyi burunu ve ağzı kapatacak şekilde takmaları ve işlemler esnasında kapalı ortamda kesinlikle çıkarmamalarını, - kişiler arası en az 1,5 metre mesafede bulunmalarını, - İşlemlerinin bitmesi durumunda oyalanmamalarını, - mümkün olduğunca işlemler için sadece başvuru sahibinin tek olarak gelmesini, - hijyen kurallarına kesin surette uyulmasını, - odamızda bulunan hijyen köşesinde ellerini dezenfekte etmeleri, gerekmektedir.   Üreticilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını veya kayıt güncellemelerini yapabilmeleri için istenilen belgeleri tarım müdürlüklerinden temin edebileceklerdir. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için başvuru dilekçesi ve belgelerini zamanında teslim etmeleri gerekmektedir.    Kendi sağlığınız ve toplum sağlımız için lütfen kurallara harfiyen uyulmasını istirham ederiz. Elbet güzel günlere yeniden kavuşacağız, mücadelede herkesin desteği şart!   Kalın sağlıcakla... 
Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı, 2021 üretim yılı için ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) başvurularının başladığını ve başvuruların 30 Haziran 2021 tarihinde sona ereceğini belirtti.

Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığı, 2021 üretim yılı için ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) başvurularının başladığını ve başvuruların 30 Haziran 2021 tarihinde sona ereceğini belirtti.

 

Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz: "ÇKS kaydı yaptırmayan çiftçilerimiz desteklerden yararlanamıyor, tarım sigortası yaptıramıyor, düşük faizli kredi kullanamıyor. 2021 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları ÇKS Yönetmeliği ve ÇKS Genelgesi hükümleri kapsamında başlamış olup 30 Haziran 2021 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Üreticilerimizin Bakanlıkça uygulanan Mazot - Gübre Desteği, Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteği, Sertifikalı Tohum Üretimi Desteği, Sertifikalı Fidan/Fide Kullanımı Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Organik Tarım Desteği, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Hububat- Baklagil Fark Ödemesi Desteği, Küçük Aile İşletmesi  Desteği, Yem Bitkileri Desteği, Katı Organik - Organomineral Gübre Desteği v.b. yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelebilecek zararları doğrultusunda, kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Çiftçilerimizin son aylarda yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak kayıtlarını yaptırmalarında fayda var." dedi

 

Çiftçilerimizin özellikle içinde bulduğumuz salgın hastalık sürecinde yoğunluk oluşturmadan tedbirli bir şekilde toplum sağlığımız için ağzı ve burunu kapatacak şekilde maskeli olarak dışarı çıkmaları ve odamızda, İlçe Tarım müdürlüğümüzde işlemler esnasında da maske takmalarını, kişiler arasında sosyal mesafe kurallarına uymalarını tavsiye ediyoruz.

 

 Korona virüs salgınının devam etmesi ve artış göstermesinden dolayı;
 

- maskesiz asla sokağa çıkmamaları,

- odadaki işlemler esnasında oluşabilecek yoğunluğa karşı son günleri beklemeden ihmal gelmemeleri,

- maskeyi burunu ve ağzı kapatacak şekilde takmaları ve işlemler esnasında kapalı ortamda kesinlikle çıkarmamalarını,

- kişiler arası en az 1,5 metre mesafede bulunmalarını,

- İşlemlerinin bitmesi durumunda oyalanmamalarını,

- mümkün olduğunca işlemler için sadece başvuru sahibinin tek olarak gelmesini,

- hijyen kurallarına kesin surette uyulmasını,

- odamızda bulunan hijyen köşesinde ellerini dezenfekte etmeleri, gerekmektedir.

 

Üreticilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularını veya kayıt güncellemelerini yapabilmeleri için istenilen belgeleri tarım müdürlüklerinden temin edebileceklerdir. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için başvuru dilekçesi ve belgelerini zamanında teslim etmeleri gerekmektedir. 

 

Kendi sağlığınız ve toplum sağlımız için lütfen kurallara harfiyen uyulmasını istirham ederiz.
Elbet güzel günlere yeniden kavuşacağız, mücadelede herkesin desteği şart!
 
Kalın sağlıcakla... 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.