MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Urgenç, Türk’ün bahar bayramı ve diriliş günü Nevruz’u kutladı

EĞİTİM 21.03.2021 - 08:13, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Urgenç, Türk’ün bahar bayramı ve diriliş günü Nevruz’u kutladı

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı
  Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Nevruz’un sevgi ve birleştirici unsurları üzerinde durarak Türk dünyasının ortak kültür ocağının olduğunu belirtti.   Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç yayımlamış olduğu mesajında,  “Nevruz; bahçenin en güzel gülüdür, bütün Türk dünyası için hasret ve sevda türküleri söyleyen gül bahçesindeki bülbüldür. Nevruz; Türk insanını birbirine kenetleyen, Ergenekon'dan demir dağları eriterek binlerce yıldır yanan, kıvılcımlarıyla binlerce gönlü tutuşturarak "ortak kültür ocağı"nda buluşmamızı sağlayan kutlu gündür. Nevruz; aşktır. Nevruz, barıştır. Nevruz; yardımlaşmadır, kardeşliktir, hoşgörüdür… Nevruz, birlik ve beraberlik günüdür. Nevruz; bahçenin en güzel gülüdür, Nevruz; umuttur, gelecektir. Nevruz; Türkistandır. Nevruz; Turan'da yeşeren Ekindir. Nevruz; Hırka'da Turan Bayraklarının gölgesinde toprakla buluşan fidanın, Tuna’da okunan ezanın, Söğüt’te yanan ocağın, Elaziz’de pişen aşın, Ötüken’de Türkçe koşan atın, Kerkük’te dillerden dökülen ağıtın adıdır. Çanakkale'de dalgalanan bayrağın, Samsun’da bağımsızlığa koşan At'ın, Kaşgar’da söylenen sevda ve hasret türküsünün, Yurdumda açan çiçeğin ve sevginin adıdır. Sultan Nevruz. Doğanın bereketi ve uyanışı olan Nevruz, sevgisi ve birleştirici gücü ile Türklüğe ve insanlığa iyilik getirsin. Nevruz; Ergenekonda Ocak’ta yanan od, Örs'teki kuvvettir. Nevruz; bütün Türk dünyası için hasret ve sevda türküleri söyleyen, gül bahçesindeki bülbüldür. Hoş geldin. Sultan Nevruz. Bir dilek tutun bugün, dileğinizde Sevgi olsun” ifadelerine yer verdi.
Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Nevruz’un sevgi ve birleştirici unsurları üzerinde durarak Türk dünyasının ortak kültür ocağının olduğunu belirtti.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç yayımlamış olduğu mesajında,  “Nevruz; bahçenin en güzel gülüdür, bütün Türk dünyası için hasret ve sevda türküleri söyleyen gül bahçesindeki bülbüldür. Nevruz; Türk insanını birbirine kenetleyen, Ergenekon'dan demir dağları eriterek binlerce yıldır yanan, kıvılcımlarıyla binlerce gönlü tutuşturarak "ortak kültür ocağı"nda buluşmamızı sağlayan kutlu gündür. Nevruz; aşktır. Nevruz, barıştır. Nevruz; yardımlaşmadır, kardeşliktir, hoşgörüdür… Nevruz, birlik ve beraberlik günüdür. Nevruz; bahçenin en güzel gülüdür, Nevruz; umuttur, gelecektir. Nevruz; Türkistandır. Nevruz; Turan'da yeşeren Ekindir. Nevruz; Hırka'da Turan Bayraklarının gölgesinde toprakla buluşan fidanın, Tuna’da okunan ezanın, Söğüt’te yanan ocağın, Elaziz’de pişen aşın, Ötüken’de Türkçe koşan atın, Kerkük’te dillerden dökülen ağıtın adıdır. Çanakkale'de dalgalanan bayrağın, Samsun’da bağımsızlığa koşan At'ın, Kaşgar’da söylenen sevda ve hasret türküsünün, Yurdumda açan çiçeğin ve sevginin adıdır. Sultan Nevruz. Doğanın bereketi ve uyanışı olan Nevruz, sevgisi ve birleştirici gücü ile Türklüğe ve insanlığa iyilik getirsin. Nevruz; Ergenekonda Ocak’ta yanan od, Örs'teki kuvvettir. Nevruz; bütün Türk dünyası için hasret ve sevda türküleri söyleyen, gül bahçesindeki bülbüldür. Hoş geldin. Sultan Nevruz. Bir dilek tutun bugün, dileğinizde Sevgi olsun” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.