Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp'te bulunan Eğrim Dağına dev TÜRK Bayrağı asıldı

İLÇELER 18.07.2016 - 22:55, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ürgüp'te bulunan Eğrim Dağına dev TÜRK Bayrağı asıldı

Ürgüp'te ikamet eden Kenan Başaran, Ömer Balaban ve Kadir Yıldırım kendi elleriyle hazırladıkları ve temin ettikleri 100 M2 büyüklüğündeki Dev TÜRK Bayrağını Eğrim dağından aşağı doğru dalgalandırdılar.
15 Temmuz Cuma Günü yapılan Darbe girişimi sonucu hayatlarını kayıp eden şehitlerimiz için ve demokrasiye sahip çıkmak için Ürgüp'te ikamet eden Kenan Başaran, Ömer Balaban ve Kadir Yıldırım kendi elleriyle hazırladıkları ve temin ettikleri 100 M2 büyüklüğündeki Dev TÜRK Bayrağını Eğrim dağından aşağı doğru dalgalandırdılar.   Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın... Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Bastığın yerleri ''toprak!'' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Ruhumun senden İlahi şudur ancak emeli: Değmesin ma'bedimin göğsüne na-mahrem eli; Bu ezanlar -- ki şehadetleri dinin temeli -- Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli. O zaman vecd ile bin secde eder -- varsa -- taşım; Her cerihamda, İlahi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım! O zaman yükselerek Arş'a değer, belki, başım. Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal. Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlal: Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal.  
Ürgüp'te ikamet eden Kenan Başaran, Ömer Balaban ve Kadir Yıldırım kendi elleriyle hazırladıkları ve temin ettikleri 100 M2 büyüklüğündeki Dev TÜRK Bayrağını Eğrim dağından aşağı doğru dalgalandırdılar.

15 Temmuz Cuma Günü yapılan Darbe girişimi sonucu hayatlarını kayıp eden şehitlerimiz için ve demokrasiye sahip çıkmak için Ürgüp'te ikamet eden Kenan Başaran, Ömer Balaban ve Kadir Yıldırım kendi elleriyle hazırladıkları ve temin ettikleri 100 M2 büyüklüğündeki Dev TÜRK Bayrağını Eğrim dağından aşağı doğru dalgalandırdılar.

 

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın;
Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.
Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın...
Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.


Bastığın yerleri ''toprak!'' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.


Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.


Ruhumun senden İlahi şudur ancak emeli:
Değmesin ma'bedimin göğsüne na-mahrem eli;
Bu ezanlar -- ki şehadetleri dinin temeli --
Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli.


O zaman vecd ile bin secde eder -- varsa -- taşım;
Her cerihamda, İlahi, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım!
O zaman yükselerek Arş'a değer, belki, başım.


Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlal:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.