MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ülkücüler, MHP dağına Azerbaycan bayrağı astı

SİYASET 17.10.2020 - 20:08, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Ülkücüler, MHP dağına Azerbaycan bayrağı astı

Nevşehir Ülkü Ocakları tarafından Azerbaycan'da bağımsızlığın ilan edilmesinin 29. yıl dönümü münasebeti ile MHP dağına, üç hilal ve Azerbaycan devletinin bayrağı asıldı.
  Ülkü Ocakları mensubu gençler gün içerisinde MHP dağının zirvelerine çıkarak, yanlarında götürdükleri üç hilal ve Azerbaycan bayraklarını burada dalgalandırdı. Kilometrelerce uzaktan görülen bu bayraklar şehir merkezinden de net bir şekilde gözlemlendi.   Bu faaliyete öncülük eden Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker,  Azerbaycan'da bağımsızlığının yıldönümü hakkında konuşarak, “ “Tarih, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini hayranlıkla izleye gelmiştir. Dili, dini, ilkesi ve ülküsü bir Türk milleti, devlet teşkilatlanmalarıyla dünyaya damga vurmuştur. Nitekim katliama kadar dayanan hain saldırıların baş aktörleri Çin, Sovyetler, Ermeniler, ve Avrupa'nın kirli maşası Yunanlar başta olmak üzere batı devletleri Şanlı Türk Milletinin özellikle toprak bütünlüğü başta olmak üzere her konuda düşmanı olmuş, yapılan  savaşları insanlık suçlarına varan eylemleriyle kirletmeyi ihmal etmemişlerdir. Nitekim Azerbaycan da bu durumda çemberin dışında kalmamış, her olumsuzluğa rağmen bağımsızlık mücadelesinden asla vazgeçmemiştir. 1918'de Enver Paşa'nın kardeşi  Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu ile bağımsızlığına kavuşan Azerbaycan, Sovyetlerin hazmedemeyerek Azerbaycan Milli Hükümeti'ni işgal yoluyla devirmesi ile tekrar zulüm görmeye başlamıştır. Ancak 18 Ekim 1991'de mücadelesini  yeniden bağımsızlıkla taçlandıran Azerbaycan, bu kez de Ermeni zulümleri ile karşı karşıya kalmış ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü bozulmak istenmiştir. Dağlık Karabağ bölgesi işgal ve zulüm altına alınmaya çalışmış ve bu sorun günümüze kadar süregelmiştir. Fakat bugün, şanlı Türk orduları topraklarını işgal altından tek tek kurtarmaya başlamış ve bu uğurda yoluna devam etmektedir. Karabağ Türk'tür, Karabağ Türkün'dür! Ve tarih sayfası kapanana kadar da Türk kalacaktır! Bu uğurda da Ülkü Ocakları olarak Türk kuvvetleri ile Ermenilere karşı çarpışmaya daima hazırız.   Bu bağlamda Nevşehir Ülkü Ocakları olarak Can Azerbaycan’ın bağımsızlığında yanında olmak, onların bu gururunu beraber yaşamak adına şehrimizin yüksek konumundaki MHP dağına bayraklarımızı astık. Can Azerbaycan’ın bağımsızlığının 29. yılını kutluyoruz. Kardeşlerimizin özgürlüğü payidar olsun. Can gardaşlarımızla bir olsun Turan ülkümüz, bağımsızlık ve huzurla yeşersin Karabağ'ımız!” dedi.  
Nevşehir Ülkü Ocakları tarafından Azerbaycan'da bağımsızlığın ilan edilmesinin 29. yıl dönümü münasebeti ile MHP dağına, üç hilal ve Azerbaycan devletinin bayrağı asıldı.

 

Ülkü Ocakları mensubu gençler gün içerisinde MHP dağının zirvelerine çıkarak, yanlarında götürdükleri üç hilal ve Azerbaycan bayraklarını burada dalgalandırdı. Kilometrelerce uzaktan görülen bu bayraklar şehir merkezinden de net bir şekilde gözlemlendi.

 

Bu faaliyete öncülük eden Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker,  Azerbaycan'da bağımsızlığının yıldönümü hakkında konuşarak, “ “Tarih, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini hayranlıkla izleye gelmiştir. Dili, dini, ilkesi ve ülküsü bir Türk milleti, devlet teşkilatlanmalarıyla dünyaya damga vurmuştur. Nitekim katliama kadar dayanan hain saldırıların baş aktörleri Çin, Sovyetler, Ermeniler, ve Avrupa'nın kirli maşası Yunanlar başta olmak üzere batı devletleri Şanlı Türk Milletinin özellikle toprak bütünlüğü başta olmak üzere her konuda düşmanı olmuş, yapılan  savaşları insanlık suçlarına varan eylemleriyle kirletmeyi ihmal etmemişlerdir. Nitekim Azerbaycan da bu durumda çemberin dışında kalmamış, her olumsuzluğa rağmen bağımsızlık mücadelesinden asla vazgeçmemiştir. 1918'de Enver Paşa'nın kardeşi  Nuri Paşa komutasındaki Kafkas İslam Ordusu ile bağımsızlığına kavuşan Azerbaycan, Sovyetlerin hazmedemeyerek Azerbaycan Milli Hükümeti'ni işgal yoluyla devirmesi ile tekrar zulüm görmeye başlamıştır. Ancak 18 Ekim 1991'de mücadelesini  yeniden bağımsızlıkla taçlandıran Azerbaycan, bu kez de Ermeni zulümleri ile karşı karşıya kalmış ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü bozulmak istenmiştir. Dağlık Karabağ bölgesi işgal ve zulüm altına alınmaya çalışmış ve bu sorun günümüze kadar süregelmiştir. Fakat bugün, şanlı Türk orduları topraklarını işgal altından tek tek kurtarmaya başlamış ve bu uğurda yoluna devam etmektedir. Karabağ Türk'tür, Karabağ Türkün'dür! Ve tarih sayfası kapanana kadar da Türk kalacaktır! Bu uğurda da Ülkü Ocakları olarak Türk kuvvetleri ile Ermenilere karşı çarpışmaya daima hazırız.

 

Bu bağlamda Nevşehir Ülkü Ocakları olarak Can Azerbaycan’ın bağımsızlığında yanında olmak, onların bu gururunu beraber yaşamak adına şehrimizin yüksek konumundaki MHP dağına bayraklarımızı astık. Can Azerbaycan’ın bağımsızlığının 29. yılını kutluyoruz. Kardeşlerimizin özgürlüğü payidar olsun. Can gardaşlarımızla bir olsun Turan ülkümüz, bağımsızlık ve huzurla yeşersin Karabağ'ımız!” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.