MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Urgenç,'Basın halkın vicdanı, özgürlüğün sesidir'

GÜNCEL 09.01.2021 - 17:52, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Urgenç,'Basın halkın vicdanı, özgürlüğün sesidir'

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı URGENÇ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Urgenç; İnanıyorum ki Kalemler özgürlüğü yazdığı müddetçe halk aydınlanır ve milletler yükselirler. İfadesiyle basının gücünü vurguladı.
  Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı URGENÇ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Urgenç; İnanıyorum ki Kalemler özgürlüğü yazdığı müddetçe halk aydınlanır ve milletler yükselirler. İfadesiyle basının gücünü vurguladı.   Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç; “Yazıyor, yazıyor, yazıyor Mustafa Kemal Paşa´nın Samsun’a çıktığını yazıyor.” Bir milletin yok olduğunun düşünüldüğü günlerde payitaht İstanbul´un düşman çizmesi altında ezildiği yıllarda İstanbul sokaklarında gazete satan bir çocuğun haykırışı aslında basının değil Türk Milletinin haykırışıydı. Basın halkın haykırışıdır. Basın Özgürlüğün sesidir. Ülkemizde basın dünden bugüne hep milletin vicdanı ve sesi olmuştur. Mustafa Kemal Kurtuluş savaşı yıllarında Hâkimiyeti Milliye ve İradeyi Milliye adlı iki gazete ile milli mücadelenin geniş kitlelere ulaşmasını milli birlik ve beraberliğin oluşmasını sağlamıştır. Cumhuriyetin alt yapısının oluşmasını sağlamıştır. Büyük Türkiye’yi ancak özgür basının sesiyle inşa edebiliriz. Diyerek basının önemini tarihi bir hadise ile açıkladı.   Başkan Urgenç; Salgının gölgesinde görevlerini fedakârca yerine getiren tüm gazetecilerimize haber alma ve bir STK olarak sesimiz oldukları için müteşekkiriz. Bir sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günde gazetecilerimizin gününü yine gazetecilerimiz aracılığıyla kutluyor olmak gazetecinin önemini daha iyi anlamamıza vesiledir. İfadelerini kullandı.   Açıklamasının devamında Urgenç; gazeteciliğin ve basının karşılaştığı zorluklara vurgu yaparak, Toplumsal birliğin sağlanmasında, ahlaki kuralların yerleşmesinde, adalet, hak, hukuk ilkeleri hususlarında halkın sesi olan gazeteciler ülkede demokratik kuralların yerleşmesinde ve uygulanmasında da halkın vicdanının sesidir. Bu kadar önemli bir misyonu yerine getiren gazeteciler gece gündüz demeden işlerini yapmaktadırlar. Halkı bilinçlendiren kalemler özgürlüğü yazdığı sürece milletlerin refah düzeyleri yükselmeye devam edecektir. Dünyanın her yerinde kaçırılan, vurulan, öldürülen ekonomik baskılara maruz kalan kalemler zor şartlar altında görevlerini ifa etmektedirler. Zor şartlara rağmen onuruyla mesleğini icra etmeye çalışan gazetecileri fedakâr çalışmalarından ve sesimiz oldukları için teşekkür ediyor. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyor. Tüm yerel görsel, yazılı, sesli ve internet gazetecilerimizi en kalbi duygularımla saygıyla selamlıyor ve tebrik ediyorum. Salgının gölgesinde çalışan gazetecileri ziyaret edemeden günlerini kutlamanın burukluğunu yaşıyoruz. Dedi.  
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı URGENÇ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Urgenç; İnanıyorum ki Kalemler özgürlüğü yazdığı müddetçe halk aydınlanır ve milletler yükselirler. İfadesiyle basının gücünü vurguladı.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı URGENÇ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Urgenç; İnanıyorum ki Kalemler özgürlüğü yazdığı müddetçe halk aydınlanır ve milletler yükselirler. İfadesiyle basının gücünü vurguladı.

 

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç; “Yazıyor, yazıyor, yazıyor Mustafa Kemal Paşa´nın Samsun’a çıktığını yazıyor.” Bir milletin yok olduğunun düşünüldüğü günlerde payitaht İstanbul´un düşman çizmesi altında ezildiği yıllarda İstanbul sokaklarında gazete satan bir çocuğun haykırışı aslında basının değil Türk Milletinin haykırışıydı. Basın halkın haykırışıdır. Basın Özgürlüğün sesidir. Ülkemizde basın dünden bugüne hep milletin vicdanı ve sesi olmuştur. Mustafa Kemal Kurtuluş savaşı yıllarında Hâkimiyeti Milliye ve İradeyi Milliye adlı iki gazete ile milli mücadelenin geniş kitlelere ulaşmasını milli birlik ve beraberliğin oluşmasını sağlamıştır. Cumhuriyetin alt yapısının oluşmasını sağlamıştır. Büyük Türkiye’yi ancak özgür basının sesiyle inşa edebiliriz. Diyerek basının önemini tarihi bir hadise ile açıkladı.

 

Başkan Urgenç; Salgının gölgesinde görevlerini fedakârca yerine getiren tüm gazetecilerimize haber alma ve bir STK olarak sesimiz oldukları için müteşekkiriz. Bir sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günde gazetecilerimizin gününü yine gazetecilerimiz aracılığıyla kutluyor olmak gazetecinin önemini daha iyi anlamamıza vesiledir. İfadelerini kullandı.

 

Açıklamasının devamında Urgenç; gazeteciliğin ve basının karşılaştığı zorluklara vurgu yaparak, Toplumsal birliğin sağlanmasında, ahlaki kuralların yerleşmesinde, adalet, hak, hukuk ilkeleri hususlarında halkın sesi olan gazeteciler ülkede demokratik kuralların yerleşmesinde ve uygulanmasında da halkın vicdanının sesidir. Bu kadar önemli bir misyonu yerine getiren gazeteciler gece gündüz demeden işlerini yapmaktadırlar. Halkı bilinçlendiren kalemler özgürlüğü yazdığı sürece milletlerin refah düzeyleri yükselmeye devam edecektir. Dünyanın her yerinde kaçırılan, vurulan, öldürülen ekonomik baskılara maruz kalan kalemler zor şartlar altında görevlerini ifa etmektedirler. Zor şartlara rağmen onuruyla mesleğini icra etmeye çalışan gazetecileri fedakâr çalışmalarından ve sesimiz oldukları için teşekkür ediyor. 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyor. Tüm yerel görsel, yazılı, sesli ve internet gazetecilerimizi en kalbi duygularımla saygıyla selamlıyor ve tebrik ediyorum. Salgının gölgesinde çalışan gazetecileri ziyaret edemeden günlerini kutlamanın burukluğunu yaşıyoruz. Dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.