MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Üniversiteye Yeni Giriş Sistemi Açıklandı

EĞİTİM 12.10.2017 - 12:22, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Üniversiteye Yeni Giriş Sistemi Açıklandı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye girişte yeni sistemin ayrıntılarını açıkladı.
  Saraç, yeni sistemde aksayan tarafları giderecek ve öğrenci üzerindeki stresin azaltılmasını hedefleyen bir sistemin gerekli olduğunu söyledi. Saraç daha önce de değindiği sınav sürecinin dört aya yayılmasının sonlanacağını sınavın bir hafta sonunda bitireleceğini söyledi. Sınavda ayrıca MEB müfredatı esas alınacak.   PUAN TÜRLERİ AZALACAK, TÜRKÇE-MATEMATİĞİN ÖNEMİ ARTACAK   Saraç ayrıca 18 olan puan türü sayısının da düşürüleceğini söyledi. Bu noktadaki en önemli değişiklik ise Türkçe ve Temel Matematik alanları bütün puan türleri için önem arz edecek.   Sınav 6 oturumdan 3 oturuma indirildi.   İlk oturumda temel yeterlilik testi alacaklar. Bu sınavda özel ve sayısal becerileri ölçülmesi amaçlanıyor...Bütün adayların birinci oturuma katılması zorunlu olacak.   SINAV TARİHİ VE SORU SAYISI   Sınavlar Haziran ayında bir hafta sonunda 2 oturumda yapılacak, soru sayısı 80 olacaktır. Türkçe ve Matematik sabah oturumunda yapılacak.   Temel yeterlilik testi puanını en az 150 olması gereklidir. Temel yeterlilik puanı 180 ve üzerinde olan ise lisans bölümlerine yerleşebilecektir. 200 ve üzeri olan puanlar, adaylar istedikleri taktirde bir sonraki yıl da geçerli olacak. Tüm adayların birinci oturuma girmesi zorunlu. İlk oturumda sayısal-sözel beceri ölçülecek.   İkinci oturumda 4 test yer alacak sorular müfredata dayalı olacaktır. Oturumların süresi geçmiş yıllardaki uygulamalar ve adaylarımızın sınav stresi yaşamamaları hususu göz önüne alınarak belirlenecektir.     SINAVIN ADI DEĞİŞTİ!   2018-2019'da sınavın yeni adı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'dır. İlk oturumda temel yeterlilik esas alınacaktır.     PUAN TÜRLERİ VE OTURUM SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ   Sınav puan türleri 18'den 5'e indirilmiştir. Sınavlar tek hafta sonunda 6 oturumdan 3 oturuma indirilmiştir. 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversiteye girişte yeni sistemin ayrıntılarını açıkladı.

 

Saraç, yeni sistemde aksayan tarafları giderecek ve öğrenci üzerindeki stresin azaltılmasını hedefleyen bir sistemin gerekli olduğunu söyledi. Saraç daha önce de değindiği sınav sürecinin dört aya yayılmasının sonlanacağını sınavın bir hafta sonunda bitireleceğini söyledi. Sınavda ayrıca MEB müfredatı esas alınacak.

 

PUAN TÜRLERİ AZALACAK, TÜRKÇE-MATEMATİĞİN ÖNEMİ ARTACAK

 

Saraç ayrıca 18 olan puan türü sayısının da düşürüleceğini söyledi. Bu noktadaki en önemli değişiklik ise Türkçe ve Temel Matematik alanları bütün puan türleri için önem arz edecek.

 

Sınav 6 oturumdan 3 oturuma indirildi.

 


İlk oturumda temel yeterlilik testi alacaklar. Bu sınavda özel ve sayısal becerileri ölçülmesi amaçlanıyor...Bütün adayların birinci oturuma katılması zorunlu olacak.

 

SINAV TARİHİ VE SORU SAYISI

 

Sınavlar Haziran ayında bir hafta sonunda 2 oturumda yapılacak, soru sayısı 80 olacaktır. Türkçe ve Matematik sabah oturumunda yapılacak.

 

Temel yeterlilik testi puanını en az 150 olması gereklidir. Temel yeterlilik puanı 180 ve üzerinde olan ise lisans bölümlerine yerleşebilecektir. 200 ve üzeri olan puanlar, adaylar istedikleri taktirde bir sonraki yıl da geçerli olacak. Tüm adayların birinci oturuma girmesi zorunlu. İlk oturumda sayısal-sözel beceri ölçülecek.

 

İkinci oturumda 4 test yer alacak sorular müfredata dayalı olacaktır. Oturumların süresi geçmiş yıllardaki uygulamalar ve adaylarımızın sınav stresi yaşamamaları hususu göz önüne alınarak belirlenecektir.  

 

SINAVIN ADI DEĞİŞTİ!

 

2018-2019'da sınavın yeni adı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'dır. İlk oturumda temel yeterlilik esas alınacaktır.  

 

PUAN TÜRLERİ VE OTURUM SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ

 

Sınav puan türleri 18'den 5'e indirilmiştir. Sınavlar tek hafta sonunda 6 oturumdan 3 oturuma indirilmiştir. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.